Lazy sunday - Hell no!

Solvikingarnas Söndags DistansLöpning - CHECK
22km i 5:25 tempo

Känslor och beskrivning om hur löpningen gick blir ett senare inlägg, nu är var bokstav som ska formuleras fokuserad till hemtentan. Tiden börjar bi knapp...

Tjing tjong livet i en ballong, eller en tentabubbla.

Älska mig för jag älskar dig

Jag borde ladda upp bilder i tusen och verkligen götta mej i hur bra jag har de och hur bortskämd jag är. Vilket jädra lyckorus jag fylls av varje gång jag går från gymmet och jag gjort en bra prestation. Jag borde stolt berätta att vi varit sambos i precis lite över ett år och gnosa i ansiktet på er som läser om hur lyckliga vi är. Jag borde skriva om hur bra jag mår och hur bra det går i skolan. Hur duktig jag är! Jag borde lägga upp fler bilder på vår enkla vardagsmat som vi tillsammans lagar och lägger mycket kärlek i. Ni borde se bilder av oss när vi sitter under filten ihopkurade och njuter av varsin kaffe och lyssnar till regnet. Så där nära och nykära.

-Ja de finns så mycket som jag skulle kunna skriva om och berätta om. Men ödmjuk som jag är så låter jag det vara och bjuder på en liten bild av vår lördagskväll.



Jag tror verkligen att sann hälsa kommer inifrån. Du måste älska att träna och träna för att älska
(läs alltså älska som i kärlek!)
. Vad gör lite extra kalorier, en bit godis på fredagen till idol, lite för mycket vin en kväll, en missad träning när du vet att det händer så sällan. Livet i stort finner ingen gräns.

Låt ingen berätta eller sätta upp dina regler. Du lever så som du själv mår bäst av, men som tidigare inlägget bekräftade glöm inte utmaningen. Fastna inte i mönster!

Sjöbaren med platser i baren - Göteborg är staden att älska

Spinningklass

När jag kommer in i salen så sitter det 12 själar lysrörsupplysta, ljust som sjutton. Man känner direkt att man vill ner i höst mörkret och mysstämmningen. Med dämpad belysning var vi igång. Jag känner ett sånt adrenalinpåslag när man sitter som instruktör och man vill verkligen ge dom det mesta av deras 45 min som dom avsatt för att spinna.

45 min senare! MÅL

Jag lyckades och var himla nöjd med min prestation och med deras slit. Jag är nöjd med 45 min spinning i benen. Matt och trött av den fysiska och mentala urladdningen. Lunch och kaffe, nu bär de av mot lite hemtenta stud.

I morgon ska jag göra premiär på Solvikingarnas distansrunda. Jag är nervös, alltså jag känner ju ledarna och de flest som brukar vara med på tisdagar. Men det är alltid så här första gången man ska göra något, man känner sig som en super nybörjare. Jag vet inte om jag gillar eller hatar känslan, men jag tror det är viktigt att få känna den ibland. Jag vill veta hur jag ska tackla personen som kliver in i min spinningklass för första gången, jag vill kunna känna känsla, komma ihåg den.

Utmana för att känna till den verkliga utmaningen. Inget är nytt gång 2 så jag ska verkligen behålla känslan av att för första gången ställa upp i Solis distansträning. Jag längtar efter i morgon.

En sensommarkväll, kära och lyckliga. Samma känsla fast i ett grått Göteborg.

Mellan månaden November

Idag är det fredag och jag älskar våra fredagar! Handla go mat och lite vin. Idol och mys i soffan till regnet som knattrar. På måndag är det första november och bara en månad kvar till jul, julhelger och nyårsfirande.

Julen i norrland är underbar och det blir norrland även i år. Bra tradition! Förra året åkte vi häst och släde, vilket var typ det mysigaste ever! Vill vill vill, mer mysiga julutflykter!

Jag tvättade mina cykelkläder igår, tittade ut på regnet och suckade djupt, det verkar inte som det blir något mer cyklat i år... Jag hatar när det är blött och framför allt halt i skogen. Kankse kan de frysa på lite så man kan mys åka lite i november kylan.

Det ska bli bra väder i helgen! Någon som är sugen på MTB?!?

Åter till hemtentan...



Mikael och mamma Inga
Det mutades med knäcke och vi myste med lite glögg. Då är de juletider.



Det blev ingen träning igår. Vi hade så mysigt på stan och väl hemma så lockade soffan och Hellenius Hörna med Emma Green mer än gymmet. Nya tag!

Vila kommer sällan ensam

Idag stod det löpning på schemat, tiden rinner iväg och jag ska snart träffa min underbara mamma som är i stan. Kanske blev det ofrivillig vila p.g.a. tidsbrist?! Oftast är det väl så att träningen får hoppas över när det bjuds något som man inte gör dagligen.

-Men inget ska huggas i sten för dagen är inte slut än...

Inga kyliga ben här inte

Nu har jag fått grogrund för mitt argument! Det kanske inte är jätte snyggt men inte heller fult. Högsta betyg för mys och speciellt ett bra betyg för att hålla sina ömtåliga vader och benhinnor varma till och från träningen. Man kan ha knälånga byxor utan att benen är blå när man entrar gymmet. Det finns bara fördelar!?

-Jag pratar förstås om benvärmaren!

Ett stort plus i kanten för benvärmarens alla funktioner! Sitter i detta nu med hemtentan i startskottet för dagen och benvärmarna är på!

Alla borde vara frälsta!

Psst... Grattis "Miss S" till dina nya par!

Svettot avlägger löftet om kosten

Så då var vi igång. Hemtenta...

Det jag lovat mig denna gång är att jag enbart ska leva med tentaångest och inte kostångest. Kosthållning och träning skall hållas i schack! Jag har bestämt mej för att en ångest räcker. Jag älskar att äta mat jag mår bra av och blir stark av, men ibland så bara sviker jag mej själv... -Det måste bli ändring...

Avocado, keso, frysta bär, frukt, a-fil med mammas hemmagjorda musli och nytt super gott knäcke. Allt finns hemma för det ultimata mellanmålet.

Ikväll drogs ytterligare en vinst hem då vår kvällsmat lätt kommer kunna vara lunch i två dagar. -Kalla mej tråkig, men bättre bra kost och lite ensidigt än att bara äta strunt. Allt måste gå fort i tentatider, allt för att behålla fokus och inte börja snegla på dammet i hörnet, disken, tvätten... kanske borde det vara dags att damma? vattna blommorna? Ja till och med avloppet känns roligare att rensa. Nää nu är det fullt fokus!

Träningen då?

Solvikingarna igår, mörkt som tusan i skogen en regnig kväll. Tur att vi har matchande reflexvästar så vi syns.
-Tönt varningen lyser
!
2 min tempo x 2 min gå-vila (Vo2max träning)

Igår avverkade min kropp totalt 2 mil löpning och 3 km promenad. 1-0 till mej?!

Idag blev det ett sent Bodypump pass. Med världshistoriens jobbigaste instruktör, alltså man behöver inte hålla ett föredrag innan varje muskelgrupp. Jag kände mej som Mikael när jag kör bilen och råkar stanna någon millisekund förlänge när det slagit om till grönt. -KÖÖÖÖR!!!

Imorgon... Löpning lockar. Hösten är så vacker! Regnet är tyvärr väldigt blött...
Men det som står hugget i sten i morgon är tentatider.



Svettot har legat på mattan. -Me! Jag försöker varje Bodypump pass förbättra mej, ikväll var det fokus på teknik och djup. Tänk vilken skillnad att gå lite djupare.

Teddy Tisdag

11 km löpning och 3 km powerwalk senare känner jag att just latten gav mej lite värme. Fantastiskt väder för att vara ute. Jag ser detta som uppvärmning till...

...Solvikingarnas intervallträning. Tisdagkvällen är räddad!

Bio? Kanske rent av ikväll?


OnePiece - Hallå vem vill inte krypa in i en äggskals teddybody till höstmyset.

Sockerbakis, helt enkelt inte värt...

Dagen före hemtentan trillar in och det ska börja hetsas, träning kommer ikläm och kosthållningen är något jag inte skryter med. Har inte alla perioder då allt man lever för och tycker är viktigt kommer ikläm för sådant som bara måste göras?

Jag kom på Mikael med att stå och plocka smågodis vid söndagshandlingen. Till sitt försvar.

-Det är typ inga som du gillar.
-Vilket godis gillar jag inte?

Därav så har jag en släng av sockerbakfylla och frågar mej själv varför? Jag var inte ens sötsugen, bara vetskapen om att det fanns godis hemma gjorde att jag inte kunde styra fingrarna undan skålen.
Så nu sätter jag ner foten! Nu får de vara nog! Inget mer sött!!!
Ska handla efter lunchpasset, massa nyttigheter att stoppa i magen till hemtentan, jag ska inte behöva må dåligt pga av socker eller fett. Jag är värd inget annat än det bästa!

Så dä så. För att lätta mitt samvete kanske du har någon svaghet att dela med dej av?

Ibland behöver man ladda med ny energi



Lunch på haket som ligger vägg i vägg med gymmet. Njöt av salladen efter ett välbehövligt Bodypump pass.
Nu, Biggest Loser.

Header misslyckande

Jag vet att headern är suddig som tusan, men så himla trött på sommarbilden. Kändes så ouppdaterat. Jag känner mej ganska suddig idag så bilden passar mej bra...

-Ny snart, snart...

Träningssummering

Söndagsmyset förbyttes snart och jag tog raka vägen till sängen. Inatt har jag haft skönhetssömn!
20.30-06.30 10h = Pigg och glad Emma

Jag har rensat bort godiset, lagt det i en burk, stängt locket och knölat upp det i skåpet. Nu ska jag bara sluta fantisera om de, glömma det.

Seminarie 10-12 idag är det sista för denna kursen. Idag är en bra dag!
-HOPPAS JAG KÄNNER LIKA 12.01...



Förra veckans träning:

Måndag: 12km löpning, Bodypump
Tisdag: Morgonjogg 5km, Solvikingarnas Intervallträning tot. 9km
Onsdag: Bodypump
Torsdag: Powerwalk 8km, TRX
Fredag: Spinning 45 min
Lördag: Jogg 5km
Söndag: Vila

Denna träningsveckas plan: Längre distans än förra veckans 4 mil. Mål 6 mil



Bruce du skapar begär.

Efter att ha träffat Camilla och Robins lilla bebbe Bruce, en 11 månaders jack russel så känner jag ett stort sug efter att bli med hund bebbe.

Men det stora frågan... Tiden? träningen? livet? skolan? ja kan man få ihop allt tillsammans med en liten hund?

Men jag dör. Vill vill vill...

Ja ni vet, det enda jag ser när man är ute är hundar, alla storlekar, alla former och raser. Alla är underbara men favoriten är Fransk Bulldog.

Hund eller inte hund?

Träning -Nej tack!

Jag tackade nej till träning. Sitter i soffan och har så där trötta ben efter en kväll i pumps. Varför kan inte Nikes LunarGlide bli partystrassens bäste vän? Mina fötter hade helt klart mått bättre idag...

Tackade nej till MTB träning. Hmm. Inte ok. Men ibland så måste man bara vara, bara vila, mysa och hinna ikapp. I veckan väntar hård intervallträning, distanslöpning och endel styrka. Upptrappningen fortsätter, mer kilometer än förra veckan ska avverkas. Kroppen ska härdas!

Har en vecka framför mej med sista seminariet för kursen och hemtenta onsdag till onsdag. Ses igen 3 november!?

Jag har haft en underbar lördag! En underbar regnig lördag i Skövde full av kärlek. Jag har verkligen dom finaste vänner man kan önska sej! Tack, vad gjorde jag för att förtjäna så bra vänner som er?

Smygträning

Idag ska vi på dop i Norra Fågelås Kyrka, ingen anong om vart de ligger mer än att de är i Hjo. Hinner inte träna idag, tiden finns liksom inte, allt går i ett, barn ska döpas, vänner ska träffas, fika ska fikas, vin ska drickas och idag ska jag bara njuta av livet och alla runt mej.

Men jag hinner med en liten förmiddagsjogg. 30 min bara, de borde jag kunna klämma in. NU! Hetsar iväg och byter om innan Mikael ser mej. Hets hets hets.

Varmt hjärta blåsiga vind

Jag blev inringd till lunchspinningen idag. -Ja tack!
Små ändringar i passet och jag är super nöjd med mitt nya Intervall-Back pass. Flåsade så pass efter passet att en deltagare kommenterade mitt flåsande genom headsetet.

-Skönt att höra att du också blir trött!
-Kom inte närmare för då blåser du bort...

Efter natten som var och stormen som bland annat slog sönder grannens balkongblommor och nästan välte vårat hus så tyckte jag själv att jag var ganska kul.

Hade känningar av mina benhinnor igår så blev en powerwalk istället för det tänkta distanspasset. Sitter med tigerbalsaminlindade ben. Rehab myser så här en fredag kväll.

Idol!



Botade ett shoppingbegär och hunger tidigare så nu känner jag bara ett rus av lycka.
-Jag älskar Mikael, våran lägenhet, min tillvaro! I morgon bär det av till mina äldsta vänner och det älskar jag också.

-Pappa, ska vi springa tillsammans på söndagmorgon? Nää... får nog ringa han läser nog inte här, eller?!

Hemma i våran familj

Så bläddras det bland böcker, läses, bläddras, ögar igenom en artiklar, skrivs PM till seminariet på måndag, läser lånad bok (från fantastiska Nancy) för att kunna bidra med något på seminariet.
Kaffe, de dricks en hel del kaffe.

Jag skrattade åt mig själv igår. Hörde min mamma i huvudet när jag stod i köket och gjorde ytterligare en smörgås.
-Du kan inte leva på mackor, ät riktig mat! Två mål lagat om dagen måste man äta!
Jag tog till mig rådet och bakade en hemmagjord pizza bland mina travar böcker, artiklar och stressutslag inför tentan och seminariet nästa vecka.

Missnöjd med min kosthålling under dagen vankade jag med svansen mellan benen till gymmet och pressade min kropp igenom ett Bodypump pass. Med fokus och extra vikt på ben och biceps!


-Kan vi ses här på Waynes lördag eftermiddag? Du, din snus och jag.
Min vän Camilla är underbar! Man måste se de ljusa, hon är ljus i mitt höstmörker.

Klagomuren

Jag blir tokig på folk som håller rygg tills det är 30m kvar på intervallen, går om och springer först i mål. Detta skulle känns helt okej om det inte vore för att han sedan vänder sig om och ifrågasätter om jag inte hade tillräckligt med kraft kvar. Tro f... att du hade mer kraft kvar när du hållit min rygg genom hela intervallen...

Psst. -Han fick stryk på sista intervallen med 20 meter fast han hållit rygg. HA.
(Skrattar bäst som..)

6 x 1000m
4 x 200m

Åhh. Kvällsmats matt och trött.
God Natt!

En sån här goding ska jag unna mig efter en grym träningsvecka till helgen. Nu gäller det att fullfölja träningen så man känner sig riktigt värd njutningen.

Kan formkurvor beställas...

...om inte så tar jag det säkra före det osäkra och beger mig till Skatås för intervallträning.

Frukost med tända ljus gör höstmörkret väldigt mysigt.

-Jag vill se en positiv formkurva, inte aborrebacken utan en backe med lätt lutning uppför.
Hälsosamt där hela kroppen är förbered.
...Kunde man beställa eller?!

Finalloppet, Anmäld! 6 nov. Adrenalin!!! OBS OBS OBS! Långa rundan. Terränglöpning, 18.8km

Morgonjogg avslutas nu med Solvikingarnas intervallträning. Jagar kilometer till Nikes tävling.
Mål som motivationskälla.

Blåmärkta Ben

Benen tenderar att bli snygga av träning men idag är mina prickiga av blåmärken. Jag känner mig ömtålig.

Löpning stod på schemat idag, men så kom regnet! Första höstdagen då jag kröp upp på bandet i gymmet och löpningen fick ske till Top Model, Project Runway och LyxFällan. 12km löpning 6.20km/min. Lugnt och skönt.
Rehab för en trött och mosad MTB kropp. Nu har jag knäckt nollan på Nikes nya tävling! Placeringen ska förbättras! Flest kilometer avverkade fram till 9 november är det som räknas.

Smet in och avverkade ett Bodypump pass också.

Nu sitter jag med ännu ömmare kropp och njuter av Biggest Loser. Vardagslyx.

Den här dagen kräver egentligen inga ord



25 km Lyckorus

-2 grader och frost förvandlades till plus 9 grader, puffmoln och strålande sol.


Master of MTB. Carl Johan "CJ" en ren inspirations källa och en grymt bra coach.

Bars drottningen Maria

Mina glada cykelvänner! Mental- Balans- Koordination- Styrke- Kondition- och Sällskapsträning fylld av energi. MTB innehåller ett stort utbud.



"Emma du är min ultimata träningskompis" Hur lycklig blir man inte att höra som orden? Överväldigad!
Vi delar MTB, löpning, gruppträning och samma inställning.









Jag stod för flest antal vurpor men Maria tog hem praktvurpan, därav leran i skopåsen.



Carl Johans julkakor och kaffe, Marias hemmagjorda grymt snyggt flätade kanelbullar och min hmm... Fotografering?



Tunga och utmanande kilometer avklarade! Mentalt starkare och fysiken tar sig. Vilken natur! En fanatstisk upplevelse. Nu är min fråga: - När blir nästa gång?!

Alla dagar är inte topp dagar.

Jag har en dag jag inte känner mig på topp, sådär liten och ynklig. Trött och ont i kroppen. Kanske är det veckans upptrappning av träningsdosen som ger ett litet bakslag och skapar trötthet?!

Men ändå har jag lyckats skära ner på min inköpslista under en liten promenad i höstsolen. Så nu är min cykel utrustad för eventuell punktering för morgonens långtur.

Nytt pass på spinningen idag ala Solvikingarna, alltså intervaller och en lång lång backe. 11.00 var det premiär! Träning trots en dålig dag gör att man ändå kan vara stolt. Målet är att hålla en hög lägsta nivå av träning.

Mikael, -Vad skönt att Maria och co. ska rasta dig i morgon.
Emma, - Vad menar du?
Mikael, - Ja, men du blir ju så hetsig utan att träna.

Han har nog rätt. Mikael är världens bästa sambo och vet hur bra jag mår av min dos träning.
Trött och påväg mot ett mellanmål innan kvällens Paella som står på menyn idag.



Jag vill mysa med mitt fadderbarn. Hon är underbar. Jag älskar henne!

Familjär hälsoträff



Cyklade ner mot brunnsparken lagom till att bussen rullar in, ut till Landvetter. Ingenaning om vad jag har att vänta. Väl framme stod jag öga mot öga med Landehofsstugan.
Träningen började 17.45 och 17.30 stod jag på uppfarten. Perfekt!
Ringde morbror Göran. Han hade inte åkt från jobbet än och skulle inte hinna komma förräns efter 18.00. Alltså missar han träningen... -Och jag som inte känner någon här... Med en klump i magen bestämde mig för att ändå vara med på träningen!
Steg in i stugan, alla tittade upp när dom fick se ett nytt förvirrat ansikte. Blev trevligt bemött och fick god lotsning.

Uppvärmning, ut i spåret. Backintervaller på schemat. -Vi är ute tills det är mörkt.
Göran kom ifatt oss efter 4 gjorda intervaller.

10 x Backe, sprang på ganska exakt 57sek (liten joggpaus emellan på typ 40sek)
10 x lite mindre Backe, ganska exakt 37sek (liten joggpaus emellan på typ 40sek)

Utfallsteg i backe, skidhopp och "mördaren"

"Mördaren" Sitt så nära 90 graders vinkel i knäna, gå baklänges uppfår backen med ministeg. När tränaren blåser i pipan vänder man sig om, gör 5 änglahopp och sedan kutar upp för resterande backe, ca 100m.

Jag hade ett sånt gött tryck i benen och ett bra tänk genom hela träningen. Stark tro på mig själv!
Därmed sitter jag med stela ben idag.

Efter träningen fanns fika i den lilla kiosken, liten bytesdag som Görans fru Kerstin höll i. Min kusin Julia kom förbi och fikade och allt kändes så himla hemma. Vad är bättre än starkt kaffe och hemmabakat sirapsbröd efter träningen?





Ett inlägg snart kommer handla om just mina drivkrafter.
(-Tack Ulrika för kommentaren! Jag ska verkligen fundera över vart drivkraften kommer ifrån.)

Träna för livet, för det är livet.

Idag ska jag fira! Nämligen insett att Iphone och Nike uppdaterat så även min skrutt gamla Iphone kan ta Nike+ gps. Perfekt, inget mer lånanade av Mikaels ipod, nu kan jag själv! Så nu har jag laddat ner app:en och är helt förberedd inför morgondagens start av tävlingen "City Warrior Challenge"
-Jag ska jaga kilometer och vara med och tampas om första platserna! (Känn in den personliga mentala boosten)

Igår hade vi en tur på Änggårdens stigar, jag, Maria och Karl Johan. MTB igen! Bra vana. Jag börjar mer och mer hitta i Änggården nu känner jag, sen har jag ju underbara vänner som hjälper mig med alla platsers olika namn, igår lärde jag mej vart, Brädgården, Johans Backe och Eklanda utsiktsplats ligger.



Jag behöver inhandla diverse prylar. Min MTB inköpslista:

Extra slang
Verkyg
Sadelväska
Handpump med fäste på cykel
Långa cykelbyxor
Lampor fram och bak
Pannlampa (helst inte ala lyktstolpe stor)



Måste fixa det viktigaste innan söndag, då ska vi rulla ut på långtur. 25km skog, smuts och svett. Men kanske viktigast; Marias kanelbullar och Karl Johans kaffe men sällskapet är ändå det allra bästa!

Idag är det Landvetter och Landhofs Stugan som bjuder till träning. Morbror Görans orienteringsklubb har intervallträning och styrka ikväll. -Undrar vad kroppen säger om den hårda upptrappningen som pågår?!

Veckans träning:
Måndag: MTB
Tisdag: Intervallträning
Onsdag: MTB
Torsdag: Intervallträning

Det är nu grunden läggs inför vårens form. Jag vill gärna få denna bloggen till en träningsdagbok som sprider inspiration till andra om träning och livstilen att älska utmaningen. - Saknas det något?


Identitet okänd

Det här med identifikation? När identifierar man sig med något. Löpare? Cyklist? Student? Gruppträningsfreak? Spinninginstruktör? Jag vet inte, kan jag identifiera mig med Höstnörd fortfarande? Fast jag bara rider några gånger per år nu mera... Är det tiden som avgör om man kan identifera sig med ämnet eller bara känslan?

Finns det några kriterium?

Konstiga funderingar... God förmiddag.

Idag har jag en eftermiddagsdejt. 17.45 på toppen av Änggårdsberget. MTB lovers! En hetsig tur med tidspress av höstsolen. 19.00 är det svart, 19.30 kolsvart. Tro mig jag och Jennie gjorde en ofrivillig undersökning i måndags.

För att uppdatera om min intervall ångest igår så gick allt super. Möttes av Maria ala MTB drottning uppe vid stugan och en sjuk Ann som bara joggat lite försiktigt i 4.30 tempo (hon är super duktig och slår mig på fingrarna så hårt att jag knappt ens ser hennes rygg, jag vill också bli så bra som hon). Allt är så mysigt, alla är så mysiga.

Vi hade bästa ledaren (han som är så lång och smal att de taighta shortsen sitter löst).

3 min Tempo
3 min Jogg

5 gånger.

Vi sprang på bana, runt en paddock som innehöll 4 ponnies som hade dressyr träning,
det luktade hästsvett och hästskit.
Jag älskar de! Ingen stadsluft utan som den småstadstjej jag är smälter jag vid lantluft och frisk naturlukt.



Påtal om hästar så hittade jag ett litet bildspel som jag använder som bevis på mammas snurriga personlighet och hästen Quenns fullständiga tålamod. Kolla in allt från att hon tappar hinken till att hon snurrar in grimskaft och eltråd. Quenn står snällt och väntar.

Djur är underbara, tycker inte du det?

Intervall oro

Jag har en liten klump ångest idag. Tisdags intervaller med Solvikingarna. Ångest när man inte riktigt vet vad som väntar, medelintervaller som det stod på schemat kan ju faktiskt innebära i prinicp hur långa intervaller som helst och hur fort som helst. Svårt för att inte få en klar bild av träningen och vad som förväntas av mej. Lite sent när man står ombytt och är sekunder från att starta uppvärmningen. Men man måste väl kunna bli av med tisdags ångesten snart.

Nä nu gäller de. Ner med böckerna och artiklar inför seminariet nästa vecka.
Nu står löpning på schemat.

Isvindar, vad tar man på sig nu? Mot garderoben och vidare mot cykeln och Solvikingarna.

Nikes Stadstävling

Nu är det återigen dags att snöra på sig skorna och ta en för Nikes tävlingar. Denna gång gäller det stad mot stad. Stockholm-Göteborg-Malmö. Vilken stad springer mest? Man får givetvis springa för en stad utan att bo i den. Känner du som jag att utmaningen är det lilla sista som behövs för att komma ut i höstmörkret, följ länken till Nikes sida.
Anmäl dig!

City Warrior Challenge

Nu ska mina Nikeskor få se mig i vitögat. Det sista skorna har att ge...
Tävlingen pågår i 25 dagar med start den 15 oktober.

Åh. Jag blir lite överladdad av detta. Nu ska jag vända upp och ner på lägenheten och leta reda på min Nike+plutt till ipoden. -Vart i hel... la jag den sist?

MTB-turen idag med Jennie i finaste höstvädret, kan inte upprepas nog att vädret är fantastiskt. Turen var underbar, precis vad jag behövde. Styrka, Kondition, Balans, Fokusering och ett gott sällskap.

Nu är jag trött. Te och sen sängen. Tack och hej!

Morgondisets hets

Efter en mysig morgon med tidning, juice och ost macka. Frukosten svald, träningskläderna blöta av svett jag sitter i soffan med en avslappnad känsla i kroppen. Jag gjorde det! Jag är stolt och nöjd. Ett väl genomfört löppass i morgondiset.

Rusning i trafiken, alla ska iväg. Hets, hets, hets... Alla är påväg, stressade måndagar. Istället för att falla in i beteendet kände jag hur jag iaktog men inte var en del i det som pågick. Jag hade fullt fokus på mig själv, naturen och känslan. Skönt att kunna koppla bort sakerna som händer runt en, hitta fokuset.

Jag älskar morgonjogg, nu har jag hela dagen framför mig och jag mår underbart.


Träningsfreak bekänner

Jag bokade Bodypump i lördags, gick och handlade. Kom hem och avbokade. Då hade jag redan bloggat om att jag skulle träna. Förlåt. Jag tränade inte igår. Här kommer ursäkten:
-Jag kände mig inte helt bra, magsjukan slog verkligen ut hela mig. Idag är första dagen med aptit, hunger, törst och styrka. -ÄNTLIGEN.

Så en liten upptrappning med försiktig jogg i 6 min/km tempo 5km. Skön höst känsla. Alla träden är så vackra, helt gudomligt att vara ute! I love it. Jag ska nu ställa fram skorna, lägga kläderna i en prydlig hög och förbereda för en morgonjogg innan skola i morgonbitti.

8.00 står jag i spåret, inget mer avboka för mig, inga ursäkter. Fullt frisk. Nu är de "all in" som gäller. Nu är det tung träning och kvalite som gäller. Här ska förbättras och skaffa självförtroende inför Finalloppet. Eller ja, självförtroende så anmälan blir av...

Idag har vi haft Lazy Sunday med serier och bubbelvatten, chips och kaffe. Fyller på med energi.
Vi mår bra nu. Nu vill jag prestera, älska utmaningen som InterSport skulle sagt.



Ps. MTB lovers. -Jag är sjukt sugen på en tur i veckan, kan ni? kan ni inte? Låt mig få veta...
Puss på er. Iväg med er till spåret, löven är underbara så här års!

Mikael är livet.
Olivia är fasters ögonsten.
Dom ihop gör mej knäsvag.

Vinden vänder.







Tvål, schampo, balsam, inpackning allt i kakform och köps per 100 gram, helt nytt för mig men jag blev tagen. Miljövänligt och väldigt drygt enligt säljaren alltså. Inga förpackningar, så 2010. En schampokaka motsvarar 3 schampoflaskor. Kakan är de liten som en clementin, svårt att tro, men jag ska prova. handtvålarna luktade fantastiskt. Mango, citurs massa massa götte.

Jag är på benen och fullt frisk.
Camilla sa en gång:

-Mår magen bra så mår Emma bra!


Jag kan inte annat än hålla med. Helvete! Rent utsagt vad jag hatar att spy och inte ha matlust...

Trots min torsdag vågad sig Sara ner och gjorde verkligen min fredag. En fantastisk fredag, min underbara Sara.
Girls night out. Vi är så på samma våglängd. -I love U Sara la P.

Träning. Bodypump, idag är det dags!
Du som läser, lämna gärna en liten notis.

Man blir en liten prick som sjuk.

Idag skulle blivit en dag av pluggande och en kväll med härlig tempoträning, styrka och välbehövlig fika hos min morbrors orienteringsklubb i Landvetter. Istället så vaknar jag illamående med ont i magen. -Magsjuk.

Så Burger King och Gossip Girl. Jag ser er som mina vänner denna hemska dag. Min älskling Mikael borde vara hemma. Jag tycker han borde använt Emelies "VAF" dagar just idag! -Vård Av Fru- Men det blir väl för oss "VAS" -Vård Av Sambo-.
Någonstans räcker det med att vara sjuk i hans kläder, de luktar iallafall min älskling.

Så länge man får behålla maten och slipper denna släng av bulimi så är allt mina vänner.
-attans ock.

DagensRos Vänner

Jag hittar en plats i staden Göteborg. Allt känns så hemma.





-Jag omges av så fina personer som tillför så fin energi. Tack.


Bra tankar ger bra tider

Det blåste verkligen höst i Göteborg igår. Varmt men blåsigt, friskt i luften. Perfekta förhållanden klara för träning. Göteborgs löpklubb har intervallträning på tisdagar.

Jag satt fast i trafiken och fick springa in och släng om till de snabba skorna och taighta löparkläder man ska ha. Marcus tyckte det var "Gunde-fart" på omklädningen. Såg ni "Berg flyttar in" så fårstår ni att det gick undan.

Iväg, en skön uppvärmnings jogg, lite höga knän och hälkick. I grupp ser de för jäkla dumt ut de vill jag lova. Långa intervaller på schemat. 8min x 4ggr. jag hade sällskap under hela träningspasset av tröjan "volvo satsar friskt"
-Jag kan inte räkna alla de gångerna jag såg in blicken i ryggen för att hålla tempo.

Vi springer 8 min åt ett håll för att sedan springa 8 min åt andra håller, ena hållet uppför andra hållet nedför. Det komiska var att jag var alltid först i mål när det lutade uppför och han var första i nedförsbacken.

-Jag tror jag helst hade vunnit sträckan uppför, precis som jag gjorde!


En ny tjej! Tog i hand och presenterade mig, Ylva. Fint namn. Hoppas hon håller i, vi behöver fler tjejer.
Idag är det ett fullt GöteborgsVarv, anmälningen stängd. 58.000 löpare, vilken fest!
Igår uttalade jag orden

"Jag är stolt över mig själv"

"Jag ska köra tung träning nu och göra en sjuhelvetes tid på GöteborgsVarvet"



Sista lunchen innan Stockholm Halvmarathon, därav den märkliga blicken.
Fokus på full mentalladdning.

Nu finns bara en växel.

Utmaning/outside-the-box/Bodypump

Jag tar rådet på blodigaste allvar!

-Vilket råd?

-Jo.


"Bestäm dig för en muskelgrupp och lägg på extra vikt, utmana. Låt tekniken svika, fokus på styrka.
Fokusera extra på tekniken där du använder den gamla vanliga vikten"


Kloka ord från en klok Bodypumpinstruktör. Jag tar orden på allvar och ska verkligen försöka att inte hamna i fällan att alltid ha samma vikt på stången. Skillnaden gör skillnaden.

Det blev alltså Bodypump igår och inte alls någon egen styrketräning (som jag egentligen hade önskat). Min utmaning var ben och axlar. Ökade 5kg på benböjningen och 5kg på axlar.

Min största utmaning i höst är ändå att inte gå ner på knä och göra armhävningarna, aldrig en snudd av knä. Oavsett hur höga dom blir så aldrig ner på knä! -ALDRIG



Jag strosade direkt bort till Haga efter träningen och åt Sushi i höstvinden. Njöt av vad jag faktiskt åstadkommit trots måndagströtthet och seminariestress. Nöjd, glad efter att seminariet kändes okej. Trött i kroppen efter Bodypump utmaningen.

Idag väntar Solvikingarna och Långa Intervaller. Ny dag, ny utmaning! -Vad har du för utmaning idag?

Åter till vad jag borde göra nu... Plugg, plugg, plugg...

Trötters tös talar

Känslan av måndagar brukar vara att jag är pigg, men idag - DÖD.
Ser ett riktigt styrkepass framför mig, ensam på gymmet, utmana styrka. Längesen nu och idag känns som det är en dag då jag inte pallar lyssna på någon instruktör om har måndagar som sin favvis dag.
Men första ska jag promenera ner mot skolan och mot vårat 3:e seminarium sedan kursstart. Jag känner mig färdig med kursen och längtar vidare till Juridiken.
Jag känner mig helt slut.

12.00
RPM (Sportlife Domkyrkan)
Bodypump (Masthuggetfitnessclub)
Spinning (Masthuggetfitnessclub)

Jo jag vet jag sa att jag inte orkade med instruktörer idag, men packar med väskan ändå. Alternativ väg till att inte orka träna alls.
Det krävs liksom mer av mig att gå ner och köra ett eget pass än att bara följa.
Vi får se. -Vägarna är många!



Dagen kommer kräva sin kopp.

Skratt & fniss från glada själar

Helgen i bilder
Lördag
Är de ingen annan som tar idolkort på mig så gör jag det själv.
Efter ett skönt spinningpass på lördag förmiddag så fick vi rycket. Tog bilen och åkte mot Tibro för lite mys med vårat gudbarn.
Olivia och mormor efter att ha mumsat underbar rulltårta och äpplekaka.
Är man 4 månader får man nöja sig med pyttelite vaniljsås.
På kvällen mystes det i Skövde! Mangos fick finbesök och vi blev mätta, nöjda och hade jättemysigt. Hemma hos Rikard och Malin serverades det pressokaffe och chips. Livet kändes så himla lyckosamt ända tills vi skulle sätta oss i bilen och åka tillbaka till Göteborg.
Söndag
4 glada, skitiga och trötta själar var det som lämnade skogen och rullade in i Göteborg.
Vilken helg!

Sprängmätt

Känner att jag inte gjort annat än ätit mig igenom denna helgen. Den energin ska snart få jobba. MTB pass väntar! Nu är den stora frågan. -Hur ser cykeln ut? Praktiskt taget tryckte in den i förrådet sist för typ 2 månader sen. Nu äntligen ska den få lite luft.

Mot pumpen och smörjan. -Mek Emma




Önskelista Oktober








En höstdag på gymmet borde alltid piggas upp med lite ny färg, form och bara nya ting.
Dessa ligger på min önskelista.

På tisdag får jag 150:- av Stadium. Så jag höjer på hatten. Tack!

Möjligheternas lyckohelg.

-Jeans eller chinos?

Så låter det hemma hos oss varje morgon, ständiga val. Det är så underbart att få dela allt med någon. Att känna att man är en del av någon annans tråkiga vardag, att någon är en del av min.
Glad av att se mig i mitt fulaste jag.

Idag var mitt val lätt. -MJUKISBYXOR

Öppnar mailen och har fått mail av mamma. Min underbara dotter!

-Där kände jag att dagen var avgjord! Det blir en bra dag!



En stor kanna te och nyhetsmorgon. Jag känner ett härligt lugn och ska nu njuta av Malous "efter tio" och deras champagne fredag.

Studentliv.

Igår tog jag mig lite vatten över huvudet återigen...

TRX träning 45 min
Kettelbell 30min
Core 30min.

Mina baksidor är inte som dom borde vara dagen innan mitt spinningpass och masthuggetfitnesclub's öppethus sprängfyllt med "prova på pass". Är ni sugna så tjoa till!

Jag kommer missa Finalloppets första provrunda som går av stapeln i morgon 10.00. Krock med mitt spinningpass. Jag har en önskan om att få fler pass på masthugget! Jag önskar mig mer tid som insturktör... Inspirera och inspireras av människor i vägen mot ett friskare och sundare liv.

På Söndag hoppas jag få lufta min mountainbike tillsammans med underbara flickor. Långtur! Idag ska det förberedas genom att köpa lite bars. -mmm-

Jag vill så mycket att jag har svårt att kontrollera mina känslor.

RSS 2.0