Cykeltok eller cykelgud?



Alltså jag finner inga ord. Jädrans, all heder!

Ortopedbesök 1



Idag hände det otänkbara hos ortopeden. Klev in på Löplabbet med en klump i magen, skulle han döma ut mig, triangelmärkt, utdömd och förbrukad?! Fick sätta mig i en soffa klä av min torra och fula fötter och blotta mina torra smalben. Givetvis hade jag glömt både smörja mig och raka benen innan, opps...
Han böjde och bände i mina ben och fötter och kommentaren som verkade komma från hjärtat var:

-Oj du var mig en mjuk en!
(Hur i helsike tolkar man de?) -Öööö aha?!
-Alltså jag menar att du är överrörlig.


Efter att ha fått överrörligheten klar för mig så var det dags att provspringa. Först i testskor. Intressant att bli filmad och få se i slowmotion hur man sätter ner och vad som händer i kroppen.

+

1: Fötterna sätts ner rakt
2: Kroppen är liksidig

-

1: För svag insida vadmuskel mot framsida vad
2: Inre fotknöl pressas utåt i varje nedtramp och påfrestar senan som fäster under knölen

Det är fotknölen som är problemet och som bidrar till att senan överansträngs. Vilken gör att det känns som en benhinneinflammation. Slutsats: Jag har inte benhinneinflammation utan en överansträngd sena!

Med orptopediska ilägg och nya skor (då han log när han såg mina gamla och vred dom nästan ett helt varv utan problem, Helt SLUT) säger han att jag kommer bli helt problemfri!

Underbart! Alltså får jag börja löpträna igen!

Jag gjorde som mina nya bästis (Ortopeden) och valde de skor med mest "fluff" i. Nike Eclipse står i hallen och har sprungit sin första mil. Enligt ny information så håller ett par skor i 100 mil så nu har jag 99 mil kvar.

Ojoj. Vad långt inlägget blev. Trökar ut er de klart. Sorry...





Hann med en fika med underbara klasskompisar också. Te på EspressoHouse, Mumma!
Psst. Jag sprang med Solvikingarna ikväll därav min första mil i mina nya skor, iläggen får jag först 9 december.

Kickstart

Här hemma ringde klockan 06.00 och det var uppstigning ala militärt viss. Rullgardinerna åkte upp fortare än Mikael hann skrika NEEEEJ! Men de va lika mörkt ute så de gjorde ingen jätte skillnad.
Ut i köket for jag, frukost. Som vanligt äter jag A-fil och branmusli med två rågkusar till ett glas juice och jag är fylld av energi.

Mikael, tittade och funderade vad som försegick. Jo jag ska ju träna! Bodypump Sportlife Domkyrkan.

Hon muttrade åt mig i receptionen att man inte fick utnyttja sina "prova-på-biljetter" på samma anläggning.
-Mää varför står de inget om de på biljetten.
-Inte vet ja?

(Hur vet du då att de är så tänkte jag och beslöt mig för att låta aggressionen spricka på passet istället).

Grymt bra pass och grym instruktör den där Ellinor! Himla professionell, haft lite negativa vibbar från Sportlife men hon hjälpte mig i rätt riktning igen.

Nu är jag med i en utlottning om biljetter till Sportlifes Konvent den 12 december, med fritt inträde till fitnessfestivalen och massa pass att välja bland. Jag skulle älska att få gå. Billigt, 350:- men som fattig student så ska jag spara allt jag kan, det är så mycket jag vill ha.

Längdskideutrustning
Nya löparskor
Formgjutna iläggsulor, som jag ska till Löplabbet senare idag och göra, SPÄNNANDE!!!

Sen ska alla slantar sparas till kommande semester, jag vill kunna lyxa när man åker bort. Är inte de det bästa som finns så säg...

Nä nu ska jag och mitt kafferus gå till skolan
Puss och ha en bra dag /Emma

Hjälpredan



När man tränar rygg är problemet att man inte orkar hålla i stången, handen och underarmarna är för svaga för den vikten som ryggen kräver. Här är super hjälpredan.

Julklapp kanske?

Muskelkontakt

Hade lite kvar i kroppen efter ett bra MTB pass i snö. Så jag svidade om och gick ner till gymmet.

Uppvärmning på roddmaskin 10min
Intervaller på roddmaskinen 5 ggr x 1 min
Rygg- & magstyrka

Man inser när man är ute i gymmet och tränar hur viktigt det är att fokusera, vilken muskel jobbar? Hur känns det? Vad händer i kroppen om jag vinklar lite? lyfter lite högre? håller kvar i toppen liten sekund? God hållning gör en övning skonsammare och mycket lättare att göra rätt. Muskelkontakt md rätt muskel, våga känn! Kroppen är fantastisk.

Jag inser varje gång jag kör ett ordentligt gympass att jag faktiskt tycker det är riktigt roligt, jag är nog en gymråtta också. Det är så himla mycket som är roligt.

Jag och Maria skrapade ihop 16km MTB körning i förmiddags och efter mitt gympass på 1h 15min så är jag riktigt trött i kroppen, en värmande kopp te ska få mig att sjunka djupt ner i soffan nu.



Ibland är de så himla gött att krypa in och träna i värmen.

Kylande lycka & värmande sällskap.

Vaknade upp till grannarnas adventsljusstakar och lysande balkonger. "Advent advent mitt första ljus jag tänt"
Så här såg jag ut för några timmarsen...



Trött och mätt på godis och pepparkakor var det dags att ge sej ut i skogen. Minus 5 grader och några centimeter snö. Underbar åkning!



En av oss var inte riktigt lika trött, full av energi som smittade. Nu är jag lycklig och veckan som kommer ska få känna på träning. Jag är tokladdad inför att köra tufft inne på gymmet, hårt i spinningsalen. Dödligt i löpspåret och njuta av rörlighetsträning.
Hotyoga borde alla testa när de är så kyligt ute. Mumma för själen!

Nu ska vi fylla depån med söndagslunch, spagetti och köttfärsås.

Lördagsmiddag

För mig så är en riktigt god sallad ett måste. Igår blev en hit. En keeper!



Cocktailtomater, avokado, finhackad rödlök och bladpersilija. Salt, pepper, olivolja och lite färsk chili gav salladen lite karaktär. Rekommenderas varmt.



Lamm. Mmmm. LördagsLyx.

Alkoholvanor

Jädrans vinet! Det slog mej när jag sprang in på systembolaget 10 minuter innan stängning i fredags, visst måste man ha med sig något att dricka när man är bjuden på fest. Kön fram till kassan var minst sagt lång och jag roade mig med att kika ner i andras korgar, vad skulle dom dricka? Det som slog mig var hur mycket som fanns i korgarna. Som om det var "utförsäljning" och "butiken upphör inom kort" skyltar som varnat folk. Hamstring eller bara en vanlig korg fylld av helgskonsumtion?



Killarna framför mig som jag smygfotat. Alltså ska dom köpa ut? Dela med andra? Hålla fest och bjuda på alkohol? eller är detta för eget bruk? Ja menar HALLÅ!?

I min lilla korg låg det två flaskor vin och 6 st öl. Öl till min underbara sambo och vin till mej och en flaska till lördagsmiddagen. Detta känns mera normalt och sorteras enligt mej in i mappen "helglyx" och inte in i mappen "nu jävlar super vi skallen av oss" mappen som killarna framför verkade tillhöra efter en tids tjuvlyssning.



Man dricker för att det är gott, njutningen är syndig och fantastisk. Lyx! Dricka för att känna yrsel? Nää.

FredagMorgon

Men hur mysigt är det inte med en lugn start på dagen, lång frukost och tid vid nyhetsmorgon i underbart sällskap.
Sista vilodagen, imorgon börjar vi med träningen och jag är mer än laddad, super taggad faktiskt.

Spik på kroppkänsla

Ikväll kommer min bästa Miia för att sova över och vara mitt sällskap i morgon fredag. Fredag som också är min sista vilodag och jag avslutar denna viloperiod med att gå till Frankie på fest i morgon kväll, vilken fredag! Jag känner fortfarande av benhinnorna och kommer testa benen försiktigt på söndag. Känns det bra efter så står Solvikingarna på tisdag för nästa löpträning. Men inget spikas, kroppen avgör!

Första veckan i december ska rullas igång med styrka och spinning, försiktig löpning om benen vill.
Jag fortsätter jobba efter min känsla. Ingen känner mej så som jag själv!

Nu vill jag och min kropp träna, tänk att man får ett sådant mentalt sug, vilken motivations boost att verkligen få känna av vad träningen ger mej.



Bena i en strump

Idag har jag införskaffat mig mina första par kompressionsstrumpor. Vita Nike efter all rekommendation! Undrar hur länge dom kommer hålla sig vita? Efter att ha städat i dom under eftermiddagen känns det som om jag aldrig kommer ta av mig dom! Ni som inte har ett par bör sätta de på er önskelista till jul. Ni som läser detta och känner ett sug till att ge mig en julklapp behöver inte fundera längre!

Nike Kompressionsstrumpa 200:- på Löplabbet strl 34-38. Grym! Längtar tills Niken får göra premiär i löpspåret.

För övrigt idag har jag haft en bra dag! Skola och tenta boost, VG! Tacka vet ja att jag är hur bra som helst! Gött med självförtroende boost! Lunch på stan med Nancy för att fira tentan och prata av sig lite, mystid! Jag traskade vidare till löplabbet och införskaffade strumpan Nike och bokade tid för att formgjuta sulor och prova ut nya skor. Här ska inte kännas av några benhinnor i framtiden. All in.

Psst. Idag har jag köpt min första julklapp, Mikael- Check! (och det är den svåraste)

Kroppen har kraschlandat.

Av vila kommer ett rejält sug efter träning och känslan man har i kroppen efter träning. Jag börjar känna förändring och hur kroppen ställer in sig på att inte träna. Jag sover betydligt sämre och är trött när jag vaknar, de brukar jag aldrig vara. Vet inte om det är vädret, hösten och mörkret men jag känner mig inte alls så glad och positiv som jag brukar.

Nu har jag två dagar kvar på min viloperiod, torsdag och fredag! Det kommer gå bra. En december månad och sedan drar löpträningen igång på allvar igen, då ska de toppas inför GöteborgsVarvet. Tanken blir att köra lättare löpning med ungefär 1 kvalitetspass/vecka och varva med mycket styrka och spinning under december för att vara hel och väl förberedd inför löpprogrammet.

Men första fokuset ligger på att läka, så jag börjar dagen med en kaffe på frukosten.

I vilande tider.

Jag har lämnat en vecka med tung alternativ träning innehållandes många spinningapass, ett mountainbikepass och en heldel Bodypumpande. Veckan som pågår har bestått av endast vila. Inne på min 4 dag av total vila (förutom promenerandet inne på Gekås). Jag inbillar mig att kroppen mår bra av att vara i total vila någon vecka per år.

Så jag har härmed beordrat min kropp att stanna utanför gymmet, löpspåret och all annan träning tills på lördag.

Vila, Söndag-Lördag

När jag börjar på lördag ska jag ha ett färdigt träningsprogram att följa december ut för i januari börjar mitt löpprogram. 20 veckor upptrappning till GöteborgsVarvet med en måltid på 1:35h. Det kommer bli tufft men lyckas jag hålla mig frisk och fräsch är det inte omöjligt.

Så jag ska idag njuta av dagen som varit och delen som är kvar.

Anna Anka's nys kandidat. Bör man hota med...

Anna Anka's nys kandidat. Bör man hota med piska och borde personen i fråga vara rädd för tränaren? "Är de något jag har är det pengar" så hon bjuder på ett par proteinbars Alltså jag finner inga ord. Tanken med att förändra livet är inte tidsbegränsad. Man måste få sväva ut och få andas, njuta och fuska för att må bra! Att en omslagsflickas kropp kräver hårt arbete är inget jag tvivlar på men att det är en hälsosam kropp det tvivlar jag på... Anna Anka, jag hoppas att folk har mer vett än att ta dej på fullaste allvar!!! /E


Gekås i Ullared

Igår var en mycket märklig dag om började i totalt ursinne men som efter långsam bearbetning fick jag tillbaka humöret.

Vi grundade med en smörgås innan vi gick in. Mammas kommentar "Vi beslutade för att vara vaksamma på din socker nivå Emma så ta du en clementin också!" Vad menade hon? Att ja brukade vara hetsig? HA... Jag tog med mej en clementin, ingen vet bättre än mamma!


Jag dog av skratt, här någonstans hittade jag tillbaka efter en riktig skitmorgon i mental motvind. Kjell han är ju kul, tänk bara när han skulle grilla och typ en flaska tändvätska används.










Efter en långdag i trängsel var det äntligen dags att äta innan hemgång. Lunch kl 17.
Köttbullebaguetten var förbränd sedan länge.

Med svinont i benen blev de ännu en vilodag.

Vad jag har att ge...

Ibland och speciellt på äldre dar så rör sej funderingar om varför relationer bildas, utvecklas, fördjupas och följer en genom livet. Varför har jag just de vänner jag har. De är inte alltid så lika eller delar samma värderingar. Lever likt mej eller förstår mej alla gånger och jag erkänner jag förstår er inte heller alltid. Men på något sätt skulle jag inte klara mej utan er.

Man har mött så mycket människor under livet, vad är det som gör att vissa relationer blir djupare än andra? Är det ren slump, tillfällighet eller finns det något som för oss samman med likasinnade?

Ja jag erkänner, jag har inte sovit någonting inatt. Värsta sömnlösa natten ever! Kanske är det då man funderar som mest?!

Men en fråga som kommer tillbaka till mej är. -Vad har jag att ge, erbjuda dej? När du har så mycket att ge mej? Ger jag något tillbaka?

Ibland så har man för mycket i huvudet! Ja just de, träningsblogg och inte filosofblogg. Så idag. Hmm. Kvällsträning (med dessa tankar så känns box som ett spontant val)

Teambuilding

Vi har diskuterat, delat erfarenheter och tankar. Fikat och lekt. Teambuilding med Masthugget FC, jag jobbar på ett fantastiskt gym med underbara arbetskompisar.
Inspirerande dag, jag är redo för ännu en rehabvecka. Må benhinnorna läka, jag känner inte av dem längre men tar en vecka extra, just in case.



Vilat min kropp idag och njutit av Pepsi och Choklad. Livet känns rättvist. Nu ska jag traska mot sängen och en natts prinsesslik sömn.

Natti natti...

Psst. Vi pratade om saker man är bra på, jag ska fundera på saker jag är bra på innan jag somnar. Så himla svårt, varför ramhäver man inte mer vad man är bra på, så himla mycket fokus på saker man borde göra bättre. Men man är ju så bra på så  mycket redan. Vad är du extra bra på?

Tack Pernilla och Camilla för en jätte rolig och intressant dag. Härliga helg nu kliver vi in i ännu en vecka och på söndag är de första advent. Traditionella December är nära! -I love it!

Träningsprogram del 2

Nästa del jag ska lägga in i mitt blivande träningsprogram är Ulrika Johanssons träningsfilosofi. 3 + 1 veckors perioder. 3 veckor hård träning avslutandes med 1 veckas återhämtning och vila.
Samtidigt kommer jag följa Greg McMillan upptrappningspass 1 gång/vecka i 8 veckor. En hel träningsperiod kommer bestå av totalt 8 veckor uppdelat på 2 perioder (6 veckor hård träning och 2 återhämtning veckor).

Detta ska ju bli ett träningsprogram som gör mej starkare, snabbare och uthålligare i just min löpträning.

Efter en lång söndagsfrukost med gröt, ägg, grovt bröd, juice och färsk frukt så sprängs jag snart. Jag myser igång denna  dagen med en avslutande kaffe och lite mys läsning av Runner's World.

Jag längtar till en rikigt löptur.

Vi är enna hurtiga

Vi hade planerat långtur men vädret stoppade planerna och utmaningen blev Änggården. MTB i snö.

10cm snö, 2 plusgrader och grå himmel.

Jag var mycket tveksam när jag cyklade Linnégatan upp och möttes av än mer tveksamma blickar denna lördag förmiddag. Vanligt folk dricker kaffe och läser morgontidning, njuter av höstmyset. Inte vi! Mötte upp CJ på toppen, som vanligt är jag tidsoptimist så väl uppe hade han cyklat i cirklar ett tag. -Opps, sorry...

Målet var att cykla lite bredare stigar och runt 1 mil långt. Tveksamheten hängde tung i luften. Väl iväg så var det som om något hände, greppet var oväntat bra inte alls så halt som jag trott. Snön lyste upp skogen och träden, någon form av julkänsla infann sej snabbt. Hundägare och löpare hejade glatt och jag log plötsligt brett. Jag var lycklig.
Stigarna blev mindre och vi var ute på allt mer tekniska partier, men jag njöt för vi hade ett bra flyt.

Nu vet jag, snö är inget som hindrar. Så nu önskar jag att det fortsätter vara kallt och att de kommer lite lite mer snö. Cykla är grymt jobbigt i snö. Bonus träning leder till bonus starka ben!

Laxtrappan är svår i optimala förhållanden i snö fick den mest bistå som modell för vädret.





Men CJ var glad ändå.



Men strumpastålgrå från Mikaels lumpentid och liniment höll jag mina benhinnor varma. Det tål att understrycka att mina fötter var kalla men inte blöta när jag kom hem.

14km senare sitter jag med lunchtankar och ett ilande lyckorus.

Träningsprogram

Sitter och funderar på ett bra träningsprogram inför vintern och vårens uppladdning till Göteborgs Varvet. Bör lägga upp en plan som innehåller intervaller, distans, tempo, backe, styrka och funktionell träning.
Jag tänker så här. Med ett träningsprogram likt de Greg McMillan skrivit om i nyaste numret av Runner's World (vilket är ett träningsprogram inför toppning av milträning) bör kunna modifieras för att passa mej perfekt. Så kan det användas som ett träningspass som utgör en viss veckodag 8 veckor framåt. Helt klart grymt tufft!

  • 6 x 1600m 3 min joggvila
  • 10-12 x 400m (tävlingsfart) 200m joggvila
  • 3200m  5 min joggvila + 4 x 1600m 3 min joggvila
  • 4800 tempo
  • 2 x 3200m 5min jogvila + 2 x 1600m 3min joggvila
  • 20-24 x 200m tävlingsfart joggvila 200m
  • 3 x 3200m 5min joggvila
  • 10.000m tävlingsfart

En grundnivå som toppas med Solvikingarnas Intervalträning på tisdagar. Två dagar på min vecka är satta. 1 vilodag. 4 dagar kvar att analysera. Hur kan jag pressa kroppen bäst utan att gå sönder. På gränsen utan snedsteg.

(Bästa träningsmotivationen boostas med ny utrustning,
suget är STORT, risk för en upprepning av denna bild i morgon)

Tänk Tänk Tänk /E

Thank god it's Friday

Så avslutade instruktören morgonens Bodypump pass. Jag kan inte annat än att hålla med. Helgen kommer verkligen välförtjänt av pluggande och tränande i veckan.
Nytränad och trött i kroppen myser jag med min kurslitteratur och ser fram emot eftermiddagens bio besök.

Vila - Låter kroppen byggas upp och jag känner verkligen hur jag läker ihop efter denna vecka med löpvila. Även motivationen har fått sig en knäpp i rätt riktning, jag känner att jag utmanar mer på Bodypumpen och i Spinning salen känner jag mej starkare än på länge. Hoppas verkligen jag kommer känna samma på nästa löpträning.

Nu är bara frågan, hur mycket längre jag ska löpvila. När vågar jag smyga igång. Avvaktar och väntar in ett klokt beslut, inget får ske utan känsla och tro på att de kommer fungera.

Ha en fantastisk fredag!
/E

Grått Ute Solsken I Själen

Jag har haft, eller jag har! en fantastisk dag.

Ett studentliv är inte färggrannare än så här. Lunch.

Dagens Tips! Thermos mugg från Bodum. Jag kallar de kärlek vid första ögonkastet, detta är en keeper! Fortfarande varmt kaffe efter 4 timmar. Designen och funktionaliteten väger tungt, plus att den har två olika lock, så den kan bistå som presso också. 5 av 5 Emmor!

Morotskaka och kaffe.

Näämen vad hände där...?

Mandelkaka söta Nancy gjorde min dag. Detta är vad jag kallar vänskaplig kvalite!

Detta ska ju vara en träningsblogg, misstänker att de lärda skulle råda mej till att hålla mej till träning, men mitt liv består av mer. Blogg av mitt liv med fördel träning. Kakor och fika, vänner och relationer. Jag vill dela med mej av allt.

Morsning

Jag myser med Carolina Gynning på Nyhets Morgon och mitt nya nummer av Runner's World. Kaffet värmer i höstrusket. Idag är det min uppgift att lysa upp denna gråa dag. Föreläsning väntar. Ikväll ska jag äntligen plocka tillbaka mitt hjärta hem till vårat bo. -Jag saknar dej Mikael

Fantastiska morgon.
Dagens träning tål att funderas på, har ett ovanligt sug efter yoga.


Benen uttalar sej i känslor

Lunchade med Jenny i repan på gymmet efter 45 svettiga minuter. Att få snacka lite strunt och bara vara en stund, ta en te på maten och njuta av att kroppen är trött och alla runt en sprider en härlig energi. Det är något visst att hänga på gymmet, folk är så glada, höga av och på träning. Vem har ont av novembermörker när man omges av fantastiska personer?

Håll i er 27st deltagare, de svänger vill jag lova, 4st ena dagen och 27 andra. Kul! Vi hade ett grymt bra pass, jag får mkt positiv kritik mest om musiken och upplägget. Jag håller fast i upplägget men är bra sugen på att börja byta lite låtar.

Nya pass gör utvecklingskurvan brantare och de gillas. Som mantrat från Portugal
"Skillnaden som gör skillnaden"
& "Det sitter i huvudet"

Börjar verkligen låta tankarna fara iväg angående löpning och hur mycket jag saknar det bara efter en vecka. Jag vill tillbaka och jag hoppas verkligen inte att detta blir långvarigt, som sagt en liten känning från benhinnorna knackar på dörren. Jag är livrädd och har näst intill gift mej med Tigerbalsam och benvärmare.

På tisdag ska jag ta ett stort beslut. Känner jag inget och inte känt något på ett par dagar så väntar Solvikingarna annars blir det en vecka till av alternativ träning. Tanken är långsiktig utveckling, jag vill bli starkare, snabbare och uthålligare. Jag kommer inte uppnå något om jag är skadad så första målet är att inte låta benhinnorna bryta ut. Hur väl bör man känna efter och när är det dags att bromsa? Svårt, men jag jobbar efter min egen känsla och den säger -Bromsa Löpningen.

Rutindrottning

Morgonen är för mej en tid av lugn. Vaknar alltid upp brevid mitt livs kärlek och strävar upp i de skönaste kläderna som jag har. Frukost är prioritering då jag oftast är göör hungrig när jag vaknar. Idag vaknade jag själv men ingenting rubbar mina frukost rutiner men du saknas mej Mikael.

Yoghurt med branmusli två grova smörgåsar och ett glas juice, det startar min morgon.

Samma visa var morgon. Jag insåg att jag till och med äter min frukost i samma ordning, dag in och dag ut. Jag skriver inte detta för att tråka ut er. Jag är fascinerad över vilken rutinmänniska jag är.
Allt har sin gång, mina frukost rutiner är satta och bör inte rubbas på.

Nu börjar hösten vakna och jag ska kika in i förvaltningslagens värld. Plugg plugg plugg.



En nyfödd Olivia, nu 5 månader senare så funderar man på vart tiden tog vägen?



Tjejsnack på telefon måste vara det bästa som finns. Att få spy ut spänningar, få utlopp för tankar och funderingar. Få lyssna och känna in känslor från en av de bästa betyder verkligen mycket. Min dag är gjord. Nu är jag redo för att vara den jag verkligen är igen. Spegla sej i sina bästa vänner är det viktigaste som finns. Jag älskar dej.



Kaffe är förmiddagens räddning. Idag blir det till att vicka för Matthew på Masthugget FC 12.00. Stor press på mina axlarna. Vicka för Matthew som alltid är älskad och bjuder på väldigt professionellt uppbyggda klasser är svårt och kräver mycket mod. Men pressen kräver utveckling. Jag vill utvecklas.

Som Matthew själv skulle säga
-No guts no glory

Pool Spinning

Ikväll har jag varit på World Class City och haft klass, ett litet inhopp för en krasslig Moa. Kul! Dom har spinningsalen i samma rum som relaxen, de va inte relax på vår kant direkt.

I Form Med Anna Anka. Jag kan inte säga att jag inte gillar programmet men jag kan inte sluta titta. Hon är ju ganska kul. Inte riktigt den träningsfilosofin man ska ta närmast hjärtat kanske. Men bra underhållning, allt dras till det yttersta.

Nää. Kaffe

November morgon



Jag blir helt varmt i kroppen.

Te tider och Bodypump bekännelser

Idag startas dagen med en balja te och biggest loser avsnittet jag missade igår då de var fotbollsgala.

Plugg, Plugg, Plugg...

Igår var det Bodypump och jag hade inställningen redan innan passet började att idag ska jag maxa. Vilket jag gjorde! Här kommer vikt bekännelsen...

Uppvärmning: 10kg
Ben: 20kg
Bröst: 15kg
Rygg: 17.5kg
Triceps: 12.5kg
Biceps: 10kg
Utfall: 10kg
Axlar: 10kg/6kg/5kg
Mage: 5kg/Planka

Nu har LesMills Bodypump nr: (hjärnsläpp, kommer verkligen inte ihåg...) ?? körts i 2 månader.
Jag är mycket nöjd över gårdagens träning och dagens träning ska kicka gårdagens as.

Bodypump

Pass är alltid bra när den egna motivationen tryter, bara att göra som man blir tillsagd. Lättare än så blir det inte.
Up up and away...

Lagar och förordningar

Min lag är att denna veckan inte ska bestå av någon form av löpning what so ever! Jag har känningar och min kropp behöver rehab, bra kost och vila. Nu kommer de, november mörkret hjälper verkligen till! Jag kommer krypa in på gymmet i en vecka och varva spinning och styrka, bodypump, core och vanlig hederlig gym träning och självklart funktionell träning. Pilates bollen gör mig lycklig!

Den ska få sig en omgång ikväll.

Igår var en riktig söndag, med rejäl frukost, förmiddags lur och film. Vid 15.00 kröp det i kroppen och Mikael tröttnade ganska kvickt på mitt tjöt. Beslut -GYM

Söndags Styrka: Axlar, rypp och mage. Smet in på Kristers spinning efter detta men insåg att det var ingen bra ide, jag fick inte upp pulsen, kropp oh själ skrek nej så passet blev mer ett rehab pass, rullade benen och kände in musiken. Gjorde ett par ryck men inget som kan räknas som spinning.

Måndags styrka: Funktionell träning, biceps, triceps och bröst.

Nää... Åter till lagboken


Benhinneinflammation



Benhinneinflammation är den vanligaste kroniska belastningsskadan hos idrottare. Den förekommer inom alla idrotter där löpning och hopp utgör en stor del av aktiviteten. Muskelhypertrofi och träningsvärk i samband med intensiva träningsperioder anses vara viktigaste utlösande faktorn.

Viktigaste predisponerande faktorerna är utåtrotation av underbenet och överpronation. Båda dessa felställningar leder till att idrottaren avvecklar steget på mediala (inre) fotranden, något som resulterar i ökad belastning på muskelfascians färste vid benhinnan.  Överpronation ska framgångsrikt behandlas med skoinlägg.

 

Benhinneinflammation kännetecknas av en ömhet på insidan av skenbenets nedre hälft. Smärtan är vanligen mest intensiv 5-15 cm över den inre fotknölen, men kan ibland vara mer diffus. Till en början känns smärtan enbart efter aktiviteten, men vid fortsatt träning uppstår smärtan även under aktiviteten. Till slut förhindrar smärtorna utövning av aktiviteten som ger benhinneinflammation. En viss svullnad eller ojämnhet kan ibland kännas vid smärtområdet. Smärtan kan även utlösas av att foten böjs nedåt. Man är ofta även öm i området när man trycker på det.

Med rätt behandling behöver din benhinneinflammation inte bli så långvarig...!

Just överpronation är en mycket vanlig orsak till benhinneinflammation.

Stretchövningar kan förhindra eller lindra benhinneinflammation. En sådan stretchövning är att sitta på knän med fötterna under baken och sedan luta överkroppen bakåt. En annan är som på bilden nedan.

 

Löptekniken kan man korrigera sin för att sätta i hälen först och sedan rulla på foten.

Stabila skor och skoinlägg ifall man har höga fotvalv eller överpronerar är ett annat sätt att förebygga benhinneinflammation.

Undvik löpning på hårt underlag, t.ex. asfalt, löper man mindre risk att få benhinneinflammaion.

Införskaffande av skoinlägg är ofta en bra investering mot benhinneinflammation.

Stretcha vader

 


 

Text och bilder är hämtade från denna sida, ett stort tack för en grym sida, http://www.benhinneinflammation.se/

Bara så ni vet räknar jag mej inte till gruppen som har benhinneinflammation bara en lätt början som tas på stort allvar. Kanske skoinlägg vore något... Hur som helst så blir det löplabbet som presenterar mina nya löpskor.

Suntag

Efter lördagens fantastiska tjejkväll och ett välutfört spinningpass på kliver jag in i min söndag. Frukosten är nere och nu väntar mys och hemmastros, I like alot!

Jag åt tacos tills jag typ sprack igår -mumma...

Jag ska erkänna det tunga. Jag har känningar av mina benhinnor. Så därmed så beordrar jag mig själv en hel veckas löpvila. Så nästa löpträning blir med Solvikingarna den 23:e november. Så nu kryper jag in på gymmet och lyfter och spinnar.

Idag, ja det tåla att funderas på. Kanske Spinning, jo. Ja de vore kanske något...

God morgon på er!

Lördag 13/11

26 stycken skrek rungande JA! Vid frågan, -Mår ni bra? På spinningklasser är det mer än ok att skrika, stöna och hetsa. Allt var himla roligt idag, alla var där för att träna och alla hjälptes åt.

Att lägga fokus vid målpuls och benstyrka är det som ska bygga mitt nästa pass. Intervallerna som bygger upp puls och kickar igång helgkroppen. Dom är grymma dom måste vara kvar! Jag vill ha långa sega backar, explosiva ökningar. Men det bästa är uppbyggnaden och känslan av att alla ger allt!

Dagens pass var ett riktigt bra pass. Boost till mej!

Det kurrar i min mage.

Funderar på fredagen och den kommande helgen. Kanske borde man leta upp något gött recept och fixa en riktig dunder middag till idol ikväll. Man borde gå iväg till gymmet, även om det skulle göras lite halvhjärtat idag så vet jag hur skönt det är efter och hur mycket bättre jag mår.

Men jag är så trött och sliten. En riktig fredagskänsla. Jag tror jag fortsätter att ägna mej åt kurslitteratur och lagar, förvaltningsrätt och annat göttit. Lyfta hantlar kan man göra andra dagar också, fast de klart bläddra i böcker finns inget utgångsdatum för heller.

Kaffet kurrar ner i magen och den gråa himlen gör de inte lättare att sätta fart. Kanske man inte alltid måste ha fart. Kanske man måste vara seg och långsam ibland?


Moskänsla

Landehof tempoträning - 90sek tempo, 30 sek vila x 16ggr följt av styrka. Det viktigaste är den trevliga fikan efter!

Fredag - Fredagsmys, Vila
Lördag - Spinning
Söndag - Oklart...

Jag har jobbat idag och blev himla trött nu. En liten gubbakvart väntar, oklart på vilken visare dock...

Bussmörker Att åka buss i mörker är som en...

Bussmörker Att åka buss i mörker är som en ren käftsmäll av åksjuka. Mitt mellanmål sitter just nu i halsen. Helt säkrr p att yoghurt och musli inte behöver tuggas två gånger..


Skit ska skit ha.

Idag var det operation "Hitta något att ha på sig så man slipper frysa arslet av sig"

Stadium hade 20% på ett köp för sina medlemmar och jag var där och tänkte passa på. Jag spar ju pengar! Underbar känsla!

Allt hänger i en enda röra, lite vinter här, lite olika märken huller om buller. Otroligt svårt att hitta. Efter att provat två uppsättningar hade jag sollat bort och kvar fanns ett par byxor en tröja och en jacka.
Ville dubbelkolla med säljarna så jag inte missat något bland oredan. Efter att han visat SOCs hela utbud trots att jag strängt påtalat att jag inte kommer köpa något från SOC. Konstaterar han att han själv inte hittade bland produkterna och att det verkligen var svårt att hitta.
Utbudet, hör och häpna "Vi har ju inte så mycket av varje märke" Näähä... Inte bara att allt är en enda röra, ni har inga produkter och inte heller säljare som ens kan uppehålla någon form av säljkänsla. Stor suck!

Då händer de! Jag springar rakt in i en Solviking! Mr. B (Jag kan inte uttala hans namn och än mindre bokstavera) Jag visar gladerligen upp min fångst och får några goda råd.

Väl framme i kassan möter jag Stadiums räddare! En fantastisk tjej som förklara fördelen med byxorna jag valt, alla funktioner. Tack, att de ska vara så svårt för säljarna att hitta kunskap om sina produkter tur att kassörskan gör dubbeljobb.

Efter denna cirkusen så är jag några hundra fattigare men varm om kroppen i löpspåret hela vintern enligt Mr B. Stadium på Fredsgatan får 2 av 5 Emmor, med minus för service och utbud.

Tur att jag hade ätit en stadig lunch med Franki innan. Hungrig hade jag aldrig tagit mig igenom denna prövning. Nu ska jag iväg till landvetter och provspringa mitt inköp.
Igår tränade jag dubbelpass. Spinning och Bodypump. (Bodypump på Sportlife Ullevi, även där 2 av 5 Emmor man det ska jag redogöra för i ett annat inlägg)

Personliga tränare bu eller bä?



Jag läste härrom dagen
på en annan blogg jag följer att om man påstar att man inte behöver en personlig tränare för att man kan träna så indikerar man på sin okunskap. Jag håller helt med. Men jag tror man kommer väldigt långt utan en personlig tränare. Min tanke är att ingen känner din kropp så bra som du. Ingen känner känslan av vad träning ger just dig.

Påstå inte att du är speciell. Visst finns det olika kroppar, alla tänker olika tankar och ser situationer på olika sätt. Men en biceps är en biceps och ett knä är ett knä. Så länge du är hel och lyssnar på kroppen kan du träna utan personlig tränare. Använd fantasin och testa dig fram. Tänk logiskt och var noga med att röra kroppen naturligt när du tränar.

Gruppträning så som Bodypump, Spinning, Core och all annan korregrafisk gruppträning är gruppanpassad. Du kan alltid hitta din roll i gruppträningen. Men kör inte fast i en träningsform. Kroppen mår bäst och när den utmanas olika.

DU håller dig hel om du bara känner efter och vågar lyssna.

1. Värm upp ordentligt
2. Låt kroppen tala, LYSSNA!
3. Känn efter känslan

Snegla på andra på gymmet, hämta inspiration och utmana!
Har du möjlighet till en peronlig tränare, GRYMT! Om inte så är det inte hela världen.

Efter den lilla uppsatsen vill jag säga Go'morron, sovmorgon! Ska ta en promenad till skolan, föreläsning. Ikväll är de Landehof träning. Löpträning. Fika med morbror och Kusin Julia aka Lillsussi.




Ännu lite dopbilder, inte de finaste på Olivia men så himla kul.

Stud -> ME

Packar väskan och traskar mot gymmet efter en förmiddag med näsan i böckerna. Jag behöver träna! Spinning.

Hetast är vädret

Alla pratar om vädret. Jo visst det snöar, kaoset sprider sig...

Måndagen började med ett mycket inspirerande spinning pass för Matthew Griffiths, grymt!
Tisdagen fortsatte med ett hårt spinningpass för Krister, en senig gubbe som typ föddes på cykeln, pust!
Onsdagen kommer bjuda på...

Spinning eller Bodypump eller kanske båda.











Ingen vidare kvalite men ser ni vad mysigt jag haft de senaste dagarna! Olivia i mitt hjärta. Tack MammaJosse för två fantastiska dagar!


Placering Tjärnrundan

Mål
Klass: KMOT9
Plac Namn Startnr Klubb Tid Diff
1 Madde Carlzon 2133 Sportrehab Göteborg 38:01.8 0.0
2 Annika Andersson 1100 Åsa 40:26.4 2:24.6
3 Susanna Hagelin 1883 Löp o Skokliniken 40:34.0 2:32.2
4 Malin Gustafsson 1159 Göteborg 41:20.4 3:18.6
5 Monica Östman 1306 Friskis&Svettis 41:33.4 3:31.6
6 Lisa Axelsson 1111 Göteborg 41:54.7 3:52.9
7 Mia Davenil 1131 Tuve 41:55.8 3:54.0
8 Jenny Davidsson 1132 HiQ Göteborg AB 42:21.8 4:20.0
9 Emma Lind 1213 Solvikingarna 42:58.4 4:56.6
10 Emma Åberg 874 Solvikingarna 43:18.3 5:16.5

Mål
Klass: K Elit
Plac Namn Startnr Klubb Tid Diff
1 Meraf Bahta 900 Hälle IF 33:14.0 0.0
2 Karin Nilsson 907 Slagnäs IF 35:35.3 2:21.3
3 Maria Larsson 903 Ullevi FK 36:48.2 3:34.2
4 Johanna Tidholm 2083 Surte 39:48.3 6:34.3
5 Malin Hedlund 905 IK Stern 41:37.6 8:23.6
6 Emma Tingberg 906 Solvikingarna 43:31.6 10:17.6
7 Cecilia Emanuelsson 1908 Solvikingarna 44:21.9 11:07.9

Mål
Klass: K22
Plac Namn Startnr Klubb Tid Diff
1 Lina Strand 2038 Göteborg-Majorna OK 36:42.5 0.0
2 Anna Forsberg 939 OK Kolmården 37:39.0 56.5
3 Camilla Andersson 938 Sävedalens AIK 38:40.0 1:57.5
4 Amanda Fischer 2077 Göteborg 41:31.3 4:48.8

Mål
Klass: K35
Plac Namn Startnr Klubb Tid Diff
1 Ulrika Gullberg 957 Brattås CK 37:55.1 0.0
2 Eva Fridman 953 Hälle IF 38:26.0 30.9
3 Malin Lamm 971 Mölndals AIK 38:42.3 47.2
4 Lena Hilmersson 2064 Göteborgs Skidklubb 40:20.1 2:25.0
5 Karin Swenson 1903 IF Kville 40:28.1 2:33.0
6 Lotta Hallenberg Wallin 2053 Solvikingarna 41:51.2 3:56.1
7 Anneli Sigvardsson 2166 Bredaryds SOK 42:52.0 4:56.9
8 Anna-Karin Andrén 944 Alingsås 43:41.6 5:46.5

Mål
Klass: K45
Plac Namn Startnr Klubb Tid Diff
1 Karin Schön 1020 IF Kville 36:21.4 0.0
2 Karin Ohrankämmen 2018 Sävedalsens AIK 38:53.6 2:32.2
3 Liselotte Hammarström 1003 Solvikingarna 42:31.1 6:09.7
4 Eleonor Öström 1024 IF Kville 42:36.4 6:15.0
5 Sofia Löytynoja 1901 Solvikingarna 45:00.1 8:38.7

Mål
Klass: K55
Plac Namn Startnr Klubb Tid Diff
1 Bibbi Lind 1029 Solvikingarna 44:03.7 0.0
2 Ulla Littenheim 1031 Uddevalla IS 46:47.1 2:43.4

Klasserna som startade Tjärnrundan i lördags. Jag startade i motionsklassen efter visst missförstånd vid klassbytet från långa till korta rundan, hur som helst så har jag en tid att förbättra och det är målet. Dock kommer det bli långa rundan nästa år.

Jag var 10 min långsammare än segraren... Med 29:e placering om man slår ihop klasserna. Jag ska bli bättre, starkare och framför allt snabbare!

Tillbakablick

Jag har haft en lugn vecka träningsmässigt.

Måndag: Spinning 45min
Tisdag: Intervallträning 3minx6ggr
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Tjärnrundan, 8.8km terränglöpning
Söndag: Vila

4 dagar vila.

Jag ser detta som en vecka av nedarvning dock var lördagens löpning tuff, men blöta backar i skogen. Jag kickar igpng denna veckan med ett lunchpass, Bodypump eller kanske spinning. Helt plötsligt kändes spinning som mera lockande. Lite tid kvar för överläggning.

I eftermiddag kommer kanske mitt fadderbarn, Olivia. 5 månader. Underbar och verkligen älskad!

Jag måste landa i min träning och fokusera på att bli bättre, snabbare och starkare nu. De kommande veckorna ska jag lägga extra fokus vid att träna med huvudet och inte bara efter vad hjärtat vill. Smart väg till bästa utveckling!

Sista dagen i veckan

Mörkret i höstens vind betyder söndagsfilm och mys. Mat står på agendan, men vad ska man äta?

Finalloppet...

...Byttes mot Tjärnrundan.

Jag kände redan när jag vaknade att jag fortfarande inte kände mig fräsch i kroppen, sliten. Ont i höftböjaren. Jag tog ett vuxet och moget val och sprang den "korta rundan" 8.8km. 1 mil kortare än den tänkta 18.8km långa finallopp.

Jag är övertygad om att jag kommer se tillbaka och glädja mig över att jag valde den kortare rundan. Kroppen bestämmer och idag var den inte i sin livsform. Jag kommer igen. Åter till träning, vila och kost fokusering.

Jag kommer möta min topp till våren.


Herrsegraren Bengt-Åke Olsson.
Kranskullan Inga-Lill Söderberg
(Bilden lånad från Finalloppets hemsida)

Från Finalloppet 1968.

Bleknos gone bad

Jag har gått med tvivel inför morgonens lopp, Finalloppet. Tills de kloka messet trillar in...

Lycka till i morgon bruden!
Inga krav, gå ut och gör
ditt lopp se det som ett
schysst träningspass med
vätskekontroller längs
vägen :-) Kraaaam!

Det var allt jag behövde! Nu kör vi! Finallopp visst men för mig är det träningsloppet som ska bidra med motivation och inspiration att träna mer och tuffare, utmanas och bli starkare och snabbare. Nu finns bara en väg, framåt!



Ikväll bjöds det på skaldjur. Ser ni den lille bleke! Hur kul som helst, albinoräka. -Livet är inte så lätt alltid.

Förmiddagen dagen innan.

Menyn ska sättas, inköpen ska ske, hemmet ska bonas och blommorna vattnas... Morgondagens middag kommer bli bra. Finaste Isa och mannen i hennes liv.

Ont i höften vilket inte känns bra inför i morgon, trodde jag läkt ihop efter den tunga träningen men tydligen hade jag fel. 2 dagars vila och man känner sej vekare än någonsin. Jag bör nog lyssna till de kloka och vila lite efter lördagens finallopp.

En känsla av oro inför morgondagen växer sej allt starkare.

Kapitel brytning

Alla har perioder som är tuffare än andra. Som student har man tuffa tentaperioder. Min är precis avslutad. Det svåra i tuffa tider är att hålla uppe träning och kost.
Jag lyckades hålla träningen uppe och kosten bra enligt egen mening men avslutningen och belöningen brukar tyda på annat...

Belöningen var en mysig lunch med fina vänner, en runda på stan, NK och Åhlens. Jag har provat, trånat och ska nu längta innan jag beslutar mej för vad som ska vara min tentabelöning. Alla chokladhjärtan är slut. Belöningen fortsätter med "sex and the city" marathon.

-En latte och två rostmackor med marmelad på.



Bild från tisdagens föreläsning och eftermiddagen idag bjuder på lite fokus på kursens innehåll.
Kvällen bjuder på träning TRX som avlutar tentaslappning. Ett kapitel avslutat, över till nästa...

Done.

Nu är tentan inskickad, allt är släppt och förlåtit. I dom små pedagogiska mapparna ligger tentan tillsammans med klassens övriga. De sista tenta hetset tillbringades hand i hand för att känna stöd.



Tentalunch... Ölen byttes mot ett stort glas vatten. Tanken på att dricka osunt nu innan lördag slogs bort gladerligen.



Räksallad med en grov brödbit och vatten = Bra träningsmat.
Aktiv vila har idag varit rehab promenad i stan och mys tid tillsammans med vänner.

Nu ska jag mysa, hämta mat och bara njuta av en skön dag med fantastiskt sällskap. -Det är ju snart första advent!

Hemma väntade en liten present i form av chokladpraliner. Mitt hjärta vet riktig njutning.


Känslan under är aldrig samma som efter

Känslan i söndags var lika tung som regnet och de blöta skogarna. Jag kände mig så mycket som en nybörjare kan bli. Satt ihop kurad på bänken utanför stugan och såg den ene efter den andres blick mot mej som jag uppfattade som -Tjejen, vad tänkte du på? Och ärligt talat så ställde jag mej själv frågan när vi stod samlade precis innan start.

Ok, 2 timmar i 5:15-5:30 tempo jag borde inte ha några större problem.

"Klasse" skulle ha träningen och jag vet av erfarenhet att lättare fartlek för honom inte är varken lättare eller någon lek för mej, jag kunde inte föreställa mej om hur distanspasset med honom skulle vara. Klumpen i magen gjorde ont. Jag kände mej värdelös redan innan passet börjat.

Slog bort de onda tankarna och fokuserade på klockan, bestämde mej för att dela in passet i 4 delar och utgå efter känslan och memorera den.

-Ja, vi kör denna träning som uppladdning inför helgens terränglopp.

Tack för den mumlade jag och joggade iväg med en klump i magen och gråten i halsen. Jag och 15 män, ensam tjej.

Första 30min var en skön uppvärmning i Skatås trygga skogar, morgonkänsla trots att klockan var 11 på förmiddagen. Jag började ana vart terrängkänslan skulle infinna sej redan efter 25min då de bar ut på stigar, klipphällar och eviga backar.
När det gått en timme så var vi i ett villaområde, kroppen hade en bra känsla och gjorde inte ont någonstans. Men jag visst att här var gränsen nära.

I mitten av del 3 alltså efter 1h och 15 min smärtade det i kroppen. fotlederna efter terränglöpningen, höftböjaren, knän och höfter, kroppen var trött och skrek efter att få stanna. Försökte med positiva tankar!!!

Del 4 vill jag bara glömma, vi var i Partille. Cykelväg utmed E20, in i ett villaområde, utefter östra sjukhuset för att med några minuter innan målgång återigen befinna oss i skatås skogar. Vägen var rak, backig och regnet hängde i luften.
Jag vill utse Mattias till "Solvikingarnas kompis 2010" då han höll jämna steg med mej sista kilometrarna, utan att säga något, inget prat. Bara ett bra stöd. -Tack!
Väl tillbaka hade jag tappat dom andra med ca 30 meter men kände mej nöjd. Efter att fått lite boostning av de övriga och fått höra deras jämmer om hur tufft pass det var så hade jag självförtroendet åter.

-Det kommer bli fler söndagar. Men nu är det aktiv vila inför lördagens tuffing, Finalloppet 18.8km terrängloppning


Psst. Vi sprang 22km i 5:25 tempo!

Morgon update

Ska slänga mej iväg till föreläsning mitt i hemtentan, vilket inte känns ok! Är det verkligen berättigat att påbörja nästa kurs innan den andra är färdig? Detta bör utredas!

Hemtenta filande, men alldeles strax färdig. Idag görs de sista små ändringarna och tilläggen, nära nära. Detta blir bra, nöjd men inte helt nöjd!

Dagens träning: Solvikingarnas intervallträning, långa intervaller. Sen blir det skön gymträning och aktiv vila resten av veckan inför lördagen Finallopp, 18.8km terränglopp.

HejHopp!

Krossat mål

Jag satte ett mål med förra veckans träning och det var att öka antalet löpta kilometer från veckan innan som låg på 4 mil till 6 mil, alltså en ökning på 2 mil.

Jag klarade inte mitt mål. Utan hamnade på 4.3mil. En ökning med nästan 10 procent, precis enligt träningenshandbok om en maximal ökning på 10 procent/vecka. Så jag är ändå nöjd och ska härmed sänka målbilden till en utveckling med max 10 procent/vecka. Jag vill ha en kropp som håller.

Jag är nöjd och skall även denna veckan ha som mål att springa strax över 4mil. Härda kroppen så varje ökning inte rubbar på träningskvaliten. Kvalite är viktigare än kvantitet.

Lunchtiden byttes mot spinningtid

Att bli inringd till lunch spinningen är en omställning av planerad dag, tentaupplägg, lunchtid och träning. Jag var inte redo, min kropp skrek av trötthet, stelhet och ömhet efter gårdagens pass. Men viljan fanns och ibland så är det den som styr, eller ja... Väldigt ofta är det viljan som styr.

Spinningklass med uppställning 12.00 45min.

Jag har ett bra pass, intervaller och långa sega backar. Jag känner mej trygg som intruktör men att kliva in som vikarie för Matthew Griffiths är inte lätt. Jag såg deras besvikna blickar när dom entrade och deras favvoinstruktör var utbytt mot något litet blont yrväder. Jag förstår deras besvikelse...
Inte den lättaste stämmningen att vända. Men det gick bra!

Nå åter till min tenta. Nu börjar den ta form, jag skulle kunna se den som klar, men har jag missat något? Förbättring och slipning pågår.

Jag tror inte man kan bli helt nöjd. Men jag är så glad om jag bara blir nöjd.

Nu ska jag hälla i mej de sista "vitaminwater" och återhämta min onda nerbrutna kropp.

RSS 2.0