Bihålletrycket i huvudet gör mig galen.

Nu går jag mot sängen. Ett spinningpass avklarat! Shoppat i klädshopen på gymmet, massa nytt fint kommer klä min kropp i vår :) ME LIKE.
Känner mej hängig men får väl skylla mig själv för att kroppen aldrig får vila färdigt. Är känslan som idag blir det solvikingarna i morgon, vid sämre tillstånd blir det vila.
Den som lever får se!
Natti Natti /E

Alla längtar vi tills morgonlöpningen känns självklar.

Men att gå ut i gryningen innan trafiken har vaknat, när hela Göteborg sovar och solen är påväg upp. Kanske lite dagg och en underbar dag ligger framför.
INgen som förstår att jag är sjukt less på min förkylning som nu sitter i bihållorna och ger en vansinnig huvudvärk. Kan man sova bort de tro?Otrivin Mentol min kömpis, vart har jag gjort av dej?!
Nu måste ja leta.
/E

Underbara fadderbarn.

Så liten så liten...
Liten blir större...
åååå större...
Mitt hjärtegryn!

Styrkan lägger basen

Hittat styrkeövningar som kommer passa mig som handen i handsken. Styrka känns otroligt viktigt. Styrka för löpare.

 

Crunches med låsta fötter: Raka magmusklerna och höftböjarna.

Lägg dig ner. Kila fast tårna i en ribba. Lägg händerna på bröstet och lyft överkroppen. Sänk dig långsamt igen. Öka eventuellt intensiteten genom att placera en viktskiva på bröstet.

 

Utfall: Lårens fram- och baksida och rumpa.

Stå på en axelbredds avstånd med skivstången bakom nacken. Ta ett steg framåt med ena foten så att det främre benets lår är vågrät och underbenet lodrätt, medan bakre benet är vågrätt. Skjut ifrån med det främre benet så att du kommer tillbaka i utgångspositionen och gå sedan framåt med andra benet.

 

Crunches med rotation: Sneda magmusklerna.

Lägg dig på en boll så att hela ryggen vilar på den. Lyft överkroppen framåt och försök att rulla den ena axeln fram mot naveln. Utför övningen långsamt. Ha ländryggen i bollen och dra in naveln. Repetera övningen åt motsatt sida.

 

Knäböj: Lårens framsida, baksidan av låren och rumpa.

Stå på en axelbredds avstånd och placera skivstången bakom nacken. Böj knäna tills knäna har en vinkel på 90 grader och res dig upp igen. Spänn i mage och ländrygg.


Ryggresningar: Ländryggen.

Låt kroppen hänga ner mot marken och rulla upp kota för kota tills kroppen är helt uppe och ryggen rak. Du kan öka intensiteten genom att hålla en viktskiva intill bröstet.

 

Vadlyft:

Vaderna.

Ställ dig på en bänk med fötterna ut över kanten. Lyft ena benet. Sjunk sedan så djupt som möjligt och lyft dig sedan upp på tåspetsarna. Se till att rörelsen går upp och neråt. Du kan öka intensiteten genom att ta en vikt i varje hand.


Dessa utvalda är mina blivande styrkeövningar, dessa kommer göra mig snabbare och starkare.
Kram /E


Löpningens återhämtning

Återhämtning – Vad är det bra för?

När man tränar sin kondition så blir kroppen väldigt mycket varmare. Det är precis som för en som är sjuk, då kan kroppstemperaturen stiga med flera grader vilket kan generera i en ökning av ämnesomsättningen med över 100 procent. När det kommer till en maratonlöpare som blir oerhört varm och svettig så kan det generera i en ökning med 1000 procent när det gäller hans ämnesomsättning. Det är därför väldigt viktigt att man har rätt återhämtning efter ett träningspass så att kroppen klarar av det. Men kroppen behöver inte bara ny energi utan också vila för att den inte ska bli för trött helt enkelt.

Bra återhämtning

Återhämtning är som ni förstår inte bara att låta kroppen vila, utan också att tillföra den rätt ny energi så att den klarar av den förlusten den har fått av energi. Det man ska tänka på är att man äter något energirikt efter varje träningspass. Det går bra med både en sportdryck eller en Snickers som energitillskott. Det är ganska enkelt som ni förstår, det behövs inga speciella preparat!
Tänk också på att kroppens muskler måste få lugna ner sig efter ett träningspass. Det är väldigt bra om man går lugnt i tio minuter efter varje konditionspass. Då hinner kroppens muskler bli av med alla slaggprodukter som bildas samt återfå sin normala temperatur.

Stretchingen är också en stor del av kroppens sätt att återhämta sig. När man tränar drar musklerna ihop sig och blir mindre, vikten av att dra ut dem igen är oerhört stor för att förebygga skador.

 

 

 

Sitter och funderar på min träningsvärk och hur man ska tänka inför återhämtningen, kan jag göra några förändringar för att bli bättre. Synd för den träning man gjort om man missar återhämtningskosten och träningen går förlorad för att kroppen inte kan ta tillvara på träningen.

Artikel från konditionstraning.se
Tjing!
/E

Återhämtningens innebörd

Träningsvärken har bitit sig fast och verkar inte ha någon som helst tanke på att ge sig av. Vilket verkar vara ett tecken på att jag verkligen gjorde ett bra pass i fredags och jag stryker det tänkta styrkepasset idag för att vara i fin form på tisdagens intervall pass.
Hellre fräscha ben än sönder tränade ben, träningen ska bryta ned, men efter dunder förkylningen kräver kroppen länge återhämtning, nu är den här, den härliga återhämtningen.
Så jag tar ännu en vilodag! :)
Jag har myst ner mig och börjat veckan en dag för tidigt, mest för att jag hela förra veckan gick i någon form av söndagskänsla och aldrig ens tittade åt böckerna. Nu är verkligheten i fatt mig. Så för att bota förkylning och bli lite klokare ser min dag ut likt bilden,
En stor smoothie vid min sida och den stora feta boken om Makroekonomi. Rätt kul och intressant faktiskt.
Recept Smoothie ala Emma kurerarsson:
Mixa;
3dl Vatten
1dl Apelsinjuice färskpressad
1st C-vitaminbrus med svartvinbärssmak
1dl Blåbär
1dl Hallon
1 halv pressad Lime
Mumma!
Låt de väl smaka!
/E

Reflektion och allt vad vila innebär

Shoppat nya fina träningsstuff :) Vilar mig i form idag, vilket behövs!
Att få höra om någon annans liv, erfarenheter , misstag och tankar är stort. Personligt på något vis, där satt vi 8 st i en halv cirkel med Matthew Griffiths i mitten. Utelämnad, men å bra han gjorde de.

Kanske man ska köra som M med periodiserad träning över året, var femte vecka tränar han inget alls, inte på hela sommaren, julen eller över påsken. Men ligger i någon form av försäsongsträning januari och februari. Äter organiskt. Han har inte varit förkyld på 10år, inte ätit pencillin på 20. Kanske han är källan till att inte bli sjuk, jag har att lära.
Där satt jag snorig, hostig och skrovlig mittemot mannen som hade konceptet på hur man inte blir sjuk. Frågan är ju bara!? Vad är det som säger att de skulle fungera påmig bara för att det funkar för honom?
Jag har med mig massa ny inspiration till nästa klass uppbyggnad. Massa ny inspriation till min egna träning och jag håller tummarna för att detta inte var sista gången Matthew höll föreläsning för oss.
Styrkepasset avklarades redan på förmiddagen vilket var skönt, hela dagen till att bara lata sig och ha de bra, eller ja... jobba bort snoret på något sätt. Rygg och mage, och jag vill lova att jag har svårt att röra mig idag. Bra pass, i morgon kör vi ett tufft pass ben med liten lätt jogg efter.
Bra uppstarts vecka, nästa vecka kör vi gång på riktigt.
Jag har anlitat en riktig löp expert. Eller ja?! inte anlitat, men han ska ge mej lite erfarenhet och kunskap, vilket jag är väldigt glad över, håll i er, jag ska försöka ge vidare :)
Ta hand om er!
Jag ska be att få återkomma md ett inlägg mer i detalj om vad den store M sa :=)
/E

Torsdags kortdistans

Efter att ha vilat lite igår eftermiddag var jag på benen, redo för dagens andra pass.
Valde den långsamma gruppen som håller en genomsnittsfart på 5:30, tur var väl det för jag fick klamra mig fast vid gruppen mot slutet med en känsla av att springa med en tegelsten i bröstet och tanken var mer, skit nu kommer ja va sjuk i morgon.
Men... Inte! Samma ont i halsen, precis samma känsla som jag haft hela veckan, så nu blir det mer utomhuslöpning för min del :)
13km avklarade!
Idag väntar styrka och spiningworkshop, himla spännande.
Mot dammsugaren!!
/E

Min egen väg!? Vart faan håller min röda tråd hus?

Haha. Man kommer på sig själv när man bara låter munnen gå.
Jag har fått lite tips och hjälp med pass upplägg och musik tänk av grymme Matthew Grifft... på gymmet och idag kom frågan.
-Nå Emma hur går det med spinningen?

Alltså jag tänkte inte utan bara lät munnen gå och rätt som de va så hade jag ett nytt mål!? Sista meningen och typ den enda av hundra jag fick ur mig på en millisekund var:
-Mitt mål med 2011 är att hitta min linje. Hur jag vill instruera och vad som är viktigt för mig.

Som svar fick jag väl inte den puschningen jag tänkt mig, men jag pratade kanske med M som verkar lev lite mer i verkligheten än jag :)
-Oj, stort.

Sen bara stängdes dörren och han försvann ut ur personalrummet, jag blev stel ett tag och funderade över vad som precis hänt. Men jag tror jag tar mig an min utmaning. Jag ska hitta min rätta väg som jag tror på som spinning instruktör, slut lyssnat på andra. Jag kan inte tillmötes gå alla. Jag ska vara JAG 110% ingen annan.
Jag längtar till nästa torsdaglunch. Jag älskar min egen klass.
Nu ska jag fundera på vägen över en eftermiddagslur, som student kan man vila lite på eftermiddagen. :)
Natti /E

Musiken bygger hela passet, ny favvo premiär idag!

Jag har en timmes tid nu emellan skola och lunchens spinningpass och passar på att göra små ändringar i passet, tänk vad en ny låt kan förändra helt passet. Underbar känsla när man hittar en grym låt som kommer tillföra hur mkt som helst. Spinning ala afro dance -Me like!

Long time on see. Men nu är det dags, och jag är aningen överladdad. Hoppas på många deltagare som känner att det är idag det gäller.
Skillnaden som gör skillnaden.
Over and out.
/E

Jag vet min målbild, har du din klar?

Tankar som går runt i huvudet på mig ofta är hur man borde tänkt angående maten. Läste på Carolina Gynnings blogg igår och blev riktigt irriterad utan att veta riktigt varför faktiskt. För er som inte varit inne och kikat, länkar längre ner till henne :) Hon hade lagt ut en upp posad bikini bild av sig själv för att visa upp sig. Vilket är helt ok, klart hon ska vara nöjd över sin kropp, hon har slitit på gymmet och med maten. Men något gnager i mig, hon påstår att hon aldrig tillåtit sig själv att äta mycket förut och nu lagt om de och äter ordentligt i samband med att hon tränar som en tok. Vilket känns  som en perfekt kombination. Bra initiativ C.

Men vad är egentligen en perfekt kombination. Bra av dig Carolina att inte säga nej till dig själv! Ät och ät dig mätt, ät långsamt och känn efter. Bli inte spymätt, det är varken gott de sista tuggorna eller speciellt skönt efter.
Ibland är man tok sötsugen, men ät lite godis, en kaka eller något annat sött då! Men fundera kring varför först, jag blir ofta sötsugen om jag ätit mycket snabba kolhydrater till lunch, då kikar sötsuget in på eftermiddagen. Det slår aldrig fel. Jag vet inte varför det är så bara att min kropp reagerar så.
Jag har satt ett mål med våren 2011 och det är Göteborgs Varvet. Det strävar jag emot och nu kommer jag lägga in fulla växlar så fort förkylningen gett sig av helt. För mig är det viktigt med en strävan, ett visst datum. Jag skulle aldrig klara att träna bara för att bli snyggare och få plattare mage etc. Carolina G är en av de som tränar mot målet att bli snyggare.
Alla har olika mål, men jag tror bestämmt att man behöver ett mål med sin träning. Dela med dig, vad är ditt närmaste mål?
Carolina Gynning Blogg - Kika in, den är bra! Hon är en mysig helt "vanlig" tjej.

Varför tror alla att våren borde kommit? Hell no det är Februari!

-8 grader nu på morgonen. Idag ska de fortsättas boosta vitaminer så jag har ett fyllt förråd med antioxidanter när jag ikväll ger mig ut i kylan för ett första pass med Solvikingarna. Tror att det är bra att inte börja med ett intervallpass utan ett kortare distans pass. Jo nu är ja övertygad, detta blir bra.
M ska du me? Ääää ja messar dig :)
jag blir såå glad när man har varit saknad och man får ett mail om att man väntat sig mig bara för att hjälpa mig. Underbart! Jag är så himla tacksam för min engagerade löpkompis Markus som tagit sig an min teknikträning, så det är vad uppvärmningen kommer handla om ikväll, sen är det fullt fokus för min del!
Teknik teknik teknik.
Men innan kvällens löpning väntar lunchens spinning efter morgonens föreläsning, jag känner att jag smyger in i vardagens tränings spår. Stor kärlekskram, välkommen tillbaka.
Ha en bra dag!
/E

Tjuvsmyg

Jag sa i morgon, men kunde inte hejda mig, förlåt...
Smygning ökades sakta upp till normalt tempo.
Jag har varit på gymmet, smög nästan in för jag inser själv att det inte är helt ok än. Men nu måste ja. jag var så lycklig när jag ställde mig på bandet, rullade igång med liten power-walk. Då ringer telefonen, den lite för ärliga sambon Micke.
-Faaan nu kommer han påminna om hur onödigt tidigt detta är...

Men inte ett ord om att jag var på gymmet, så det kanske inte är för tidigt ändå. Men jag tror jag får resultatet i morgon bitti.
Så min första fråga till mig själv i morgon.
-Känns det bättre eller sämre?

Är det bättre i morgon så testar vi en löpning utomhus i morgon kväll, då blir de dags för Solvikingarnas korta distans träning. Om dom nu kommer ihåg mig :)
Mot Coop och mot en full frys.
/E

Artikel om löpningens tekniska bit.

Jag önskar jag hade kunnat göra detta inlägg, shit vilket bra blogginlägg om löpteknik, alltså kolla in! Läs och lär!
Artikel
Jag bugar och bockar inför denna författare!

Vitflagg till träningssuget.

Det lilla onda som är kvar i halsen verkar inte vilja ge sig och nu har jag bestämt mig, kroppen får en dag till. På torsdag börjar livet igen, träningen. Nu måste jag börja.
Varför känner man sig som en geleklump efter man inte tränat på så länge. Jag som älskar att ha träningsvärk och känner sig helt klubbad genom natten för att man tagit ut sig till fullo. Själen är redo sedan länge. Men är kroppen de?
Antingen blir det bättre eller sämre.

Teama klass

Jag försöker utvecklas som instruktör och gör allt för att få ett pass i den andra salen på gymmet MFC, jag har nu stått som vikarie för Booty/Core sedan i julas men aldrig kunnat hoppa in, de har inte behövt vikarie jätte många gånger heller tyvärr. Men nu har jag bestämt mig för att om jag får så ska jag vara med och teama på nästa realese som är vecka 12.
Så håll tummarna, vecka 12 kanske är veckan då utvecklingen blir verklighet! Me love träning!
Jag är super nervös och pirrig, pirrig av glädje och nervös utav förväntan!
Tjing! /E

Min motsats Helena

Detta är jag en vanlig dag i skolans matsal.
Här är Helena...
Vi bestämde oss för att vara varandras motsatser idag. Himla kul upptäckt. jag körde lite mer på grön sjal, svart topp och grön byxa, ni ser ju hur Helena tänkte.
Ännu roligare hade vi när vi skulle gå och hon drog på sig sin gröna jacka och jag min svarta.
100 procent motsatser.
Uppdatering - Förkyld, kanske lite lite bättre, men inte träningsredo ännu! -Skriker fula ord. Men som min vän sa; När vi väl kommer tillbaka då är vi tillbaka och ska ta alla med storm!
Nu ska jag rida ut min förkylningsstrom. :)
/E

Förbannade hals jävel.

Tjat tjat tjat... Men vad ska då sägas? Jo jag är fortfarande as förkyld, hostan som aldrig ville ge med sig knäcker mig!

Suck...
Ska hämta mig en smoothie och fortsätta det långsamma kurerandet. Nu börjar jag tröttna, jag kommer missa Solvikingarnas intervallträning i morgon, en tisdag till. Fjärde tisdagen som jag missar för att jag är sjuk. På rad då! Fatta att jag är less...

Göteborgs Varvet får sin egen flik

Nu kan ni följa min kamp mot Göteborgs Varvet lättare genom att slippa läsa om allt annat "bös" mitt liv består av :) Bra va?

Rosen sprider så mycket lycka.

Lite för många inlägg på väldigt kort tid. Men är man försatt i soffan och har gett sig själv order om att man måste hålla sig inne, ja då blir de så här.

Men lyssna på detta :)
På alla hjärtans dag så sa jag ju att jag fick en ros, en ros som fortfarande är hur fina som helst och jag tittar på den varje dag. Bästa platsen på vardagsrumsbordet fick den, i centrum ska den vara för den säger så fina saker om mig i sitt lilla kort.
Tur att man har så fina vänner. Vänner som är bättre än mig på att uppskatta. Men jag vill att du ska veta att du är en fin vän. Jag är så tacksam.
Kolla in liksom! Rörande vacker...
Åter till att tro att soffan ska hela mig från min förkylning.
/E

Anders Szalkai, Tänk att ha en tränare som han.

Vad är skillnaden mellan att jogga, springa och träna?


– Jogga för mig är lugn löpning som är avkopplande för både kropp och själ, samtidigt som det underhåller löparstatusen.
– En nivå upp från joggen kommer att springa. Precis som att jogga kan alla springa, skillnaden är för mig att arbetsinsatsen ökar jämfört med joggen. För mig blir samlingsnamnet på jogga och springa; löpning!
– Att träna innefattar för mig både jogga och springa, och därtill all annan fysiksk aktivitet som främjar träningsstatusen för individen.
(Utdrag från artikel i Marathon.se)
Jag antar att man alltså inte ägnar sig åt löpning om man inte lider lite emellan åt :) Så som vi gör på tisdagarna tillsammans, intervalltränar.

Håll dig frisk och förbli frisk, Artikelboost

Håll dig frisk och undvik förkylning

Marathon.se har en grymt bra löpsida, hur mycket inspiration som helst. I love it! Läs denna artikeln. Förkylningstider betyder inte tiden att dö för en löpare. :)

Konditorihistoria. Jag skäms för min Mamma.

Vecka 14, dag 7

Söndag, jisses. Vart tog denna veckan vägen?! Kommer ihåg i måndags när vi satt i skolans cafe och peppade oss att hålla uppe lågan en sista vecka. Nu är den gjord och jag gjorde de, slet hela veckan med statistik. Tentan kändes oförskämt bra, nästan så jag funderar på om jag inte missat något. På tisdag börjar nästa kurs, till sommaren har jag gjort halva min utbildning. Sommaren ja, ingen som har ett sommarjobb att kasta på mig?



Träning

Känns nästan töntigt med denna rubrik då jag inte har skrivit om någon träning sedan i måndags. Men jag hoppas verkligen att de bara blir bättre nu så jag kan smyg starta på gymmet i morgon, bara gå dit och mysa lite, känna på stämningen och känslan av att vara tillbaka.



Mat

Vi är ju en familj med rutiner så vid 07 vaknar vi oavsett dag, vilket är skönt. Frukost vid 08, passar perfekt! Igår var mamma och pappa här. Mamma är underbar, så oförutsägbar. Lyssna på denna
Vi kliver in på konditoriet här på järntorget för att köpa med något till kaffet. Vi väljer olika saker till alla, masarin till mig och biskvi till pappa, en konstig liten kaka till mamma och det enda som jag kunde tänka mig att Mikael gilla var nog en chokladboll.
Väl framme i kön så ska mamma beställa, då hon högt och tydligt berättar för alla inne på konditoriet att vi vill ha

-En biskvi, En masaring och En NEGERBOLL??!
Vem faan säger negerboll?
Tanten bakomdisken tittade till, jag kände hur situationen blev obekväm och jag fick snabbt ur mig.
-Nämen mamma så får man inte säga, chokladboll heter de. (vem är mamma till vem egentligen?)
Kvinnan bakom oss i kön försökte hjälpa till
- Jag tycker inte det låter så farligt inte, det sa man ju alltid förr.
Mamma som bara borde vara tyst och skämmas...
- Ja jag vet, jag säger alltid NEGERBOLL...
Jag plockade ihop våra saker och vi gick, jag med svansen mellan benen. Gud vad jag skämdes.



Känsla

Ipren och näsdukar i all ära men i natt har jag inte hostat och bara snytigt mig tre gånger. Bästa på länge. I morgon kanske kanske jag kan träna.
Ha en mysig söndag! Ikväll är de Solsidan, hur kul som helst.
Puss och Kram /E

Tentaångest, Fruktfrossa och Ljusare vägar.

Vecka 14, dag 6

Fredag är fredagsmys hemma på våran gata. God mat och film. Kärlek när de är som bäst. Men med en ynkli flickvän så har han det tufft. Lördagar brukar vara bra dagar med träning, mys med bra avslutningar, men denna lördag börjar de med tenta, suck. Min lilla buffe till mig själv, en banan, en froosh (super duper goo smoothie) kexchoklad, kaffe och smörgås. Man vill ju inte riskera att bli hungrig :)



Träning

Fortfarande förkyld, ont i halsen och tjock i näsan. Men nu börjar tankarna sträva mot. När jag blir frisk ska jag minsann... När jag blir frisk ska jag fokusera mot... När jag blir frisk... Ja ni fattar, livsgnistan börjar krypa tillbaka.



Mat

Fortsätter min frukt och antioxidant chockning av kroppen. Den måste vara fullsprängd av vitaminer vid detta lagret. Men jag älskar de.



Känsla

Känslan av att inte träna känns inte lika farlig som förra förkylningen, den precis innan denna :) Jag är helt övertygad om att jag kommer kunna börja jogga igång nästa vecka för att veckan efter de vara tillbaka och med i matchen. Vecka 12 kommer bli min vecka, känslan säger att vecka 13 ska bli en upbyggnads vecka, lugnt igångsättande.
Snart så kommer jag bli bra, och då! då kör vi!

Morgon Guld

Vecka 14 dag 5


Sovit vansinnigt dåligt. Drömmer om serien Lost och om Hypotesprövning, Kondfidensintervall, medianer och alla de tre kvartilerna. Jag är så trött på statistik nu så snälla någon skjut mig. I morgon ska de presteras, sen ska de glömmas och gå vidare. :)
Tänker inte ens sätta upp mina rubriker än idag, kanske rent av måste utesluta träning, för det verkar som om jag aldrig kommer igång igen. Nu har jag inte tränat ordentligt på 3 veckor pga den här jävla influensan/förkylningen vad faan de nu är som vägrar lämna kroppen.
Pillade i mig frukost och ska snart gå in på vitamin melliset bestående av kaffe, apelsin, c-vitamindryck och två vitamin tabletter. Mumma.
Ses senare, men en sak först... Vad är det idag, ikväll? Jooo. Fredagsmys! :)
/E

I små steg i fel riktning

Vecka 14, dag 4


I tisdags blev jag sämre igen, förkylningen var tillbaka som en påminnelse på en glömd faktura. Imorse hade jag ännu ondare i halsen och nu i detta stund sitter jag med svullen hals, täppt i näsan och till bredden fylld av ipren. Hur mår man i morgon tro?
Pillar i mej lite blåbär och går mot sängen. I morgon är det sista dagen av tentaplugg för på lördag sitter jag i skrivsalen, låt mig göra de utan min envise fiende febern...


Träning

Moa underbara hoppade in och tog min spinning idag. Jag älskar den klassen och det skar i hjärtat att inte kunna gå dit, men jag tackar mig själv nu i efterhand.


Mat

Jag har bestämt mig för att äta bra denna omgång, kanske kan man boosta sig med vitaminer och driva ut allt ur kroppen fortare. I vilket fall så känns det bättre att mosa i sig frukt istället för godis.
Frukt, bär och vitaminer. Antioxidanter kom och rädda mig!!!


Känsla

En känsla av att jag blir sämre igen, ingen bra känsla alls... Men denna gång ska jag vila lite för länge, känner hur jag kryper mot väggarna. Hur gör folk som inte tränar?! Känslan i kroppen = Svag.
Natti natti, sov gott
/E

Zyx.

Vecka 14, dag 3

Bedrövligt ont i halsen igen och ingen är mer tacksam än jag själv att jag vände på klacken och inte tränade igår. Inre stress över att sitta still och vänta på att bli frisk, men nu känns det som om den enda rätta. Fortsätter boosta mig med vitaminer, frukt och varma drycker.


Träning
Vilandes

Mat
Vi åt så himla god vardags igår, lättlagad lasagne. Med yoghurt istället för den vita såsen. Mumma. Hittade receptet på Tastline, rekommenderas varmt.

Känsla
Jag har en stress känsla över att jag bara vill ut, springa, jobba och ta i, vara på väg framåt istället som nu bara stå och stampa. Men när kroppen är kry så väntar tuffa pass, så häng i där!


Just nu suger jag på en zyx och har de mysigt, hemma plugg inför tentan på lördag, något säger mig varför jag hinner blogga just nu :)
Kram /E

Vecka 14 Dag 2

Träning

I vagnen  togs beslutet att vända och åka hem igen. Att strunta i träningen när man väl är på plats säger en hel del. Jag känner mej inte helt kry, åter igen... hostar, ont i halsen och hängig. Bara till att sätta sej på vagnen tillbaka hem och kurera. Men vad gör det egentligen, jag har två kvalitetspass bakom mig.


Mat

Frukost - A-fil med musli, rågbröd med keso och ett glas juice
Mellis - Rådbröd och kaffe
Lunch - Kycklingsallad
Mellis - Smoothie
Middag - Frukt och antioxidantchock för att driva ur förkylningen. Mat mmm vi har inte riktigt kommit dit i planeringen än, men visst måste det bli något varmt. :)


Känsla

Nu ska jag ta en ipren och hoppas på att den gör jobbet så man är pigg och fräsch i morgon. Känslan är fantastisk. Detta kommer bli bra med lite extra tid.
Nåå... dag 2 blev inte riktigt som planerad men vad gör de..?
Kram /E

Vecka 14 Dag 1

Alla Hjärtans Dag, tre paket låg och väntade på mig när jag kom hem efter träningen. Jag blev så himla glad och lycklig. Jag har verkligen världens bästa sambo. En blomma mötte mig även i skolan, även en fantastisk vän finns!


Träning

Bodypump, jag bestämde mig redan innan passet att utmana min teknik och därför inte lägga på samma vikt som jag brukar. Grym träningsvärk.
Teknik känns bara viktigare och viktigare ju mer jag kommer in i löptänket. Jag vill efter varje pass göra en övning som förbättrar min löpning, denna gången blev det vadpress, 50 st stående på båda benen på en låda.
Någon som har fler styrkeövningar som är relaterat till löpning?


Mat

Jag hade inte världens bästa mat dag igår. Eller jo fram tills jag kom hem trött och sliten efter en heldag i skolan, hungrig. Tappade det och åt på tok för mycket mellis. Lyssna på detta! :) 4 smörgåsar och en tallrik yoghurt med musli och banan i. Hmm.

Jag tror det viktigaste är att få i sig av allt. Kolhydrater, fett och protein. Jag vill inte utesluta något eller frossa i något jag vill bara hitta balansen, äta regelbundet och hälsosamt.


Känsla

Efter söndagens löpning ensam i Slottskogen som låg på en puls mellan 85-92% då jag sprang 8km på 42 min. Vilket inte är bra men (och här kommer förlorarens ursäkt...) med det underlaget och det tunga bröstet så känns det som godkänt.

Känslan av att få avverka ett Bodypump pass och veta att fokuseringen ligger på tekniken så är känslan av lycka total.

Nedräkningen har börjat! Vecka 14 Dag 1.
14 veckor kvar till Göteborgs Varvet.
Ses snart
/E

Blogg Make-Over

Den 21 maj går Göteborgs Varvet vilket är mitt stora mål just nu, delmålet innan ligger 20 mars vilket är seedingloppet till Göteborgs Varvet, det är ett kvarts marathon alltså lite över milen.
För att få en bättre startplacering så startar jag seedingloppet. Så miltiden måste förbättras innan den 20 mars.
Innan 21 maj måste tempot trimmas och distanserna mosas.
Bloggandet fram till Varvena kommer bestå av en nedräkning. Just nu befinner vi oss i vecka 14 dag 2. Jag kommer varje dag uppdatera dessa rubriker:
Träning
Mat
Känsla

Är ni med mig? Nu ska vi kapa tider, fylla depåer och bli starkare!
/E

Nu har jag lämnat tomrummet, ut i verkligheten Åhberg!

Ja det är verkligen sant, den bröt ner mig totalt. Jag tappade all livslust. Innan nedgången var jag i ett flyt, jag hade kommit upp till en nivå i löpningen som gynnade och jag klarade tillräckligt många mil i veckan för att sträva mot ett Göteborgs Varv med en hyfsat bra tid. Så kom den...
Mitt i skidsemestern började jag huttra i liften, allt kändes så mycket jobbigare än vad det var och glädjen byttes mot frossa. Någonting sa mig att jag inte mådde bra redan den där tisdagsmorgonen, pulsen kändes hög. Något var inte som det skulle.
Kanske hade det aldrig brutit ut om jag stannat inne den dagen. Men envis och tjurskallig så vägrade jag inse mitt bästa utan gav mig ut i backen, satt länge och frö i bastun efter, fick massage. Vilken nu i efterhand känns som världens sämsta ide...
Sedan kom jag inte upp ur sängen mer...
Låg i feber, snorig, tung i huvudet, tryck i bihålorna och världens ondaste hals. Levde på varm mjölk resten av skidsemestern. Kul sällskap, NOT!!!
Väl hemma var det fortfarande en kamp, två veckor senare började jag bli bättre och träningen återupptogs.

Tung i bröstet och lite ont i halsen, nu kan jag bara inte vila mer, jag var på gränsen till tokig, nedgången och full av skit (värktabletter, godis, sötsaker, skitmat)
Så nu tar jag upp bloggandet igen. Nu är jag på bättringsvägen och mitt rätta jag har hittat tillbaka.
Ta hand om er, tvätta händerna, pilla inte i näsan, nys i armvecket
/E

RSS 2.0