Samboliv

L love u! Samboliv är bra, du fixar detta så fixar jag de där. Bästa när du fixat allt när man kommer hem så där uppgiven och ledsen efter att presterat skitdåligt.

Solvikingarnas träningsläger

i Hindås
Med såå bra väder, detta var efter kvällslöpningen i fredags precis innan middagen.
Livet kändes just då väldigt rättvist...

Lerum

Ja för er som kanske bryr er så sprang jag på 50:18 (50 blankt enligt min klocka men men fortfarande sämsta miltiden)

En placering nummer 50 av 187...
Men vad vackert det är i Lerum. Ett plus för dagen var ändå vädret, det bränner i ansiktet på mej just nu och jag tror jag gör en tidig kväll. Sov typ inget i de där vandrarhemmet som träningsläger hålls i. Skönt att få sova hemma innan jag ska tillbaka till Hindås i morgon. Då blir det långpass.
Me like!
Jag må va långsam men jag tycker det är roligt och det är ändå det viktiga försöker jag intala mej. Men jag hoppas verkligen att denna sommaren kan få det att släppa, ge mej lite resultat nu.

Skäms.

Nää fy fasen vad dåligt. Ja var tung och trött i benen efter 2km skylten och hittade en liten gnista i en backe men mer än så var det inte. Kanske är det så att min formkurva bara är långsam och behöver ytterligare tålamod, fler grispass och längre vilor.
Jag är nöjd med veckan träningsmässigt, men veckans höjdpunkt idag var den värsta löpturen på länge...
Måndag: Bodypump
Tisdag: Löpning, intervallträning totalt 23km
Onsdag: Välbehövlig vila
Torsdag: Spinning
Fredag: Kvällslöpning i Hindås ca 11.5km i skogen
Lördag: Jaja skit Lerumsloppet...
Jag tror på mycket och hård träning, men jag tror min kropp är en långsam jäkel när det kommer till att bli bättre. :)

Mystid

Dagens morgonmys:
Inte göra någonting mer än att vila ögonen på nyhetsmorgon, sippa på en kiwismoothie och fundera på något nytt till dagens spinningpass.
Det känns som om jag redan gjort tentan i huvudet trots att den skrivs i eftermiddag. Men just nu behöver jag bara andas lite. Slappna av och känna in kroppen. Resten av veckan kommer bli massa löpning. Träningsläger ligger framför.
Såå kul och spännande!

MatTant-Fjant

Någonstans säger huvudet efter ett stort lass med pasta, snabba kolhydrater att jag vill ha sötsaker, godis, kakor ja jag bli super sugen på det mesta. Detta har ju givet ett samband.
Men att man inte skulle få äta pasta och typ bröd ser jag som ren bullshit. Bara för att det blir socker i kroppen?! Vilket är ren och skär energi! Socker är bra, det är gott.
Inte har en liten kaka skadat, inte en liten karamell heller. Potatis i alla dess former är super gott. Men att äta potatis vid alla måltider låter ju skitäckligt, eller att byta ut middagen mot en stor snaskpåse låter bara som ett illamående på påse.
Men hur gör man? Vad är rätt och vad är fel? All forskning på hur du ska äta, när du ska äta gör mej galen. Lägg ned bestiken efter varje tugga sa alltid en gammal kollega till mej, jaja visst får det mej att äta långsammare, men är det inte bättre på att lägga fokus på att tugga maten ordentligt istället för att fundera på vart man la kniven?
Att man ska tugga varje tugga ett x antal gånger vet jag att mattanterna i skolan sa till en. När fasen blev middagen en mattekurs? Jag tuggar tills maten är lätt att svälja. Blossom sa på en föreläsning att maten skulle vara flytande innan man svalde. Jag rynkar fortfarande på näsan och tycker det låter äckligt. Men visst låter det sunt.
Att sitta ned i lugn och ro. Jag och min middag, lunch, fika ja what ever jag nu mosar i mej. Plus på den som sa det!
Men jag blir tokig på folk som påstår att dom inte får äta något visst bara för att det blir socker i kroppen, täpper igen kärlen eller vad som. Inte är ju tanken att du måste välja en ensidig kost, huvudsaken är ju att du får i dej lite av allt.
Som med träningen, lite av allt. Tänk att just frågor om kost är så känsligt.
-Det roligaste jag kommer ihåg från att ha jobbat i kassan i en mataffär är att gissa kunden efter vad som låg på bandet. Sällan man misslyckades. Man blir vad man äter... ser ut som man äter... mår som man...

Aka Anna Skipper

Kroppjävels-förbannade-helvetsskit

Jag drar mej lite för att rapportera om mina träningspass just nu, varför vet jag inte. Jag liksom skriver några rader och sedan byter jag, kollar facebook istället. Hittar ingen motivation till att dela med mig... Varför?! You tell me!

Känns just nu som om jag inte kommer någonstans. Kroppen är segare än segast, återhämtning känns som ett skämt och jag blir så trött på kroppens tunga känsla att jag spyr. Efter påskaftons löpningen tillsammans med pappa, som för övrigt kändes bra, men var kanske inte den hårdaste rundan i år. Snittade pulsen på 86% och låg på ett gött 5:00min tempo. Förutom sista kilometerna då pappa släppte och det bar iväg i 4:30min tempo.
Jag avverkade 10km på 46 min, jag är nöjd. Väldigt nöjd, för jag tror mej kunnat gå lite hårdare, några sekunder/kilometer snabbare.
Påskdagen sprang jag den tyngsta milen i Skatås min kropp skådat. OJoj. Kämpa, trycka, flåsa och mosa hela vägen, hela tiden. Ändå kom jag i mål på 50:40 och då är det inte ens riktigt 10km. Faan vad trött jag blir.
Alltså har hela påskhelgen gått och jag har inte fått mig något långpass... Långpass är väl det som jag behöver nu! Kanske hinner jag till Skatås på torsdag, torsdagsträning. Kanske om jag hinner borde jag testa att springa dit och hem?! Då får jag garanterat ett långpass i benen.
Men frågan återstår... Hinner kroppjäveln återhämta sig för helgens träningsläger och Lerumsloppet på lördag!?
Nu har jag tröttnat på en trött kropp och dålig inställning! Nu kavlar jag upp armarna, nu är det dags för förändring. Låt mej fundera på vad faan jag gör fel bara!

Har du några förslag? Hur faan skyndar man på återhämtningen?
MVH Desperata Tungaben

Bästa vardagsliv

Visst är det skönt med ledighet men allra bäst är ändå vardagen :) Träningen på sin tid, frukost på sin och sovning på bestämd tid. Jag älskar det. Ikväll är det tisdagkväll och intervaller med Solvikingarna väntar. Allt har sin plats och sin tid i mitt liv.
Jag ska förbereda lite nya styrkeövningar... Tänk, tänk, tänk :)


Varför så sur...

img_5080 (MMS)

...när man fick rose till lunchen?


Påskens träning

Nästan hela påsken är över och inte ett inlägg är gjort. Skamset för tid är det jag har haft. Men jag har myst och haft det ledigt och underbart. Träffat föräldrar, bror med familj, släkt. I morgon väntar en sista ledig dag. Troligtvis på en filt någonstans med mitt hjärta, för i Göteborg är det sommar och jag är en nybliven kräfta. Attans att man inte lär sig att solen bränner även fast det blåser och men inte känner något...

Men tränat har jag. Löpning i all ära, morgonlöpning med pappa på självaste påskafton. 10km runt min lilla by där jag är uppväxt, en sådan nostalgi tripp. Förbi gamla dagiset, fritidset, skolan, huset där jag varit på alltför många fester. En bekant åker förbi i bilen och vinkar glatt.
"Alla känner alla" Ja det heter ju så, och det stämmer så bra.
Skärtorsdagen - Spinning
Långfredagen - Långpromenad
Påskafton - Löpning
Påskdagen - Löpning
Undrar vad morgondagens träning ska bjuda på?

En liten långpromenad på långfredagen genom byn Tibro...

Påskägg

I mitt påskägg fanns det massa kärlek i form av ett par löptights, löpstrumpor och en ny träningstidning. Inget godis så långt ögat kunde nå och ingen var gladare än jag :)
Psst. Kalla mej för Fröken Bortskämd!
Kram

Ett moln av lycka drog över mig

Ett lyckorus gick genom kroppen när min underbara sambo beslutade sig för att bara jobba halvdag. Det har liksom gjort hela min dag hittills, smittat av sig till mina klassdeltagare på lunchspinningen. Ååå jag älskar påsk! Högtider, släktmys, halvdagar och familjegos.
Men först! SHOPPING :) o kanske lite mer tentaplugg... kanske kanske

Fasen jag glömde berätta...

Jag och Maria tog cyklade hem från Skatås i tisdags, vilket var skönt efter en tveksam start.
Men jag måste bara berätta...
Visst småpratade vi men det gick inte speciellt långsamt för de... Vi vinkade åt Martin Yttring som "joggade" hem efter att ha varit med på träningen. Tänkte inte mer på han utan fortsatte prata och var lyckliga över att vi hade flyt med grönljuset och vände inte om en enda gång. Förrän vi kom till slutet av vasaallen och fick rött. Då hade vi cyklat genom HELA Göteborg. Och vem faan sprang om oss om inte Martin!?

Asså va faan!!! Hur snabb kan man va?


En lång stund efter att de blivit grönt kikade jag på Maria och hennes haka släpade också i backen vilket tydde på samma imponerade min som jag kände. Vi fick knappt fram ord, IMPONERANDE!
Då var detta en "jogg" hem efter grymt hårda intervaller.... Det är inte ok. Sluta maska på träningen om du kan kubba hem! Snacka om hemlängtan...

Blixten.

Idag har det bara slappat och slöats, eller... pluggats. Inte för att jag förstår något eller för att det känns som om jag kommer klara denna tentan ändå. Men för att döva samvetet så går jag "all in" sista veckan. Jag hade sådan träningsvärk att jag hade svårt att komma ur sängen i morse och visst hade det varit skönt att bara få ligga kvar...
Bootyn tog mer än jag anade och styrkan efter intervallerna satte goa spår i magen :) Kul att höra att jag inte var ensam om att känna av styrkeövningarna. Go CJ!!!
Och jag tycker att det är på tiden att du blir full fjädrad medlem nu! Så snabb som du är blixten!!


Cykelinvigning.

Ramlösflaskan som N sponsrat med fick skaka med i korgen på årets första cykeltur mot Skatås och tisdagskvällens intervaller. Efter en långdag med mycket plugg och ett nervöst men välgenomfört Booty/Core pass så var det en trött Emma som mötte upp M.
Stege väntade efter en långstund av löpskolning, vilket verkligen var både kul och nyttigt.

Ha, äga, köpa, konsumera mera.

Lever vi i konsumtionssamhälle eller har man bara hybris över alla saker man vill ha, mycket vill ha mer? jag vet inte men varje gång man inhandlat någon ny pryl så får man en kick. En känsla av lycka, varför är det så?
Alla har så mycket olika saker som triggar...
Jag har t.ex. en kompis som älskar löpskor och har ett par för varje tillfälle. Är det nödvändigt eller har storhetsvansinnet tagit över, en kompis kan inte gå in i en klädaffär utan att ha köpt sig ett nytt underklädesset. Jag har en kompis som har en hel garderob full men alla sorters olika klack-skor. En kompis har så mycket olika solglasögon att jag har nog inte sett samma par på henne någongång. Min förra chef hade också någon sko festich, för under nästan 2 år så hade hon aldrig samma skor mer än två ggr.
Nödvändigt? Nää jag tror inte det! Min nya livsstil ska bestå av lite mer av allt. Inte bara spåra, inte nischa. Men just nu och ett tag tillbaka så är allt jag önskar mig förknippat med träning. Allt från kläder, prylar, skor, gps, sulor och massa massa mer. Men jag älskar ju träning? Kanske kan det få vara min nisch. Men jag ska tänka mig för. Inte behöver jag en till löpjacka, eller en till sport-bh, nää det jag behöver just nu är ett par Trailskor!

Jag vill kunna springa i skogen som det är gjort att springa i skogen. Jag vill ha rätt saker för rätt sport. Så jag behöver ett par trailskor, jag känner ett stort behov.

Tummen ur.

Jag kom ut ändå. och nu vet jag... Att man får ny livsgnista av att springa och jag hade P I G G A ben, vilket var flera veckorsen dom kändes så pigga och fräscha som igår. Grymt väder och alla förutsättningar fanns där. För att avsluta passet på bästa sätt hittade jag en klippa i Botaniska, klättrade upp och övade lite koregrafi med tillhörande benstyrka. Så jag är lycklig. För igår hade jag hela Göteborg som utsikt till min styrketräning.
Idag blir det lunchklass på Hagabadet. Det blir super!

Sketna pinnstols j...

Idag är kroppen såå trött... Jag sitter hemma och pluggar och har i princip bara tittat ut på det fina vädret, tentan närmar sig och jag känner mig stressad. Och inte bara stressad över tentan utan också över mitt vik på Hagabadet i morgonlunch och mitt vik på Masthugget Fitness Club på tisdag. Då håller jag Booty/Core helt ensam utan varken Carin eller Cate som håller min hand... Så bra som dom stöttade en velig nybörjare genom Booty/Core Realeasen.
Jag är så lycklig över att få ha ett extra jobb som instruktör men ibland kräver det en stressfinne och röda stressfläckar. Idag är en sådan dag.
3 dagars skidåkning tog kraften ur mig. Viljan finns, i huvudet flyger jag över stock och sten i Änggården och Skatås i vissa tankar i löparskorna någon sekund senare på min underbara MTB. Men så fort jag öppnar ögonen så sitter jag kvar på samma sketna pinnstol i köket och tittar ner i min tomma kaffekopp och funderar på hur länge jag druckit kallt kaffe?!
Om jag ändå borde ta mig ut? Skulle benen bara vara sega eller kommer jag hitta ny livslust? Den som lever får se? Näää.. Den som agerar får se! Enda sättet att ta redan på det är att snöra på sig skorna och låta benen springa, låta hjulet rulla...
Om jag ändå skulle... J a   k a n s k e,   j a   b o r d e,   j a   v i l l   j u...



Vårens formkurva

Jag skrev ett inlägg för ett tag sen efter att ha snappat upp en kommentar i omklädningsrummet efter träningen.
"Att tävla sig i form är den bästa träningen"

Jag kände direkt att detta var något som var värt att testa, visst har jag inte anmält mej till bara sten seriösa tävlingar, men jag tror ändå att adrenalinet kommer pumpa och jag kommer ta ut mej lite extra mot vanlig träning, för det är ändå det som är meningen.
Så nu ser min plan ut så här:


Lerumsloppet 30 april (10km)
ev. Näsetloppet 7 maj (10.6km)
Vårruset 9 maj (5km)
GöteborgsVarvet 21 maj (21km)
Blodomloppet 30 maj (10km)
Go vår. I like!
/E

Hjärta av is fullt av kärlek

Vi är som två slagna hjältar nu. Trötta och mosiga, röda om kinderna och vi firar med varsin rom och cola med ishjärtan.

I morgon är sista dagen i backen och det ä...

img_3615 (MMS)

I morgon är sista dagen i backen och det är med röda näsor vi går i säng, inte efter vin utan efter att vi har underbart bra väder ;) I morgon ska jag suga upp det sista av denna vintern. Sista nedför sista på längden för denna säsongen.


Bildspel

Mikael som åker betydligt snabbare och bättre än mej passade på att göra ett litet bildspel. Längddebuten går sådär... Inget fäste, ingen teknik, dåliga spår, 8 grader varm (fantastiskt skönt) snö som glass, åkte fel.
Jag kommer iallafall vakna med grym träningsvärk.
Kram /E

Tegelhuset, väggar av kärlek och lugn

Här kommer jag att hålla en spinningklass på måndaglunch, jag längtar!
Hagabadet ligger både nära mitt hem och är en fantastisk upplevelse i sig, har du inte varit i deras underbara lokaler, hitta dit! Kanske rent av på måndag?!
Kram /E

RosaVinden

Kommer vårat lag heta på VårRuset, känner att vi måste ha någto tema. I'm on it :) Ska bli så roligt att göra detta tillsammans med så fina tjejer. Jag vill bara önska mej sol och ett bra humör den dagen och det klart en jäkligt bra dagsform!
Så 9 maj. Då jädrans ska jag springa 5km tokfort :)
Wish me luck.
Schisar för att vi har TOK mycket sol. Hörde att det regnade i Göteborg?! Fniss.

Sluschsnö å inge fäst

En liten hälsning från Tänndalen...
Efter en natt i bilen är man trött och sliten, men kroppen har en skön trötthet efter tisdagens träning. Utför och liten smakprov på längden. Dock behövs mer klister för att längdåkningen ska bli optimal. I morgon är en ny dag på fjället.
Jag älskar livet, livet älskar mig!
Puss! /E

Korrep, mys och trevlig resfeber

Efter att ha snurrat runt i Göteborg på cykel i vårat gråa regnväder så är det dags för dagens bästa hittills. Mysfika! Har gjort mej till lite extra, ibland behöver man det när det är grått och tråkigt ute.
Ska njuta av lite eftermiddagsfika till tända ljus och hemmets nya fina påskris. Smet in på Cates Booty/Core pass under lunchen, ska vika för henne nästa vecka och repeterar koregrafin likt, "learning by doing" Bara det sitter som gjutet nästa tisdag!!!
Mina längdskidor ligger redo för mej i hallen, i morgon är det dags! Underbart!!!

Skinande rent

Före och efter bilder är det bästa, riktigt bra resultat! Tyvärr var det helt omöjligt att få bort de svarta skavet från vinterns broddtid...

Mina älsklingar har fått kärlek och lyser vitt igen. Nu får jag börja hoppa över vårens vattenpölar. Med diskborste och såpa löses det mesta, vågade inte slänga dom i tvättmaskinen trots att jag förstått att många gör de, tror inte de mår bäst av de. Handtvätt!

Grå i sinne

En klok vän sa till mej...
-Vad är du sur och tvär över?
-Vad kan du göra åt det?
-Göra något åt det du kan och släpp resten.


Det ligger mycket kraft i dom orden och jag kommer börja leva striktare efter hennes ord, egentligen var det ord från en stridspilots checklista, men vad fasen... Det känns som om ord att leva efter. I´m on it!


Sur, hängig, ledsen och omotiverad. Kan känslorna och dagsformen vändas med en spinningklass tro? Vilken tur i så fall att jag ska till Hagabadet och vikariera ikväll. Men först ska här sättas koregrafi!
Kram /E

Rune slår mej på fingrarna big time

Men hallå Rune! Hur tänker du nu?
Jag bara måste gå på en förläsning för denna mannen, fast det klart jag måste vänta tills efter midsommar för han är upptagen med att springa genom Europa... Han och Susanne Johansson och en barnvagn ska springa hem från Monte Gordo i Portugal. Där jag var förra året på träningsläger.
Susanne är nog den positivaste och gladaste jag någonsin träffat och höll då en föreläsning om skratt, ja Rune kommer ha ett peppande sällskap :)
Lycka till Rune!!
Här länkas Runes första podcast. Rune Del 1

Citronfjäril, påskris och båt

Jag hur mycket vårtecken som helst idag, men allra gladast var jag när jag insåg att jag borde bytt broddar mot vätskebälte i träningsväskan, till min förargelse hade jag glömt det och broddar kändes värdelöst.
Vårat väntade långpass! Uppställning vid Solvikingstugan och 18km slingan låg framför. Då hade två av fyra redan löpt runt 8km slingan och var gött upvärmda, alltså inte jag. Jag sprang "bara" 18km sligan och kämpade på. Duktig puls och duktiga ben tog mig sakterligen tillbaka till stugan.
-Jag hör dina andetag
-När du inte gör det längre är det dags att bromsa, då har ni tappat mej!

Vilken dag, vilket väder. Jag är så glad att ha så fina vänner som ni tre underbara. Stort tack till Karlsson med det fantastiska tålamodet och vattnet att bjuda på :) Tack Maria för vattnet du bar då jag glömt mitt vätskebälte. Det smakade champagne just då -mumma- Markus vår draghjälpare, kramen satt precis rätt. Den behövde jag :)
Shit vad mycket det gör för hela upplevelsen att inte springa själv.
Mitt sista vårtecken var när jag trippade runt i skogen och pallade påskris, mitt är inte så här färgglatt och fint utan mest i naturfärg, måste nog poppa upp den med en påskblomma.
Kram /E

Det finns vårtecken i kruka nu

img_9235 (MMS)

Det finns vårtecken i kruka nu ;) Härligt att knöla ner sig i en buss och åka hem igen.  Jag är trött och behöver syre och endorfiner ;) Tur att det står löpning på schemat i morgon. Jippi! Att åka bort och gå i affärer, gå runt och kika gör att jag skulle velat ha en stegräknare, undra hur många mer steg man gjort i helgen mot om man varit hemma? Räkna ut den alternativkostnaden om du kan ;) Kram /E


Spring, spring, spring i benen

img_1165 (MMS)

Efter två fullspäckade dagar, kan InterSport Drottninggatan bli mitt nya dressingroom? Är det okej att jag ser affären och hela underbara utbudet som mitt? Har tittat ut mina nys vår sneakers och min nya Craft efterträningsmyströja ;)  Efter en vilodag så är jag redo att sprätta iväg på nya äventyr med oändligt med energi, men kanske man ska sansa sig och vila inför långpasset i terräng på söndag! Då klipper vi bandet för 18km rundan i  Skatås. Det bubblar i min kropp!  Go Natt Kram från liten tjej i stor stad ;)


Löpbandspass

img_0585 (MMS)

4x90 / 4x60 / 4x45 / 4x30 avslutandes med 4 min tröskel. Hårtpass med Therese som ung och duktig instruktör. Som för övrigt sprang Prag halvmara på 1.28h All respekt till henne! Jag är super lycklig över att jag gjorde tid för att testa något nytt.


Jag har staden i ryggen

img_7265 (MMS)

Jag har staden i ryggen med en fantastisk trötthet i benen efter Running Club, löpbandspasset.


Visa dricker öl, andra pluggar...

img_2985 (MMS)

Jag är den sistnämnda. Jag läste en grym sak igår "Var egoistisk när det kommer till din egen hälsa, finns ingen mening med att göra något för någon annan om det är på bekostnad av din hälsa" Varför skulle jag ta den där bullen som bjuds om jag inte är sugen? Jag är ett ego, ingen bestämmer hur jag ska leva mitt liv. Tankar från en bussresa mot Sthlm! Kram /E


Myser och njuter innan busstrippen

Jag vill bara fortsätta stutsa och skrika över att det håller på att bli sommar, nu när jag köpt skidor och inte vill annat än att få massa snö. Ge sig ut och träna teknik, njuta av kylan och en jädrans bra träning! Vilken tur att vi ska krama ur de sista av vintern i Tänndalen nästa helg! Längtar så till att få göra premiäråket på mina alldeles egna skidor, utprovade och mätta bara för MIG!
Så alla vänner tjoa till om ni har och åker längd så jag vet vilka som ska lära mig nästa säsong :)
Nu har jag även planerat in min morgondag i sthlm så jag hinner till Balance Running Club och testa löpbandspasset för att sedan slänga mig iväg till middagen senare, spännande att åka tunnelbana. Inte varje dag de :)
Var ute och småjoggade i eftermiddags mest för att röra på mig och känna hur trött kroppen verkligen blir efter Solvikingarnas intervallträning, HUA... Jag hade ingen energi, vilket kändes bra. Då vet man att det var maxat igår. Så en blygsam joggrunda som avslutades med näsan i väskan för att kontrollera att allt kommit med inför Sthlms trippen i morgon.
Men jag kan inte ge passet mer än 2 av 5 bananer, det var väl inte mer till pass än att få igång blodcirkulationen och hetsa på återhämtningen lite :)



Det kommer gå på längden...

Ja är såå lycklig! Jag äger nu mina första längdskidor, precis klivit innanför dörren efter att ha provat ut, pratat glid och valla. Så nästa helg i Tänndalen ska de minsann åkas på längden! Wiiie! Och nästa år hoppas jag på ett Göteborg fullt av snö läääänge.
JIPPI!
/E

Styrka till en löpare

Tisdagen gick sådär trögt, allt var grått och livet kändes tämligen värdelöst. Jag hade en riktigt dålig dag och ville inget annat än att hoppa över träningen och sitta hemma och gråta istället. Men har man bestämt och man har en skjuts som hämtar en precis utan för dörren så är det svårt att slingra sig. Så iväg mot Skatås var jag trots allt...

Intervallträning, 4x8 min. På uppvärmningen hände något, det bubblade inom mig och allt bara vände, dagen blev lyckosam ändå, tänk att träning kan skapa så fina känslor. Intervallerna å andra sidan kändes grymt jobbiga och bittert långa. Men så fort jag gjort 2 av dem så var man liksom påväg hem igen. Hittade ett flyt i intervallerna och fokuserade inte jätte mycket på vilken tid jag höll. Jag kände mig lycklig på nedjoggen, sprudlande av energi!
Då var det dags för mig. Vi kommer lägga in styrketräning på våra löpträningar, som jag kommer hålla i. Det ska bli så himla roligt att få bidra med något som jag verkligen tycker är roligt! Så igår hade jag förberett 6st övningar som alla var jobbiga så det var med tunga ben och krampande mage vi joggade tillbaka till stugan.
Jag var så tolt över att ha gett det några minuter och skissat upp vad vi skulle göra...
Syns inte så bra, men det var en fin liten fuskis :)
Jag ger denna träning 4 av 5 bananer, jag behöver jobba på min inställning under intervallerna. Istället för att tänka, Jag dör, jag dör, jag dör! Behöver jag ett nytt mantra :) Man blir inte snabbare av att tänka att man dör i vilken sekund som helst. :)


Nu måste jag fortsätta bocka av min "TO DO List" innan Stockholmsresan i morgon! Tänk att få utforska huvudstaden i löpskorna, underbart!

Cykelservice Del 1

Idag lyssnar jag till våren och plockade fram stora skurhinken och började skruva isär min cykel, tänkte börja lära mig så smått. Det känns som om något man bara måste kunna när man älskar att cykla. Nu ska det läras! Idag var det bakdelen som fick extra kärlek. Kedjan är tvättad och inpackad i en go olja.
Detta var min Lektion 1 i cykelservice. Kanske finns det kurser i sånt här? Tål att googlas...
"De här var vårtecken de" Hörde jag grannen njöt av att säga och visst håller jag med henne! Det kändes som om våren verkligen är här när man frivilligt inleder cykelservice :)
Kram /E

Löpbandsträningsförväntningar

Jippi! Jag ska testa ett löpbandspass när jag är i Stockholm! Det ska bli super kul.

Ajabaja

Äntligen en ny vecka. Jag måste börja med att ge mig själv påbackning. Ingen bra fokusvecka. Min stretch- och rörlighetsvecka fick oförtjänt lite fokus. Men jag lämnar den ändå bakom mig och försöker för allt i världen på att bli lite bättre på att sträcka ut och stretcha efter mina träningspass.
Men en ny vecka och veckoslutet i sthlm ska bli fantastiskt. Ska försöka hinna med rätt mycket träning trots detta. Letar redan nu löprundor kring vårat vandrarhem.
Nu skoltajm :)
Kram

Veckosummering

Hua. Kroppen var inte de ärtigaste jag kännt idag... Trött i varje muskel som finns. Löpningen var det som tyvärr blev lidande, hade velat mala på ett långpass men pallade inte trycket så efter 8km så splittrades vi, jag hemåt och Maria tillbaka upp i skogen.
Jag kom hem och hade avverkat 1 mils löpning och känner mig inte alls nöjd med min prestation. Jag ville springa längre, hårdare och fortare. Men kroppen sa;
-Nej för tusan, ta mig hem jag har ONT och är TRÖTT!
Så var det med de långpasset... Attans. Ska försöka ge mig på ett i veckan innan min Sthlms resa nästa helg.
Det trillade in ett SMS och Maria hade sprungit en halvmara. Gött! Alltså vilken klippa! Hon är något i hästvägar.
Men för mig så var det inte den piggaste eller bästa träningen, men 3 av 5 bananer trots allt är det ju underbart att äntligen kunna springa i skogen igen :)



Men man får vara nöjd för det lilla, i veckan har jag sprungit:
---
Måndag; 17km
Tisdag; 12km
Onsdag;
Torsdag; 12km
Fredag;
Lördag;
Söndag: 10km
---
Alltså inte mindre än 51km. Det känns ok. För det är ju inte det enda som jag tränat...
---
Måndag;
Tisdag; HotYoga
Onsdag; Styrketräning och ett Corepass
Torsdag; Spinning
Fredag;
Lördag; Spinning och MTB (16.5km / 1.22h)
Söndag;
---
Alltså vilade jag bara fredag denna veckan. Jag kanske var trött i benen av en anledning?! Vem vet, man utvecklas och älskar att träna. Men så här på söndagkvällen så längtar jag till en helt ny vecka med ny träning! Tror jag inleder veckan med vila eller iallafall låg intensiv träning.
Varför inte en helt vanlig jogg? Jogga ska man ju göra också.
Ta hand om er! Kram /E

Åt en bit

Haha. Jag hittade en bild jag måste dela med mig av som jag tog i bilen påväg till Solvikingarnas torsdagsträning. Jag ska då understyka att jag numera kör typ 5 mil i månaden och kanske inte bör ha så många mer projekt i bilen än just att köra när jag är ute på vägarna...
Men detta var tvunget att dokumenteras!
Har fått upp mitt mellanmål och sliter som ett djur i varje rödljus för att äta, få bort pappret och samtidigt hålla koll på vägen. Jag försökte spara tid, men jag är tveksam om det var ett vinnande koncept... Efter en stund kände jag något konstigt i munnen, jag insåg att jag ätit upp en stor bit papper.
Det var då jag la ifrån mig mackan, där satte jag ner foten. Min begränsning är multitasking, äta och köra är ingen kombo, att försöka fota det hela kändes mer som ett självmordsförsök...
Men sånt är de... Jag lär mig!
Kram /E

Första 16.5km för i år

Men så var dagen inne, då cykeln togs fram. Jag insåg snabbt att jag misshandlat min älskling. Kedjan såg ut som stryk och detta kändes in i själen, kunde lätt och utan problem ha pressat fram en tår. Men istället tog jag fram oljan och gav min älskling lite kärlek.
Efter att ha avnjutit min andra älsklings köttfärsås och pasta så var jag så redo jag kunde bli med trötta spinningben, mot Änggården och årets första MTB pass. Det kändes helt overkligt och jag var så lycklig! Lite lera och hala stenar log åt mig och jag kände att det var som en dans på små rosa moln för själen :)

Självklart var jag inte ensam utan självaste CJ var vid min sida!
Här är han efter ytterst små problem med laxtrappan. Här är det mentalladdning innan för att ta sig upp, han klarar ju som vanligt och jag får snällt kliva av och leda upp min cykel som en annan kärring. Nää.. det får vara slut på kärringfasoner. Nu ska jag bli den där tuffa bruden som klarar allt! Troligt?! NOT...

Vi fick iallafall ihop 16.5km under våran tur på 1:22h. Varje minut var värdefull! Jag ska ge min cykel lite mer kärlek då det verkar vara gaffeln som är slut/trött/trasig i veckan ska den lagas! Kedjan ska få sig ett olje bad efter vinterns lerinpackning som inte verkar ha gynnat... Opps.

Ahh.. Jag höll på att glömma. Jag fick ju samma glasögon som Charlotte Kalla har i julklapp av världens bästa sambo! Bliz. Love them!
Med utbytbara glas så är jag redo för allt. Nu finns bara en väg! Framåt!!!

MTB-passet inkasserar lätt 4 av 5 bananer, jag behöver bli bättre på många saker innan vi når toppen där, dropp är en sak jag måste jobba på! Teknik! Man behöver inte åka rakt in i allt man ser.

MatExpressen

Efter en kväll av två underbara som stormar vårat kök och får ihop en italiensk pasta rätt på 3 minuter. Vilken lyx, inte bara att ha så fina vänner utan att dom kommer hem till en och fixar mat. Vin dracks och jag var och är lycklig men också vansinnigt TRÖTT. Men det stoppade inte mig :) Dukade fram en hejdundrandes frukost och njöt av att man ha folk hemma. Så mysigt att sitta flera runt bordet och prata om allt och inget.

Spinning stod på mitt schema så jag traskade iväg lagom till vad som annars hade blivit soffmys på hög nivå! Men jag klagar inte, absolut inte!
Spinningklassen var fantastisk. Jag blev super laddad och fylld till bredden av ny energi när jag åter gick hem igen, tänk att det kan ge så mycket att någon ler, ser nöjd ut och säger tack. Jag blir så lycklig när jag känner att jag gjort ett bra jobb.
Därav så får detta spinningpass 3 av 5 bananer, jag ska jobba mer på styrkan och mina uttryck som instruktör. Som Matthew säger "Skip the bullshit" Jag är faan full av skit...






-Jag hoppas alla har något som ger så mycket positiv energi och personlig utveckling som min instruktörsroll ger mig!

Ta hand om er!
/E

JournalistTanken

Åter där igen, träningsbakis och känner ett oerhört sug efter MAT. Jag älskar MAT. Ska bre mig en macka och krypa mer i min kurslitteratur! Efter att nästintill sträckläst "Solvikingen" har jag beslutat mig för att skriva något i nästkommande tidning. Känner att jag borde bidra lite, sen är jag ju så himla kul också!

Men vad ska man skriva om? Förslag?
Faaen ock, Emma åter till Plugg!
MVH Pluggsmitaren

RSS 2.0