Frossa i kropp

Men så typiskt... Med feber sitter jag inlindad i en hög kläder brevid brasan och tittar ut på de andra när de åker i backen. Låter inte helt fel kanske, men jag skulle kunna döda för att få åka lite skidor.
Alvedon och Ipren gudarna kanske hjälper mej på benen så jag är i backen i morgon...
Fräs, frossa och nys
/E

Våren = Nya Träningskläder.

Borde inte alla få träna som en solnedgång?
Samma linne har den bästa innerbh någonsin så sportbh:n känns som ett säkert val. Tänk er en löptur en sommarkväll i förd endast denna skönhet.
Men hur söta va inte dessa små blå? Fungerar även som mobilhållare, tro mig den är välprövad :)
Lite vårkänslor från Stadium. Åhh... Ta mig in i våren.

Massagen jag dödar för

Med en massage i bastun, pealad kropp från topp till tå sitter vi framför brasan och myser. Idag har varit en mysdag med bara 2 timmars åkning på förmiddagen sedan fick man bege sig hemåt med frossningar och frysande kyla in i själen. Feber it is, ont i halsen. Jag har inte varit dålig på hela hösten och vintern men nu när man äntligen har lite semester så blir man sliten...
Ipren och Alvedon går i sång med mig, håller om mig hårt och ger mig mycket kärlek. I morgon ska jag ta en heldag i backen om inte det är -17 grader som dom förutspått.
Men inget slår dagens nack och ryggmassage i bastun.
Hemma gjord glywine när det är som bäst. Me like.
Mot middag för fyra
/E

Ibland krävs bilder för att se skillnaden.

Vi har det lite för bra, trots att jag sover förbannat dåligt och har spräng huvudvärk...

Jag hamnade lite på sne. Men det speglar bara min personlighet... I husena bakom ligger vår stuga observera att jag står vid liften! Nära, tackar :)
/E

Morgonstund

Vi vaknar först i stugan, plockar fram frukosten och myser lite framför tv:n har en diskussion kring dagens väder. Snart är det te och ägg dags :) Frukost är mitt bästa mål på dagen och jag längtade till en ny dag när jag somnade in igår. Nu är den här.
Efter gårdagens träning på tyngdpunkt går vi vidare till svängarna, idag ska jag fokusera på att hitta rätt skär. Allt för att bli lite lite bättre.
Jag vill berätta att jag har nu åkt nästan alla backar i hela Trysil, alla färger :)
Min nya fina hjälm fick bekänna färg igår, vilket resulterade i en blå höft... Vilket bara visar att man åker på gränsen eller? Om de inte varit för att man trillar i de backar som är gröna som mest bara är transport. Pinigt, men än har ingen i stugan sett någon vurpa, de som inte syns finns inte?!
Maskoten är utsedd, Ishmeto T11.
Ha en bra dag.
Mot alvedon och kaffe.
/E

Trysil

Vem skulle kunna ana att man hittade oss i en värmestuga pustandes klockan 14?!
Veckans diskussion:
Isabell gissade rätt på bilmärke, vi har alla hört opel lite för många gånger redan denna resa, något säger mig att Isabell kommer fortsätta påminna oss om att vi trodde på Volvo, men som hon sa Opel de va...
Emma hetsarsson fick ankarliften i huvudet då hon hade lite bråttom och inte hann med.
Nu är vi färdig bastade, en liten pealing i ansiktet och en kopp te nu.
Livet är änna rättvist.
/E
Men lugn bilder ska komma till tusen :) I morgon håller vi tummarna för mer än en glött sol.

Tjohopp

Mott frukost, skiduthyrning, backen och för att avsluta med irish. Jag har haft det sämre.

Skidpackning

Idag har det klivits upp i ottan för att hinna tvätta, plugga och städa. Tyvärr kom det sista i skym undan för pluggandet, men men...
Nu beger vi oss snart :)
Skidvecka, här kommer jag -Lyckohopp-
/E

Tjallalalala.

Trallar fram små hejar ramsor här i min ensamhet. Handboll när de är som bäst! Mikael sitter på något hotellrum någonstans och längtar förhoppningsvis ihjäl sig efter mig?! :) Jag saknar han, inte alls roligt utan han. Mitt livs, mannen med det stora M:et. Mr Right.
Kvällens löptur vann M. Helt klart tok stark. Känner mig sliten och tror att en veckas skidor kommer göra mig gott. Trysil här kommer ja, som jag längtar. En kortis på typ 5km i slottis det får räcka för nu, nu går ja på löpvila och startar skidkarriär :) En vecka iallafall...
En vecka av kärlek, snö och kylande vindar. Varmt vin i backen och massa kärlek i bastun.
Puss mina underbar, jag blir såå glad när det lämnas små spår, keep on going!

Tidsoptimisten är även effektivisten

Men jag har knappt varit stoltare.
Kom in springandes i personalrummet och möttes av lunchlukt, mumma. Men inte för mig inte. Dags för spinningpass.
Jag berättade med stressad ton för vår nya underbara receptionist som jag inte kommer ihåg namnet på just nu. :( Att när passet var färdigt hade jag 30 minuter på mig innan föreläsningen började. Hon små skrockade och sa, de kommer ju inte gå det vet du va? Mmm muttrade jag tillbaka.
Hade hon precis utmanat mig?! Jo minsan...
Alltså jag ska tacka av deltagare, småprata med klassdeltagarna, duscha, sminkas, kläder ska på och allt ska fixas i ordning. PUH, det kommer bli rysligt stressigt.
Under passet kan jag inte säga att det störde det minsta. Hur bra grupp som helst. Vad är mindre boost än att få höra att en deltagare kommit bara för att JAG är SÅ bra?! Boost, Tackar :)
Hur som helst så tackade jag, småpratade och betedde mig när jag var inom synhåll. Så fort jag kommit in i personalrummet så bröt helvetet lös. Jag kastade mina grejer, rev av mig kläderna, hoppade in i duschen så pass att jag nästan trilla. Tvålade mig ala Gunde Swan.
Ut och vidare, puh, 12:55. Jag hinner, 20min kvar.
Smink, nästa! Check!
Hann småprata lite stressat med vår underbara receptionist som jag glömt namnet på :) Som för övrigt var mäkta imponerad (ja enligt mig själv i alla fall) Tittade upp efter att ha knytit skorna. Då kom de....
...en av mina deltagare som är påväg hem för att duscha. Han kollade med märklig blick på mitt nyduschade och KAMMADE hår. Jag hann inte förklara så drog på ett brett leende och fick ett tillbaka :)
Upp på cykeln, 13:05 mot skolan
Det går bra nu!
13:10 med 5 minuter tillgodo gled jag in i föreläsningssalen, en aning rödmosig. :)
Och jag som gillar att njuta av tiden efter träningen, hornen gled långsamt tillbaka och jag fick ägna tanken åt statistik. Men jag log över min insats. Jag var varm inombords.
/Effektivaste E

Lyktstolpe-Gult Garage

Vad är grejen?
Igår på Solvikingarnas intervallträning hade vi den bästa tränaren -Ingmar.
Backträning när det är som bäst i en saltadbacke, ett fint villaområde, befolkning med årslön HÖG. Kul! Där sprang vi upp och ner, ner till lyktstolpen och upp till de gula garaget. :) 15 supertöntar, men så starka töntar :)
Träningen pågick i 1:20 och klockan antydde att jag förbränt 1024 kalorier, otroligt! Inte konstigt att man vaknar med vrålhunger trots den sena middagen. Dock så blir jag såå trött på mig själv. Nu ligger min GPS på skohyllan i hallen i den låsta stugan. SUCK.
Jaja de man inte har i huvudet...
Nu ska jag tenta. Tänk mig, I will need it.
/E

Personligutveckling i lukten av ny svett.

Snöra på sig skorna och ge sej ut i det gråa göteborg, regnigt och blött. Skönt med en riktig tuff löpning när man vet att det är fullt på gymmet. Jag tycket det är roligt att se hur folk lever i cykler. Man kickstartar veckan på gymmet för att köra vidare i samma spår på tisdagen, men sedan händer något. Onsdag mitt i veckan brukar det märkas, folk trappas av. Som om det fanns annat i livet än träning på onsdagar, torsdagar och sen börjar ju helgen. Fredagspasset har en liten topp likaså lördagförmiddag. Men som bibeln noterat så är söndagen dagen för vila.
Bäst att följa verkar man tycka? För på söndagar är det alltid tomt i gymmet förutom några få själar som nästan räknas till inventarierna.
Men något händer likaså när det är nytt år. Januari.
Helt plötsligt får man börja dela vikter på Bodypumpen, sitta med två grannar på spinningpassen och vänta i kö till löpbandet.
Jag älskar de, folk som man aldrig sett förr står och är beslutsamma, nu jävlar! Ofta så är tappet stort i mars och april och trappas ned allt mer mot sommaren. Kanske börjar folk träna ute, jo det gör dom nog.
Men det måste finnas sätt att hålla kvar dom i gymmet, få dem att älska atmosfären, känslan och lukten av gym. Bemötandet? Kanske man bör lägga mer krut på bemötande? Personliga möten. Vi som instruktörer kan erbjuda det sociala.
Jag älskar att arbeta som instruktör och mitt nyårslöfte 2011 är att jobba på mitt personliga bemötande.
Vad ska du göra för din omgivning?
/E

Jag är stark och farlig.

Denna vecka och förra veckan sprang jag över 3mil/vecka.
Jag ville bara säga att de känns bra nu!
Mot thairestaurangen.
Myspys/Emma

Neggo trenden fortsätter.

-Helvete vad grannen spelar! Tjoar jag rakt ut  för att överrösta fläkten i köket.
Tystnad.
-Det är vi som spelar... Smyger Mikael fram med småbokstäver
-Men vad faan! Att jag inte bara kan hålla mun och se efter och tänka efter innan man glappar igång :)
Sneglar på radion och den spelar mikrofonkåt med hög bas. Bra låt, bäst att höja så man hör mer än bara basen :)
Grymt bra löpning av Maria idag. Jag tog rygg efter 11km och höll den tills vi var hemma. Regn och rusk, blött och kallt.
Varmdusch och lunch
Nu göttar jag i mej kaffe och myser till vinterstudion.
Måste tillbaka till löplabbet och undersöka vad som är fel med sulorna på vänsterfoten, grymt ont under foten efter varje löppass. Något är inte som det var tänkt att bli.
Ha en underbar söndag! Vet in?! Jag har en chokladbakelse som ligger och väntar på mig.
/E

Gubbakvarts lördag

Puh. Allt var tungt. Men har man bestämt sig är de bäst att sköta sig annars knackar snart samvetet på.
Dubbla pass, Bodypump och Spinning.
Skönt nu, men jag skulle vilja ta en gubbakvart efter lunchen.

Hallå neggo-peggo! ;-) Hurra vad vi var br...

Hallå neggo-peggo! ;-) Hurra vad vi var bra igår som körde egna backintervaller. :-P Ha en go fredag så hörs vi om söndag. Kram töntpolarn SMS - Från likaträningslysten vän. Jag blir varm och lycklig i själen. Natti! /E Psst... Jag har ett stort sug efter step, måste hitta en Stepklass snarast!


Add some piece off the road.

Jag och Malin bytte lite tankar efter passet i morse. Frågorna löd likt...
-Är det verkligen skillnad på spinningpass som utförs på engelska?
Vårat svar -Ja det ger en annan känsla, en exotisk känsla. Sen är uttrycken betydligt bättre.

Hur gör man för att fylla kläderna som vikarie på ett pass där ordinarie instuktör är välaktad?

-Man härmar instruktören i början, för att sedan påtala att detta är den enda likheten idag och nu spinnar vi ala Emma eller Malin.

Extra kul när man ska staka ut de coola engelska uttrycken, fjantisifiering :)
Fler frågor flödade men bara för att jag skulle skriva ner dom så är de tomt i huvudet.
/E

Klädhögen gav mig svarta ögat...

Idag är jag helt slut i benen, alltså just just nu.
klockan ringde 06.10 och jag trodde verkligen det var ett skämt. Inte jätte tidigt jag vet. Planen var att smita iväg till Malins spinningpass som börjar 06.45. HA skulle inte tro de tänkte jag och vände mej om i sängen.
Men kunde bara inte släppa att jag bara skulle skita i de, strunta blanka faan i vad jag bestämt igår. Den förberedda högen med kläder sneglade på mej och 06.25 gav jag med mig, gick upp såg mej i spegeln.
OOooo nää jag orkade inte ens bry mig. Sa hejdå till spöket och snörade på mig skorna.
Knep en banan i all hast i repan på gymmet.
Fick springa in i salen för att inte komma mer än 1 minut sent.
Tidsoptimist javisst, men ändock optimist.
Nöjd och belåten men trött ska jag vänta ut dagen och låta Let´s Dance ta mig med storm ikväll.
Mysbrallan på /Emma

Strävan mot tankens kraft

Mitt 2011 ska gå i tankens kraft. Kanske borde också jag läsa en bok om hur personlig utveckling. Jo jag ska nog de, men ge mig lite boktips...
Maria och jag möttes upp i Slottskogen med planen om ett backpass. Mina ben var mer än stela efter urladdningen på spinningen. Men skam den som ger sej :)
Bra pass.
Ertappad igen...
Maria - Kolla en snögubbe
Emma - Men guuud va ful den va.
Alltså!
Det ekande i skogen när jag insåg att jag gjort det igen. Skrek så halsen skar. Tur att vi var ensamma i slottsskogen.
Antikrundan och en kopp te tvätten ligger i de nya "fina" tvättmaskinerna :)
Kram på er underbara!
/Emma

Neggo

Ertappad.
Kommer in i tvättstugan och möts av ett leende.
-Vad är de nu då? Tänkte jag muttrandes
-Guud vad bra de nya tvättmaskinerna är och snygga är dom ju också, fnittrar övertrevliga fröken mot mej
Vad får jag ur mej...
-Aaaa men dom tar en jävla tid på sej.
Vad faan är jag för jävla surfitta eller?
Byt spår nu Åhberg!

Negativsnurrboll klättrar mot ljuset.

Negativspiral drar mig ner i djupet. Tur att man har inspirerande kollegor som hjälper en när inspiration och motivation tryter. Jag är påväg mot ljuset igen.
Min lunchklass startade idag - Lysande start med dock endast 9 st deltagare, men jag ska bygga upp detta. TorsdagLunch kommer bli grymingpasset Allan.
Jag laddar för lite backintervaller med min löpkompanjon Maria. Gött att komma ut lite.
Morsning på er alla underbara!
/Emma

Mikael Är Mitt Allt

Jag har små filat på mina kommande vårpass i spinningen, alltid lika pirrigt och roligt men efter gårdagens lördagens pass som INTE var min bästa dag som instruktör då ingenting stämde har jag lite blandad ångest och prestationspress känner jag. Långt ner i botten gnager pluggångest inför kommande tenta. Kanske inte de bästa förutsättningarna...
Bild från Olivias dop i somras, tänk att snart är det grönt igen. Paret Match :) That´s us.

Men annars då... Idag har varit en guldsöndag. Jag och Mikael var på gymmet i morse, jag på bandet, dock endast 5 km. Mikael hårdkör i gymmet, good job! Guldstjärna till han.
Traskade/gled ner till Hagabadet och njöt av en lång brunch och bad i deras relaxavdelning. Mumma för själen. Rekommenderas varmt!
Nu ska jag byta kanal på TV:n och göra mig en kopp te, på med filten och invänta inspiration till söndagsmiddagen.
Kram från mig! /E

Tretton

Sitter och förbereder mig inför förmiddagens spinningpass med påföljande tentaplugg. MÖööö till de sista, man ska inte behöva plugga på helger. Till min tröst görs detta i fantastiska sällskapet av Nancy the one and only :) Me like!

Trettonhelgen har passerat och helgen är här.

Trettonhelgen 2011 har infört en ny tradition i våran familj, nämligen kalkonmiddag hemma hos mamma och pappa. Detta året med tillhörade julklappsutdelningen!







Träningen då? Jo men efter min distans i måndags på 23km så var jag ganska sliten i kroppen dagen efter. Manglad med andra ord. Ont ont ont överallt.

Smet iväg till gymmet på tisdagskvällen för ett Booty/Core pass. Tanken var Solisarna men jag hade för ont för att springa redan.

Onsdagen vilade jag och myste hem till mina föräldrar.

Torsdag, uppställning 07:30 för frukost och sedan bar det iväg ut i snöstormen tillsammans med pappa för 8km löpning. Kroppen var i fin form igen. Bara höger fot som smärtade lite efter. När vi kommit hem, tyvärr i olika omgångar efter ett litet missöde på vägen så radade jag och mamma upp oss i vardagsrummet, dags för en genomgång av Booty/Core passet. Jag sträckte ut och var nöjd över min familjeförmiddag. träningsmässigt var det en guld stjärna!

Fredag var det dags för oss att bege oss hem, nu längtade jag verkligen hem. Min säng, min dusch min garderob där jag kan välja precis vad jag vill ha och inte bara ta det som varit förutbestämt. Sprang till gymmet och hann avverka ett bodypump pass. Jag och Janis blev lite för uppspelta när vi träffades i personalrummet och pratade om våra fina kläder från Casall vi fått.

Idag lördag har jag ont i kroppen men är övertänd för mitt splirrans nya spinningpass som ska få göra debut idag. Lycklig!

Off till gymmet
/Emma

Stadiga ÄggMACKA

Jag älskar att vakna upp hungrig och veta att man gjort flera kvalitetspass dagarna innan. Känna hur kroppen skriker efter frukost och energi. Energi för att bygga mig ännu starkare, snabbare och uthålligare.

Inget mättar som den folkkära ÄggMACKAN.

Idag är jag GLAD :)

Efter jobbet så sjönk jag ner i soffan och göttade mig. Ställde in Solvikingarnas intervallträning då jag fått rysligt ont under en fot efter distansen igår. Strosade efter många om och men ner till gymmet för att gå igenom Booty/Core passet för underbara, positiva sprutan Mikael som höll klassen idag.
Jag har verkligen hamnat på rätt ställe, Älskar MFC!!!

Som grädde på moset
låg det en påse vår fina kläder och väntade på mig i repan. Men hemslt vad denna dagen avslutades fin fint!

Sitter och myser i mina splirrans nya kläder!

Himla kul att MIkael missade ta bort tagsen från sitt linne och upptäcker detta under passet. Snyggt gjort och proffsig bortskämtning till alla kunder. Jag brast inom mig. Det är verkligen de lilla i livet som gör de stora.



Ser ni goingen! Jag har önskat mig han i julklapp nästa år. Något säger mig att Mamma Inga aldrig kommer släppa Gizmo till mig. Suck. Vi är verkligen mys kompisar och jag saknar hans mjuka lurviga päls. Norrlandsguld = Gizmo!

Feeling Känsla Dödlig Lycka

Jag vill bara säga er alla att jag är ledsen över att inte alla ser till att hitta känslan. Känslan då man står i duschen efter ett pass, helt slut och knappt med ork att stå upp men ett oändligt lyckorus över ett välgenomfört pass, alla goda tankar man haft under turen. Man hinner fundera en hel del under löpning. Vilket jag verkligen älskar.

Tömma huvudet och börja om.

Alla borde finna känslan. Känslan som jag bara funnit genom träningen, men det finns säkert fler vägar? Men ingen väg som renar så som träning och löpning gör.

Mörker, tystnad och ensamhet.

Distansvinden bet.

Gav mig ut på ett distanspass idag , kände att det verkligen var på tiden efter att legat på lat sidan när det gäller distans. 23 km i bitande kyla. Ett långsamt och skönt pass.

Ojoj vad ont jag kommer ha i kroppen i morgon :) Me like!

Bra smärta, smärta som stärker.
/Emma

Vilodagar blir till slitsammadagar

De dagar som gått har tankarna gått runt angående kvalitetspass, i vilken utsträckning? Borde man helt sluta ta sig mot träningen de dagar man känner att man inte kommer göra ett bra pass, eller borde man börja avbryta pass som inte känns helt bra?! Varför ska man genomlida något man inte vill göra?

Men någonstans så har ju itne den fysiska formen något med det mentala att göra. Viljan att bli bättre borde pressa kroppen att prestera.

Jag fortsätter ta mig till träningen trots att kroppen säger nej.

Igår vilade jag, trots vilan känner jag mig sliten och trasig. Vilket jag alltid gör efter en vildag. Från och med nu så ska jag genomföra ett rehab/återhämtningspass istället för vilodagar. Det tror jag kommer gynna.

Men idag... Bodypump kanske löpning

The Black Ice vs The Ice Princess

Den röda Craft tröjan höll om mig av kärlek i just kärlekens färg, de bubbelgums rosa Nike skorna tog mig varsamt fram, Polar klockan kontrollerade det hela och den svarta Peak mössan visade den starka vilja som finns. Svart som natten, lycklig som ett barn och stark som hulken.

Genom slottsskogen for isprinsessan.

"the black ice" eller den svarta isen som de varnande för sist när vi åkte igenom Alingsås har blivit ett stående skämt. Med basröst skrovlar vi fram "Thhhe Blaaack ice" Idag var det mer is än asfalt ute. Men med mina nya broddar så for jag över all inget kunde stoppa mig! Jag är en isprinsessa.


Ha en bra kväll.
Kylande värme från "The Ice Princess"

Med respekt för kroppen

Respekt för kroppen. Respekt för dig och mig själv. Man borde lägga mer krut på att respektera sig själv. Viktiga saker för mig och dig. Unna dig lyx, fett, socker, härdat fett, salt och kolhydrater i massor! Men gör det med respekt för kroppen. Efter dessa helger kommer det fyllas på gymmet och passen kommer fyllas. För mig som är spinninginstruktör brukar januari betyda fulla salar med människor fyllda med skuldkänslor mot sig själva. Ha inte de, njut av det goda men gör det med respekt.

Varför äta sånt man inte gillar, bort med ord som sulla, moffa och frossa. Jag känner ett agg. Jag vill ha fler ord som delikat, vardagslyx och finsmakare.

Respekt gott folk, visa dig själv respekt.

Med tomma hot kommer du ingenstans alls, fyll hoten och stå upp för dig själv.
/Emma

Men de va ett evigt tjat om det gångna!

Nyår och 2010 är förbi. För mig har hela året varit en ren utveckling. Ett år av insiker och fantastiska möten. Vi har nu bott i vår lägenhet i ett helt år och kliver med stolta steg in i det nya året. Jag älskar alla runt mig och inser att jag mår fantastiskt bra och inte kunde ha det bättre.

Insikterna och utvecklingens år. Jag ska se till att 2011 fortsätter i samma spår, därför snör jag på mig löpskorna och tar mig en långsam hälsosam jogg i slottsskogen. Solen har gått ned, men vad gör väl det? Mörker får en att minska bruset och öka fokuset på rätt sak -> Mig själv.

Jag är viktigast för mig och kommer alltid vara enligt mig själv.

Mot 2011 i löptecknet.

Tjingeling. Tack för ett bra år alla!
/Emma

RSS 2.0