Löpningens återhämtning

Återhämtning – Vad är det bra för?

När man tränar sin kondition så blir kroppen väldigt mycket varmare. Det är precis som för en som är sjuk, då kan kroppstemperaturen stiga med flera grader vilket kan generera i en ökning av ämnesomsättningen med över 100 procent. När det kommer till en maratonlöpare som blir oerhört varm och svettig så kan det generera i en ökning med 1000 procent när det gäller hans ämnesomsättning. Det är därför väldigt viktigt att man har rätt återhämtning efter ett träningspass så att kroppen klarar av det. Men kroppen behöver inte bara ny energi utan också vila för att den inte ska bli för trött helt enkelt.

Bra återhämtning

Återhämtning är som ni förstår inte bara att låta kroppen vila, utan också att tillföra den rätt ny energi så att den klarar av den förlusten den har fått av energi. Det man ska tänka på är att man äter något energirikt efter varje träningspass. Det går bra med både en sportdryck eller en Snickers som energitillskott. Det är ganska enkelt som ni förstår, det behövs inga speciella preparat!
Tänk också på att kroppens muskler måste få lugna ner sig efter ett träningspass. Det är väldigt bra om man går lugnt i tio minuter efter varje konditionspass. Då hinner kroppens muskler bli av med alla slaggprodukter som bildas samt återfå sin normala temperatur.

Stretchingen är också en stor del av kroppens sätt att återhämta sig. När man tränar drar musklerna ihop sig och blir mindre, vikten av att dra ut dem igen är oerhört stor för att förebygga skador.

 

 

 

Sitter och funderar på min träningsvärk och hur man ska tänka inför återhämtningen, kan jag göra några förändringar för att bli bättre. Synd för den träning man gjort om man missar återhämtningskosten och träningen går förlorad för att kroppen inte kan ta tillvara på träningen.

Artikel från konditionstraning.se
Tjing!
/E


Lämna tanken här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Ge mig din Tanke:

RSS 2.0