Energi dipp och topp

Klev in på gymmet helt ovetande om... Ja mina 2 bokade "kunder". Energin liksom rinner av en lite, man funderar kring om man verkligen borde fortsätta som instruktör och bla bla bla... Men allting vänder när en efter en trillar in i salen och är glada över att få tid över att träna! Energin hade redan där toppat energi nivån då jag först kom in på gymmet.
Att känna att passet passar, alla är nöjda och jag är nöjd med min prestation som instruktör. Då känner jag lycka! Torsdaglunch är min klass. Jag tar alltid ut mig mer än vad jag tänkt och det finns alltid de i salen som ger mig någon konstig kick, en känsla av att vara odödlig och orka hur mycket som helst. Min evighetsmaskin har nått helt nya höjder!

Träningen får helt enkelt 4 av 5 bananas!

Milen i Skatås

Torsdagsträningen med Solvikingarna passerade idag en häst som blev helt förstörd över ett 20 tal löpare i grupp. Så uppriven att häststackarn trillade. Men ryttaren klarade sig fint, vi joggade vidare med svansarna mellan benen... Sista biten av löpningen gjordes på milen! Denna underbara mil. Nu är det bara lite lite is kvar och man kan verkligen börja springa den. Kanske rent av snart snart snart...

Träningen idag gick lätt, låg kring 85% i puls hela tiden och var nöjd med att kunna ligga i 5:30 tempo med så pass låg puls. Nästa torsdag är jag i Sthlm och får springa själv, tror jag. Försöker hitta någon löpgrupp som jag kan ansluta mig till någon dag nästa helg, eventuellt så kommer jag testa Running Club på Balance, löpträning i grupp på löpband. Intressant!
Det kändes nästan tråkigt att redan komma tillbaka till stugan idag, jag ville sprnga mer! Vill ha mer av de goa, trots at regnet hängde i luften så var det underbart!
Helt klart 4 av 5 bananer.



Mikroekonomi vs. Solvikingen

idag skulle jag ägna var ledig minut åt min kurslitteratur som kom igår, men så trillade tidningen Solvikingarna in i hallen, gissa vem som vann den matchen...


Boxas för renovering

Med en klump i magen gick jag med svansen mellan benen till tandläkaren, eller rättare sagt tandhygeinisten. Alla jag nämnt att jag skulle dit för har liksom hånflinat och mumlat fram hur ont det gör. Och visst gjorde det ont... Så ont att jag tyckte att jag var värd något alldeles extra på vägen hem. Så jag "råkade" trilla in på Adidas affären på Linnegatan och kom därifrån med ett par alldeles egna boxhandskar.

Helt plötsligt gjorde det inte lika ont längre... Helt plötsligt så är man glad igen!


Nu måste jag klämma in ett boxpass snart! För nu är jag överladdad på att få slå på något. Kom hem Mikael så jag kan testa!

Säljaren påstod att jag kunde möblera om i någons ansikte utan att gelen i handsken skulle förändras något alls. Men jag vill inte möblera om någon, jag vill bara boxas lite med mina alldeles egna handskar!
Tjo och tjim nu ska jag ladda för lunchspinningen!
Kram /E

Solis i själ och känsla

Hade en underbar eftermiddag igår med en promenad genom stan tillsammans med en väldigt god vän. Som även hon ska springa Vårruset! Nu har vi snart ett fullt lag men ju fler desto roligare!

Jag klev in på gymmet två gånger igår, sista gången för att repetera Corepasset som vi kör nu, grymt bra pass och jag kan ärligt säga att idag är min mage och rygg svag.

3 av 5 bananer till Corepasset, kunde det nästintill utantill, jag längtar tills man får hoppa inte och köra klassen på riktigt! :)

Idag tänkte jag hinna till Solvikingarnas träning, stressigt efter föreläsning på helt fel sida stan till klockan 17, men jag tänkte inviga cykling till Skatås, nu är det verkligen VÅR!
Blir så himla glad när det lämnas kommentarer! Pepp på att springa nu efter att ha pratat hela dagen om olika lopp igår :) Man blir bra lycklig av vädret också!

Vill du hänga med på ett lopp?

Ååå vad härliga ni är! Tack för all hjälp med mitt nya uppdrag, att "tävla" sig i form. Har redan varit inne och kollat Lerumsloppet, bra lopp var min känsla. Sugen på att följa med? Sällskap gör ju allt såå mycket roligare. En vårdag i slutet av april, kan de vara annat än fantastiskt att få njuta av dagen i löpskorna?
Tror inte det...

Försöker ragga ihop ett lag till VårRuset, mest för att det var super mysigt förra året med picknickkorgen. Hela arrangemanget var bra och man blir glad av att umgås och röra på sig. Men i år ska jag starta bland de första så man slipper vara bitchen som armbågar sig fram... Är du sugen? Häng på!!! Tjoa till innan 14 April för då går anmälan ut för Göteborgs VårRus.
Det är en stund efter när jag lekt klart som jag inser att jag har för mycket tid som borde läggas på mer produktiva saker...
...men ibland krävs inte så mycket för att jag och jag har roligt med varann... om det mot all förmodan inte syns så försöker jag efterlikna en mops, som just för tillfället är min favvo ras. Men det klart det syns att jag är en mops?!

Tävla dig i form?

Ja det var precis dom orden som jag kommer ihäg från gårdagens omklädningsrums prat. Och jag tror minsann att jag ska ta fasta på de! Ska med en gång kika över var och när jag kan hitta lite lopp att utmanas med. Kanske rent av dom inte finns så långt bort.
"Tävla mig i form!" Ja det känns väldigt 2011 :)
Någon som har bra förslag på lopp i närheten av göteborg i vår?
Kram /E

Härifrån kan det bara bli bättre...

Vaknade med ett ryk, slängde på mig träningskläderna och gav mig iväg. Satte mig i bilen som måste parkeras om varje onsdag annars får man en gul obehaglig dyr lapp. Nää oväntat! Inte en parkering i hela området.
-Men va fasen!!!!

Plötsligt händer det! En gubbe börjar backa, jag kör på fel sida refugen och hinner dit. :) DEN är MIN!!! Med 15 min kvar till Bodypump passet börjar, springer jag till cykel, tokcyklar till gymmet. Pustar ut över receptionen och säger...
-En biljett till Bodypumpen tack
-Vilken Bodypump
-Den nu halv 8 det KLART!
-Du har nog tittat fel, för idag har vi inget morgonpass.

Jag blev svart i blicken, krälade ut i gymmet och avverkade ett litet eget pass för mina armar, med en lång stretch som avslutning. Jag tog med mig min favorit höftöppnar från HotYogan igår, bild kommer. Måste bara hitta någon som kan och vill fota mig :)
Så efter denna konstiga start kan dagen få börja. Nu kan det bara bli bättre!
Å by the way så kommer jag hålla i styrkeövningarna efter Solvikingarnas träningar, mestadels på tisdagarna. Sånt tycker jag är roligt! Ska fixas med! Sätta ihop övningar, löpstyrka här kommer vi!!!

Den här träningen får 3 av 5:



Hästefrid

Min ögonsten är saknad. Tror jag måste känna doften av hästskit och hästsvett snart.

Studentens överflöd av tid

Grekiskyoghurt med kiwi, passion och jordgubbar i runt detta ligger en ring med branmusli. Ett stort glas mjölk och efter träningen maten är fulländad. Helt underbart pass idag. Jag var långsam och trött i benen, men lycklig och hade roligt och det är verkligen det bästa och viktigaste!
Nu ska jag massera vader för dom har verkligen gjort ett hästjobb. Löptekniksträningen tar och därför ger jag benen lite extra kärlek!
Men detta har varit dagen som jag kommer komma ihåg då jag inte är student längre.
HotYoga
Solning
Klippning
VILA
Träning
Underbara dag! Underbara liv! Underbara vänner!



Shit vad rakt hon klippt mitt hår. Like it! Efter detta kom det i slingor och förvandlingen var fullständig. Fick liksom smyga upp kamerna för att ta tönt-bilder på mig själv så fick inget bra tillfälle när allt var klart. Så ni får helt enkelt se till att se det live :)
Kram /E

Morotsbiff

Har du tröttnat på pasta och potatis! Det har jag, så igår fick det bli Annika Sjöös recept på Morotsbiffar.
Igår gjorde jag morotsbiffar till lunch. Jag har bara en sak att säga om dom... *MMMM*

4 Morötter
1 Ägg
Salt
Franska örter
Riv morötterna, blanda i ägg, salt och örterna. Rulla till bollar och tryck ut i pannan, stek gyllenbruna på varje sida. Var försiktig när du vänder så dom inte ramlar isär.
Jag åt med köttfärssås och lite grönt till men de gör man ju som man vill :)
Kram /E

Böja, Svettas och vara Galet stel

Men såå rätt det var! Svettades som en ost i värmen, rann så det kittlades utmed kroppen. Ben och armar darrade i vissa övningar, det kändes verkligen. När instruktören satt över mig och böjde och bände så känner man hur stel man är och vad udnerbart det är att få töja. Kul kommentar efter passet;

-Förlåt att jag nästa välte dej...
-Bättre det än att du inte skulle tagit i mig alls.

Konversation mellan mig och insturktören Sam, insåg senare att jag hade kunnat säga 100 andra saker som låtit 1000 gånger bättre, men ibland kommer det från hjärtat och det var verkligen för att han rättade till, ändrade och böjde i mig som jag hittade hur det skulle kännas.

Shit vilket bra veckofokus, hade aldrig kommit iväg på morgon-Yoga om det inte var för mitt vecko fokus.
Ser ni den lilla pricken på bilden, bra osäker så där precis innan passet började...
och TORR... det var jag inte länge i den 38 gradiga värmen. :)
Kram /E

Kryper iväg för värme och piggelindosen.

Puhh. Med rörlighet tänker jag Yoga. Vilket betyder, tisdagmorgon. Alltså tisdagmorgon klockan 07:00. TIDIGT. Men kul hur det fungerar i huvudet, hur alla ursäkter kommer bara för att man är trött, fryser på morgonen och man bara vill krypa ner igen. Men att sova mer brukar man inte bli piggare av, kanske varmare. Men jag vet att man blir pigg av träning och jag vet garanterat att man blir varm av HOTYoga.

Det blir att klä sig i något löst och ledigt och krypa in i gymmets morgonpigga lokaler :)

Stretch- och RörlighetsVecka

Men så är det sommartid och en helt ny vecka. Jag har ett nytt fokus, nämligen Stretch och Rörlighet. Jag har allmänt varit väldigt dålig på att stretcha och ta hand om kroppen efter träningen. Detta ska jag bli bättre på därför tar jag en hel vecka till att boosta in massa bra rutiner och vanor. Det kommer bli super kul.
Sitter och sippar på min morgonkaffe och inte en tanke på att jag borde hetsa iväg och plugga utan tanken ligger mot att gå ut och få mig ett löppass i benen. Jag känner mig taggad. En enkel kvantitetslöpning med kilometer matning. :)
Psst. Alla Stretch Rörlighets inlägg kommer ligga under Hälsoveckan.
Ta hand om er!
/E

Dagen Ibland

En dag i träningskläder fast inte träna. En dag i löpskor fast inte springa. Ja en dag av vila helt enkelt! Bara helt underbart och nödvändigt ibland. Och idag är dagen ibland :)

Trampdynorslitage

Landat hemma och väntar på lunchen :) En löprunda med massa läxor att tänka på, ägnade 8km till att träna min löpteknik, vilket resulterade i ett snitttempo på 5:45, tämligen inte så bra. Men kanske bättre att sänka farten och få in steget. Pulsen var as hög ändå så kroppen jobbade ju.
Smått öm under trampdynorna känner jag mig nöjd. Hoppas man hinner med lite längre löptur i morgon, håller tummarna för att samma vårsol värmer i ansiktet då.
Man är inte längre ensam i spåret vilket är underbart!
Ja just det, kom lägligt till gymmet för att hoppa in och köra bodypumpklassen! Härlig start!
Alla andra står och väntar på låtbyte medans jag typ ligger över min låda och flåsar och försöker dokumentera...

Nere i den djupa startgropen.

Jag är i startgropen. Nu ska jag ut i spåret! Löpningens dag är inne! Upp och iväg. Frukosten är svald. Springer jag nu hinner jag trilla in på Bodypumpen också. Det var längesen och det vore skönt :)
Upp Upp och iiiiiiväg.
Kram /E

Ibland är man extra glad...

Typ som en vanlig fredag i en ny löpjacka :)

Överraskningspresenter!

Traskade hem efter en eftermiddag i skolan med lite extra rosor på kinderna, första solariebrännan är satt :) Hur avslappnande som helst att få 20 minuter och bara slumra till lite, det är varmt och tyst. I LOve It. Men inte nog med det så kommer man hem! Och vad hänger där? Jo en Intersport påse.
-Till mig?!

En underbar vindjacka i tokrosa från Adidas.
Jag älskar dig Mikael och du vet att jag älskar träningskläder. Så ikväll ska jag svida om till mysbyxor, tunika och givetvis min nya löpjacka, krypa upp i soffan och äta godis, dricka vin och se på "Så Ska Det Låta"

Det blir inte mer fredagsmys än så. Renlevnadsmänniska, Jag! Ähh.. Jag älskar godis, kakor och socker. Men det indikerar lyx och undantag från vardagen. Den dagen är idag!
Jag längtar också till i morgon med N och H. Utflykt! Men i morgon är en annan dag, här och nu! Vad händer nu?!
Kram /E



Bodytoning på olika vis, på bra vis...

Jag har spräck bubblan av nyfikenhet om vad bodytoning är, men är osäker på om jag verkligen fick hela konceptet, men bra pass var det verkligen.
Balans, statisk styrka och massa funktionell kroppskontrollsträning.
Det kändes som att hoppa tillbaka i tiden med en instruktör som inte använder headset och sänker musiken varje gång hon vill ha något viktigt sagt. Vandrade omkring i salen och petade på en och rättade till när man gjorde fel. Jag älskade det! Man är ju van vid Les Mills koncept att alla står på sin plats och instruktören är orörlig längst fram.
Här var hon mest överallt och ingenstans och hjälpte till, hon liksom skapade en underbar känsla i rummet, delaktighet skulle jag säga är hennes ledord. Så även om det inte var några gummiband, hantlar eller brädor med så är jag väldigt nöjd. Detta vill jag göra igen.
Bra pass för en stel löpkropp, detta var verkligen ett styrkepass. Jag skulle vilja ha in fler in i denna klassen än bara tjejer i alla åldrar, jo visst fanns de några killar men dom lyser med sin frånvaro. Alla borde testa! Jag kommer ha ont i kroppen i morgon.
Jag kom alltså aldrig ut i spåret, de nya brandoranga skorna fick göra sin debut på gymmet istället. Visst fick jag kommentarer. "Oj vilka oranga skor!" Förra året lät de "Oj vilka blå skor" Jag gillar skor och jag gillar färg, inget fel med det eller?

Vill ni inte komma och testa bodytoning med mig? Fredag klockan 12, kan man få sig en bättre helgsinledning? Knappast! Säg till om jag får sällskap nästa vecka :)

Fredagsfrukost.

Myste till det med en cappucino och radio. Härlig morgon, idag har jag bestämt mig för att njuta av solen i löpskorna, i spåret! Underbart! Men först ska jag traska upp till Uden´s och se om mina längdskidor väntar på mig där :)

Nytt veckofokus.

Nu har jag tentat färdigt och det är dags att ta sig an en ny veckoutmaning. Likt "Hälsoveckan" kommer en vecka med massa nya utmaningar och fokus. Jag tror minsann att jag inte ska berätta än, jag ska klura lite mer på utmaningen...
Fick dom här i huvudet när jag öppnade garderoben och slogs av tanken att om några månader så är det dags. Då är det varmt i Sverige, tills dess så knölar jag in dom igen. Kul att dom var ivriga, eller är bara garderoben överfull?!

Knölat ner en blåbärspaj dränkt i vaniljsås. *SMACK*

Vem sa att livet var rättvist? Men idag känns det tämligen som om jag drog vinsten. Mulat solen en stund med fina vänner, knölat ner en bit blåbärspaj, köpt en påskblomma och landat hemma efter en förmiddag med spinningpasstrix och spinningklass känner jag mig produktiv. Härligt, och dagen som inte ens är slut än...
Hade på mig mina nya fina löpskor till gymmet och gick som på moln dit. Tänk att man kan bli så lycklig av prylar. Underbart! Lättroad.
Jag vill säga att jag älskar våren. Att jag skulle vilja snöra på mig löpskorna och ge mig ut en sväng, ja kanske jag bordegöra de? Insupa mer sol.
Igår var jag surig, idag är jag lycklig. Ibland funderar jag på hur livet vore om man inte var humörsmänniska?! Antagligen skulle min kära sambo Mr M leva ett lättare och behagligare liv. Ja rent av jag själv kanske skulle tycka livet var lättare om man höll samma humörs nivå förjämnan. Aaa.. vem vet. Men vad ska man göra mer än att se till att inta föda var tredje timma, sova mina 8h och låta energin spruta ut vid träning? Det är det som får min humörskurva att platta ut sig så mycket det bara går. Ja alltså mitt humörs-gap är så nära trenden som bara är möjligt. (Upptäck min kopplling till Makroekonomin) :)
Missade melliset vid 3 igår och var som ett bi resten av kvällen, mosade i mig en dumle för att inte gå upp i atomer och koka över. Tryckte i mig middagen, efter att fått höra att man äter som en grovarbetare! Jag gillar mat och förstår inte vitsen med att ha en stor tallrik om den inte är till för att fyllas? Men det är precis som om inget hjälper när jag väl har tappat humöret. Tänk vad ett litet mellis kan göra eller ja förstöra kanske?! Mat är viktigt annars kokar jag över.


Ta hand om er, Kram /E


Vissa löpare har många par, jag har numera...

img_5854 (MMS)

Vissa löpare har många par, jag har numera 3 par! Längtar till premiärturen i mina nya solskor i färgen tokorange ;)


Coredebut och spinningtrix

Nu känns det att alla börjar ana att sommaren kommer även i år och man börjar inse att bikinin måste på även i år, det märks att Göteborgsvarvet är nära när man leta parkering vid motionsspåret. Ja inne på gymmet fylls det på och det är allt bra underbart att få se nya ansikten och ansikten som har lyst med sin frånvaro ett tag. Välkomna!

I morgon smäller det igen... Då ska jag göra debut på Core på Masthugget FC. Återigen samma känsla, nervös, pirrig och fantastiskt. Men i morgon väntar också min fantastiska spinningklass över lunchen. Jag tror jag ska ordna till klassen lite, överraska mina underbara deltagare. I morgon ska det vankas något extra.
Nu är det koregrafiträning tillsammans med förmiddagsmellanmålet :)
Kram /E

Vi krockade, faan vi krockade!

Stod i rödljuset på väg till träningen och en liten millisekund av grönt ljus hann tändas innan vi hann iväg, vi babblade väl lite :) Då händer det! Någon kör in i oss bakifrån... Asså en sån jäkla smäll, jag trodde verkligen hela bakdelen av bilen försvunnit.
Jag tittade på Markus som såg lika skärrad ut som jag kände mig. När vi väl kom ut och skulle titta på bilen, var det enda som fanns ett jak i dragskroksskyddet. Jag blev nästan ännu mer rädd nu, fatta vilken smäll det då är när hela bilar kvaddas, att folk överlever. För jag höll på att dö igår. Shit vad rädd jag blev...
Men inget kan stoppa intervallträningen. Igår, backintervaller aka snurra runt i skogen och leta en bra backe. Ja ni som varit med på träningen förstår att det inte var den bästa tränaren med det stora I:t. Men tillslut kom vi fram till backen vi besteg för 2 veckor sen och efter 5 intervaller och 3 snabba på vägen hem var stugan en mycket skön syn.
Igår fick vi i Solvikingarna fin besök av självaste MTB-CJ. Kul kul! Och kanske är det MTB premiär på fredag. HALLÅ! på söndag är det sommartid!



Tack för igår. De där tjuten av kämpa, kom igen. Heja heja! Jag behövde det!

Kram /E

Trött, tröttare tröttast ;) I morgon är de...

img_2949 (MMS)

Trött, tröttare tröttast ;) I morgon är det jag som tar sovis! Nu, intervallträning.


Inte är man felfri... men handlar det om de? att vara felfri? Äääh, inte då.

Några fel vid en ny realese är inget konstigt, jag är super nöjd ändå! Jag känner att det var super kul och är laddad inför torsdagens core release. Dunder kul att vara med och teama.
Men jag kände mig mest som super koncentrerad och inte så avslappnad, sammanbiten och bestämd. Inte jätte många tillrop och glädjetjut, mer som en surfia som berättar precis vad vi ska göra och inget mer. Men ibland är det bättre med koncentration och tystnad än spex och lek. Jag uppskattar instruktörer själv som lägger första fokus på att göra rätt.
Och idag har jag varit duktig. Realese CHECK! Tenta CHECK!


Tänk att få tycka att man är duktig ibland också, jag är alltför självkritisk ofta men just idag är jag nöjd. Jag har inte satt tentan, om jag ens får godkänt vet jag inte, men det spelar ingen roll, för hade jag haft mer tid hade jag inte pluggat mer, och hade jag pluggat mer hade jag ändå inte fokuserat kring de frågor som ställdes.
Fattar ni?! Jag är NÖJD.

Dagen Då Allt Händer!

Visst sitter jag som på nålar, det känns som om dagen har kommit då det är dags att prestera. Iförd träningskläder redo att gå till gymmet och dra igång releasen för Booty passet, nervös till tänderna och laddad till tusen! Av detta grymt effektiva halvtimmespasset ska jag framföra 3 av 7 låtar. Väl förberedd och med världens bästa kollega Cate vid min sida ska detta gå vägen!
Jag gör min debut som Booty instruktör idag, jag gillart!
Släng mig i duschen och placera mig sedan i tentasalen för idag är det dags att visa mina kunskaper i Makroekonomi. Så prestation nummer 2.

Efter en sådan tuff dag kommer jag behöva syre, tur att Markus plockar upp mig så jag hinner iväg till Solis träningen :) En intervallträning på detta och jag misstänker att jag inte kommer ligga sömnlös inatt.
Jag funderar faktiskt på om man borde bryta min tråktrend och följa med min klasskompisar ut på en öl efter träningen, en tentaöl. Får se hur mycket det finns kvar i energipåsen när jag landar hemma igen :)
Jag känner att utmaningarna är nära, jag älskar att känna nervositet, det får mig att känna att jag strävar mot utveckling.

Seedingloppet läggs till handlingarna, men jag plockar med mig saken att träna på!

Nu vet jag , nu har jag resultatet svart på vitt. Såå skönt att få en rapport om vart formen ligger och som jag känner just nu har jag en lång väg tills jag är i mitt livs GöteborgsVarvs-form. Men någonstans så springer jag för att jag tycker det är roligt och det vill jag fortsätta göra.
En underbar känsla att gå i mål och känna att jag verkligen inte kunde tagit i mer. Kroppen var pressad och uttömd. Trots att jag inte klarade mitt mål eller fick någon särskilt bra tid. Jag var faktiskt bara sur och vresig hela dagen igår för jag kände en tyngd besvikelse över hur trött kroppen blev och hur sakta det ändå gick.
Men efter att ha sovit på saken så måste jag visa mig själv respekt. Jag har varit förkyld i 5 veckor nu i vår, den träning jag fått har oftast varit intervallpass, spinningpass och bara några få snabbdistanspass. Så vad tar jag med mig?! Jo, att man blir bra på det man tränar på, och jag har inte tränat jätte mycket på snabbdistans, därav den tiden som det ändå blev.
Jag tar med mig in i träningsperioden som är kvar innan varvet att jag måste träna mer långpass. Så målet är att 1 gång i veckan ska det vankas långpass. Denna veckan kommer detta ske på lördag med solvikingarna. Klockan 11 är det uppställning och efter 2 slitsamma timmar så står det en underbar "efter träning" fika uppdukad i klubbstuga. Tänk vilken lyckost jag är som är medlem i en så fin klubb.
Igår innan loppet så träffade jag flera Solisar, fick några High-Fives och ryggdunk. Jag blev så glad. Jag är på en plats i Göteborg, i min stad och älskar livet. Tänk vad mycket det gör när man vet att man har folks stöd. Dom tror på en och stöttar en. Underbara människor gjorde mig helt varm i kroppen.


Dam
1. Sara Holmgren, Sävedalens AIK, 39:44
2. Ella Belforth, Ullevi FK, 40:08
3. Rebecca Andersson, Strömstad Löparklubb, 41:53
4. Martina Karlsson, Stora Tuna OK, 42:18
5. Maria Dyberg Sahlin, Falköping, 42:49

Detta är snabba brudar alltså, all respekt!
För er som är intresserade så gick jag i mål på 49:38 på Göteborgsvarvets Seedinglopp som är 10.5km. Som 87:e bästa kvinna av 517 kvinnliga löpare.

Min lilla prestation är inte mycket för världen men jag kommer igen! Så länge viljan och glöden finns, finns det bara en väg framåt! -TRÄNING!


Lopp
Göteborgsvarvet Seedningslopp 2011
Organisation
Klass
Kvinna
Startnr
1850
Startgrupp
1
Tid
00:49:38
Placering
87

PlatsTidSnittKlockslag
Start (0 km) 00:00:00 00:00 13:00:14
5 km (5,3 km) 00:24:16 04:36 13:24:30
Mål (10,5 km) 00:49:38 04:42 13:49:52












Seedar ner minuterna mot start.

Sitter ombytt och klar i soffan, precis ätit en tallrik gröt så här 1 1/2 timme innan start. Ska hälla i mig lite vatten och börja plocka ihop allt. Nu ska vi snart få formbeskedet. Seedingloppet är nu NÄRA!!!!
Spännande!

Löpfröken del 1, kost och kakor

Idag är det fredagen jag har längtat efter och som vi har pratat om. Idag ska jag få det svart på vitt. Hur är löptekniken och hur är känslan.
Överladdad inför äventyret i slottskogen. Löpskola del 1 kommer inledas med vår egen Fröken, Fröken M! Tänk att ha en så fin kompis som vill lägga tid på oss smutsiga motionärer som springer för att det är roligt och för att vi älskar de. Underbar känsla att någon bryr sig!
Men jag är lite spänd... Idag vill jag ha massa att ta med mig hem och jobba på, fundera över. Känner att det verkligen är dessa gånger man kan suga i sig av andras erfarenhet. Tänk att få lära sig mer om det man älskar! Jag kommer uppdatera om kunskapens källa.
I morgonsoffan pratade dom om kost, LCHF, jag är inte jätte insatt men intressant. Kost har verkligen alla så mycket känslor kring och det finns nog inget som kan reta upp folk så som åsikter om kost. Jag fortsätter på mitt spår tror jag. Det som mamma sagt hela mitt liv;
"Du kan äta allt men inte jämt"


Handlar inte allt bara om intag utag? Fast som dom sa så finns det säkert vissa intag som triggar till att göra ytterligare intag, vissa som håller i sig en kort stund och vissa som håller dig mätt längre. Men livet är så mycket mer än intag och uttag. Tänk en stor kaka, det är ren lycka! Men man blir väl bara lycklig av den om den inte är en vana, en vardagsak.
Ta hand om er! Idag är det FREDAG!!!
/E

Solkattens bäste vän

Jag har fyllt på med ny energi! I ett fönster där solen strålar in inser jag att våren är allt bra härlig, ta oss ur vinterns mörker NU!
Spinning Check! underbara torsdag lunch, de deltagare som tar sig tid på lunchen är alltid så målinriktade, beslutsamma. Jag gillart. Med trötta ben ska jag nu åter ägna mig åt tentan, åååå bli bara tisdag snart så den är urvärlden!!!
Middagstips? Någon?!
Kram /E

Jobbsökande *pirr i magen*

Jag har sökt jobb! Alltså inte vilket som helst utan ett kul ett.
Jag hoppas dom ringer snart!!! Jag vill ha, ha, ha!!!
Jag är inget uppspelt! Inte alls... :)
Sitter i mina nya Casall kläder och njuter av de fantastiska Yoga byxorna, min nya överdragströja och mitt matchande sätt med aprikos färgade trosor och sportbh. Kärek är träning! Snart dags för lunchspinning.
Nu... Plugg!

Förbannade teknikpryl!

Jag kastar snart min dator ut genom fönstret! Gahhh! Tokig är ordet!!! Teknik ska bara fungera, allt ska bara fixa sig själv! Försöker öva koregrafi nu när jag har hela lägenheten för mig själv. Men när datorn bara låter mig se de första två låtarna för att sedan hänga sig och stänga ner tär mitt tålamod sönder!
Men nu kan ja de två första iallafall :=)
Svinpepp på tenta och Booty/Core release! Grymt tisdag nästa vecka

För träningströtta ben!

Sitter med fötterna i högläge och boken i knät, kaffekoppen vid sidan och har så där trötta ben. Jag har bästa knepet!

1: Smörj in benen med liniment
2: På med kompressionsstrumpor
3: Njut av värmen
Klart! Och benen är redo för nästa pass inom kort. Vila-Återhämtnings hets kan tyckas...

Pluggpaus=Bloggtid

Underbara fikastund. Vad vore jag utan denna Mammas hemmabakta grova brödskiva med mosad avokado på? Helt underbar, träkigt att den tar slut så fort bara.
Jaja. Idag är jag träningsbakis, alltså ständigt hungrig och törstig. Jag älskar de, man märker verkligen hur kroppen jobbar för att återhämta efter ett tufft pass, för det var precis vad det är under Solvikingarnas Intervallträning.
Ska snart slänga mig iväg till gymmet för lite koregrafi träning med Bäste Cate aka instruktörs kollega som hjälper mig att ta steget ut ur spinningsalen och in i den stora, skräckinjagande salen :) Booty Core pass HÄR KOMMER JAG!!!
Vilket underbart väder, jag vill bara ut och löpa (läs springa) i det underbara vädret, längtar såå tills på fredag när det är dags att snöra på sig skorna. Håller tummarna för att fredagen blir lika underbar som dagens väder.
Lycklig! Vårkänslor och tentaplugg upp i halsen!
Kram /E

Condeco's götte braig

Men så kom hon tillbaka efter en hårdkörare igenom tentapluggandet med en gigantisk muffins, men inte så mycket muffins. Mer någon blandning mellan muffins och grov smörgås. Med cream chesse och blåbärssylt till var jag överlycklig och proppmätt.
Mat är livet! Och livet är underbart för idag var det vår i Göteborg!
Natti natti!
/E

Skokväll! Pumps? Hell no. Fotriktiga aka löpriktiga

När man är en sådana urfjantig löptönt som jag är så är man ju givetvis medlem i en löpklubb. Solvikingarna! Att slita på träningarna är ett måste, den gemensamma stretchen efter är trevlig och på vissa träningspass serveras det till och med fika efter. Så socialt, så mycket mer än bara ett träningspass.
Men till min förvåning så arrangeras det även skokvällar. Nu är den nära för våren. Och jag längtar, den ligger dagen efter min tenta och känner jag mig själv rätt och det gått bra på tentan så kan det mycket väl vara så att jag får med mig ett par hem :)
Jag gillar tanken!
Kram

Klättring nedför stege.

Intervallträningen är avslutad, middagen intagen (Många extra poäng till kocken) :) Stege stog på träningsschemat,

6x1, 5x1, 4x1, 3x1, 2x1, 1x1
Löpstyrka
4x150m
Grymt bra pass. Jag är nöjd. Skönt att springa av sig lite tentaplugg. På söndag är det seedinglopp och jag har en bra inställning just nu, den vill jag hålla kvar och känna där precis innan start. Sen vet jag att jag har en bra sporre. Någon som tänker på mig. Viktigt! viktigt.
Ta hand om er!
Kram /E

Melon mellis.

En liten skål med honungsmelon, turskisk yoghurt med en skvätt kanel. De är MändagsLyx!

Jag tar en paus.

Jag insåg under min promenad till skolan att jag inte ska ha något fokus mer denna veckan än att ladda inför seedingloppet, tentan och Booty/Core releasen nästa vecka, jag känner mig stressad som det är och vill kunna slappna av, jag sätter ner foten! Jag har nog med fokus just nu.
Så idag i vilansdag så ska jag bara njuta, plugga och fundera på hur bra jag har de :)
Hälsobuffen på Condeco rekommenderas, shit va gott! Nyttigt! och GOTT!!! -Mmm... Så för att gå tillbaka i gamla rutiner ska jag lassa in ett berg av pasta till middag, välkomna snabba kolhydrater :)
Nää jag har blivit bättre och hälsoveckan var grymt sporrande! Jag ska fortsätta men just idag så har jag ett super sug efter pasta, krämigsås och mosarella!
Idag är jag lycklig!
Kram /E

Dag 7; Söndagen var sista dagen för Hälsoveckan

Vaknade tidigt tidigt, stalltjänst.
Sen styrde vi mot fika med vänner, jag åt en kaka :) Mmmmm. Sedan gick bilen mot Göteborg igen med en kycklingsallad i knät så slank lunchen ner, kanske inte den harmoni jag vill ha när man äter men ibland kan man inte få allt.
Mötte upp Maria i slottskogen och avverkade ett bra löppass. Hon är stark och jag behöver hennes draghjälp. Jag är fortfarande inte i samma form som innan förkylningen. Men jag älskar att springa i skymningen. Små regn och onte ens kallt, bara skönt. Ett vårtecken?!
Kram kram

Reflektioner över föregående Hälsovecka

Jag har tränat bra, jag har ätit bra. Jag har testat nya recept och för mig helt nya ingredienser. Vilket var tanken med hälsoveckan. Jag är super nöjd!
Visst var det tufft att känna det där lilla godissuget inne på coop och tvingas gå förbi chokladhyllorna utan att plocka med något.
Jag unnade mig en kaka under en fika i lördags, för hälsovecka är inte samma sak som att tvinga sig själv att säga nej. Man kan äta allt men inte jämt. Så ur denna veckan tar jag med mig att något gott varje vecka, när jag är sugen och när det bjuds till ett gott tillfälle. :)
Att vara noga med tider, finna en ordentlig mat och sov klocka var inte svårt. Jag har en bra rutin redan innan och vet att jag mår så bra av ätt äta på rätt tider och sova på rätt tider, sova tillräckligt mycket. Det är respekt för kroppen, för det mår jag bra av.
Mat, träning och vila i balans. Min veckan har bestått av allt. Hög och lågintensiv träning, rörelseträning och styrketräning.
Jag är stolt. Nu är veckan över och en ny vecka börjar. Ett fokus mot Seedingloppet på söndag. Viktigt viktigt att inte träna för mycket, jag ska stå där med fräscha ben!

Dag 5; Fredag

En tidig frukost innan stalltjänst, mammas hemmagjorda musli och hallonfil, lite extra så där en fredagmorgon :) Ja hela dagen har gått i lerans tecken.
Att en galopp med vinden i ansiktet kan få en att få dagen, och bara vara här, då och där. Njuta av livet!
Jag vaknade med smärta i kroppen, inget är som riktig träningsvärk efter en ridtur, kändes att det var längesen sist. Men inga var lyckligare än min häst och ja. Trots att jag kände mig som Mulle, för er som har läst Min Häst som små förstår mig precis. I min dunjacka, pinben och vinglig så skumpade det bara på fin fint!
Fredagen var fantastisk, jaja lite efter i uppdateringarna men vad fasen. :)
Kram

Hälsa är välbefinnande!

img_7696 (MMS)

Påvägen upp till stallet stog en räv och stirrade på mig, stannade bilen och bara satt och beundrade hur fin den var, vi hade ögonkontakt tills jag skulle försöka krångla upp telefonen och ta ett kort. Det var tydligen inte ok. För den pep iväg fortare än kvickt. Efter en skönt barbacka tur i solen så var vi både nöjda och harmoniska. Hälsa är väl just de. Jag älskar hälsoveckor! Men nästa vecka blir ett nytt fokus, hmm. what what??! Ha en bra fredagmyskväll! I will /E


Lantluften gör mig astrött!

Stallet drar kraften ur mig. Tidig morgon, de luktar häst, bajs och lantluft. -Underbart! Lite lite snö och klarblå himmel. Nää jag tror jag bara måste rida ut barbacka idag, som när man va liten... Längtar!!!
Men först, inväntas lunchen med lite makroekonomi, typiskt...

Dag 4; Torsdag

Ännu en dag på Hälsoveckan passerar utan att jag riktigt hänger med... Men kosten håller stramt och kolhydraterna är bytta från snabba till långsamma. Idag blev det till att äta lunch och åka tåg samtidigt, så en kycklingsallad påvägen fick det bli. Jag kan nu hålla med Mikael om att Paprikas sallader faktiskt inte är så goda som jag föreställt mig, jag måste varit duper hungrig vid alla tillfällen jag ätit där, den såg bara så himla trött ut, sladdrig kyckling... Nää inge bra betyg helt enkelt.

Men man måste äta när man har tränat :) Och ja, idag är det ju torsdag och då har ja min fanatstiska klass på Masthugget FC över lunchen. Knölade ner en banan mellan spinning och tåglunch, bra återhämtnings mål efter träning. Inbillar mig att jag kommer bli bättre om jag håller kosten efter träningen bättre. Håll tummarna för att det bara är det som krävs :)
Sitter i detta nu och sippar på ett glas varm mjölk, osminkad och redo för sängen. Hemma hos Mamma och Pappa känner man sig alltid som deras lilla flicka och det är underbart att vara här. I morgon ska jag upp i ottan och åka till stallet, lugnande för själen att gå där på morgonen när hästarna är morgontrötta och mysiga.
Jag längtar tills klockan ringer!
Natti natti och tack för idag :)
Kram /E

Dag 3; Onsdag

Thjohopp vad tiden går, hemskt dålig update igår. Jobb, skola och träning låg före i priolistan.

Jag berättade ju om mitt fantastiska sönder skakade mellis :) Kycklingsoppa-rester sedan måndagens middag blev lunchen och ett mellis med smoothie "Frossh" (tror de stavas så, fantastisk god) och en grape, innan träning smällde jag i mig yoghurt, skivad banan och lite musli. Middagen bestod av lasagne gjord på zucchini, champinjoner, tomat och köttfärs, lite lite parmesanost ovanpå och jag var super nöjd. Ett litet päron slank ner innan de var dags att nanna.
Dagen efter ett tufft intervallpass kräver utökad kosthållning, kroppen känns nöjd.
Avverkade ett riktigt löpstyrkeprogram på gymmet och var överlycklig över hur bra det kändes, så himla roligt att träna då man vet att det kommer gynna min löpning. Men vad ont jag har idag, Min rumpa, aaaaaj... Fick ett grymt styrkeprogram av Solis Markus :) Tack! Hur bra som helst, göttade mig med lite olika övningar från de, några egna och programmet var som gjutet.
Jag tänkte jag skulle tagit lite kort när jag styrketränade för att dela med mig lite grymming övningar, men det var helt enkelt för mycket folk för att jag skulle kunna med att posa upp mig och fota mig själv :) Självgod, visst men till en viss gräns!



Sitter och tittar på mina underbara rosor från mitt hjärta M.
Fantastiska Han, Han är hälsa för mig!
Love U /E


Hallon

Sitter på jobbet och småputtar omtänksamt i mitt mellis. Turkisk yoghurt med hasselnötter, valnötter och lite hallon. Mumma vill jag lova, efter att ha legat och skumpat i väskan till jobbet så såg det mest ut som en sörja, men smaken var den samma :) mmmmm

Dag 2, Tisdag -Fettisdagen-

Tisdagar för mig innehåller ju veckans tuffaste kvalitetspass, Solvikingarnas intervallpass och idag står det långa backintervaller på schemat, detta ställer vissa krav på dagens kostintag. Men bäst av allt är att jag känner mig väl förberedd, pigg i benen och förkylningen är putsveck! I love the feeling


Ååå. Igår var en underbar dag. Jag var helt färdig på kvällen, grusig i ögonen. Trots det hade jag inte tränat, eller ja... Jag gjorde Micke sällskap, gick en stund på bandet och gick igenom några coreövningar. Men efter 30min traskade jag in på Hemköp, citrongräs, koriander, lime, ingefära, chili m.m.
Veckans första hälsomiddag.
En underbar kycklingsoppa, mumma! Tasteline är en super bra sida och har verkligen alla slags recept! Kika in receptet på Kycklingsoppan
Asiatisk supersmal kycklingsoppa med lågt GI
Bild lånad från Tasteline då jag glömde ta bild, men tro mig den blev verkligen så här vacker.
Idag ska jag vara i skolan hela dagen så morgonen har varit i förberdelsernas tecken, förmiddagsmellis, lunch och eftermiddagsmellis finns nu i min väska.
Kanske inte ser jätte kul ut, men det är gottigotti och nyttinytti :) Stoppar med en banan för att få i mig kolhydrater snabbt efter träningen ikväll. Perfa!
Tack Beccis för bra förslag, ikväll blir det din omelett. Känns som en bra och lätt middag att slänga ihop när man kommer hem sent och är svulten efter träning.
Ta hand om er! Kram /E

Seedningens träningstid *poff*

Jag har ju varit förkyld lite förlänge nu och har inte tränat som jag velat. Nu kröp det på mig att jag har en och en halv vecka kvar till Göteborgs Varvets seedinglopp. ÅÅåå... Det känns inte som om jag tränat som jag velat och tänkt. Men vad gör de?! Nu måste jag göra det bästa av den sista tiden
Jag hinner göra 2 tuffa intervallpass med solvikingarna, idag och nästa tisdag. En snabbdistans pass i samma distans och tänkta hastighet, ca 11km ska då springas. Samt ett lättare joggpass. Jo men det går bra sen, efter det just på startlinjen och kampen till mål får bli mycket pannben!
Underbara löpning. Nu står väskan packad jag är laddad för att räkna ner timmarna tills vi får åka till den underbar Solis Stugan :)
Kram /E

Tankar skapar ett överflöd eller kanske bara en nedkladdad tidningsreklam?

Söndagslyx med bara mig själv och mina favvotidningar, såg visst att jag tagit en bild och förevigat tillfället! Tänkte bara dela med mig och berätta hur bra jag hade de :)
Cassall växer i mina ögon, grymt snygg reklam :) Sen har jag insett att deras kläder är super bra och sköna. Väntar på ett litet beställt paket just från dom, längtar!!!
Men reklamen såg inte riktigt sig likt ut efter att jag spånat kring min hälsovecka :)
Hur underbart är de inte att bara mosa ner alla tankar och kunna se som sen, snacka om att skapa perspektiv på saken :)
Nu är de mellis tid! Keso med musli, blåbär och en skvätt apelsin juice med en STOR kopp te - Hälsote, från Belgiska Parlinboden i Göteborg precis vid järntorget.
Try it! Love it! :)
/E

Backa tillbaks och börja om!

Haha. direkt håller man på att falla dit, redan när jag skrev koka ägg så föll de ur huvudet, så det var inte förräns jag stod i hallen helt påklädd jag insåg, attans mina ägg! Mitt mellis!!! Så av med skor och jacka och omtag, sitter och tittar på äggen nu...
Vad gör man inte för ett bra mellis!
Ta en macka istället? Hell no! En rågskiva på morgonen sen är det ajöss med de tills nästa frukostmorgon. En annan sak är kaffe, en kopp på morgonen, det mår jag bra av, sen dricks det te om jag vill ha varmt mitt på dagen.
Hälsa hälsa hälsa!
/E

Dag 1; Måndag

Hälsoveckan är igång.
Frukost: Yoghurt och musli, rågskiva med keso och ett glas färskpressad juice. Bra Start! En kopp kaffe/dag och den avnjuts i denna stund :)
Söndagseftermiddag innehöll den bästa egentiden på länge länge. Med en hallonsmoothie på Condeco, fönsterplats :) Mina favorittidningar, Fitness Magazine och Runners World, var det i någon tidning jag skulle hitta de bästa ramarna så va de i de tidningarna...
Mycket riktigt.
Min veckas ramar:
  • Kost: Likt Paulun sa i Fitness M. "Maten ska vara så okomplicerad och äkta som möjligt" Inga tillsatser för min del denna veckan. 

    Ät långsamt och tugga maten ordentligt.

    Kontroll över typen av kolhydrater

  • Ämnesomsättning: Äta var tredje timme för att hålla igång en ständig ämnesomsättning.

  • Energi: Energi före, under och efter träning. En banan i väskan, ett kokt ägg. Min kropp ska kunna byggas upp efter träning.

  • Vätska: Utöver vätska till mat och träning skall jag dricka 1 extra liter vatten.

  • Närvarande: Jag ska öva på att vara riktigt närvarande, inte låta tankarna vandra utan befinna mig här och nu.

  • Rutin: Livet efter klockan. Uppstigning, måltider, läggdags m.m.
Allt har sin tid, men denna veckan ska jag hålla mig inom dessa ramar och försöka lära mig långsiktigt. Det kommer bli en eftermiddag framför google :)
Mellis? Ägg är gott, oooo här ska kokas :)
Tjing! /E

WHO

"Hälsa är ett tillstånd av fullkomligt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande, inte endast frånvaro av sjukdom" 


Lunchen var väl verkligen en kombo av allt, ultimat välbefinnande. En kopp i eftermiddagssolen och lyckan är total. En chokladbit eller två till 5-milen. Lyckorus/Sockerrus, en vanlig underbar söndag.
Kram /E

En helt vanlig söndag i en för mig ovanlig position

Jag känner mig laddad, jag har i huvudet planen uppgjord och jag ska börja redan i eftermiddag att börja fila ner detaljerna, ja om hälsoveckan förstås. Då ska jag gå all-in HÄLSA. Kanske man kan lära sig något som kan tas med ut från veckan?!
Träning, kost, andning, fokus, tankekraft, känsla, detta kommer vara bitarna men det viktigaste. Min kärlek till mig så få sig en riktig boost. Respekt för min kropp och själ. Klyschigt??! Kanske. Givande??! Troligtvis.

Min söndagsmorgon började med starten i vasaloppet, nästa år ska jag ha mig ett par egna skidor, nästa säsong ska jag lära mig åka! Jag knatade ner till gymmet, rullade ut min matta och yogade i grupp med Jonas som fröken. En underbar klass, inga krav ingen prestation, bara andning och närvaro. Vilket är på tok för svårt för mig. Alla tankar är på allt samtidigt...
Jonas pratade om närvaro, helt plötsligt känner jag hur jag sitter och fokuserar på ett ludd som tussat in på min matta. Stirrade bara, som om det pratade med mig. Hörde inte alls Jonas längre... Ryckte bort luddet och försökte närvara i klassen igen. Svårt att vara närvarande, att verkligen lyssna och vara här och nu.
För en stel löp- cykelkropp är inte yoga en dans på rosor direkt. Mer som en nerknölad kropp flåsandes mot mattan i ständig nedräkning om att få ändra position.
Med rumpan i vädret och händerna på samma linje som fötterna, tårna lätt inåt. Jo ni fattar, det fanns vissa balansproblem. Men skam den som ger sig!
Nu lunch, solning och njutning av livet! Jag älskar livet och det känns som en bra början.
Kram /E

En banan senare...

Efter att ha avverkat en lång njutning mot en solvägg med en kopp grönt te ska jag äntligen götta ner mig och lägga ramarna för min "Hälsovecka" som startar på måndag. Kul kul kul!!!
Förmiddagsspinning stod på mitt schema idag och det var med tunga ben jag gick, efter kvartalsträffen för Booty och Core igår så var jag trött i kroppen, ajaj. Men underbara deltagare vände de och jag älskar att cykla, snart kan man göra det ute också. Snart är det Jag mot kanske Änggårdsberget eller en annan helt vanlig MTB runda. Jag längtar.
Snart snart...
/E

Jag kan bara inte sova...

Som fredagskvällsmys fick vi en ny koregrafi till Masthuggets FC:s egna klasser Booty och Core. Pernilla ala gruppträningsansvarig gör ett grymt job och har lyckats skrapa fram två bra pass. Det slog mig igår att man verkligen borde satsa på att lägga energi på att gå på Bootyn som ger så mycket gratis löpstyrka.
Löparvänner, tjoa till om ni vill komma och testa. Träningsvärk utlovas :)
Att få avsluta kvällen vid ett bord för två på vår favvo VinoPasta är bara en ren stjärnkväll!
Lördagstidigt morgon och spinningen är det jag längtar mest till nu, alltid så mycket träningssugna som sitter på cyklarna, I love it!
See u /E

Blomkål och kikärtor - Hälsovecka! Supertaggad!

Med munnen full av scones, hela mungipan av sylt och creemcheese får jag syn på han... Morgan Alling. Jag ser till min förtvivlan att mamma också sett honom, hon är påväg att vinka, i tron om att dom känner varandra. För enligt henne så verkar det ok att tro att man känner alla som man känner igen. "Alla känner apan, apan känner ingen" Tro mig hon har inte hört den. I sista stund fick jag ut mig med pekfingret i högsta hugg...
-Mamma du känner inte honom du har sett han på tv.
-Ahha... Ja jag tyckte mig känna igen han, jag trodde han var hemifrån...

Puhh.. Ingen skada skedd Morgan Alling fick ovetande gå till sin plats och dricka sitt kaffe ifred utan att bli stalkad av mammi.
Ändå var vi tvungna att gå en extra gång förbi hans bord så hon fick en extra glimt. Alltså mina föräldrar är underbara.
Av erfarenhet vet jag att dessa situationer blir pinsamma. Som den gången i saluhallen när Emma Green med pojkvän ala tränare gick förbi och mamma tokstirrade och vinkade... I tron om att hon även då just träffat någon som kom från samma ort som hon. Snälla Emma Green vinkade och fick ur sig ett hej, lite sådär förstående. Jag sjönk under jorden och skämdes. Jag tror jag har berättat detta förut :)
Haha. underbara ni! Kul med respons föresten! Jag lovar att pilla i mig både blomkål och kikärter. Bönor ska bli spännande att få utforska mer, de är ju inom hälsansram :) Snällaveckan kommer...
Dags att strukturera och tänka igenom min kommande vecka. Vad kan vara bättre än en underbar tidning som underlag, det ska bli min belöning att gotta ner mig i den efter en liten pluggsession.
Har vinkat av Mamma och Pappa som ska till Thailand, deras fokus ska helt klart vara avkoppling och tid för varandra. Underbara semester, tanken slog mig att det borde vara min tur snart?!
Nää... End off this, en utdragen process det där att öppna böckerna.
Kram /E

Ett nytt fokus varje vecka? Kortsiktiga utmaningar!

I tisdags var jag en hjälte, jag lever lite kvar i känslan. Tänk att man kan bli så glad och lycklig över att glädja någon annan. En tanke väcktes när jag kåg i sängen och drog mig sådär gött som man kan göra som student (en av de stunder jag kommer sakna när jobblivet är tillbaka). Jag borde ha ett nytt fokus varje vecka, något för att göra mig bättre som människa både för mig själv och mot andra.

Typ;
Hälsovecka
Sockerfrivecka
Extrasnällvecka
Socialvecka
Grönsaksvecka
Utmaningsvecka
Ja men ni fattar ett speciallt fokus varje vecka utan att låta det bli för stort så det motar mins långsiktiga mål. Jag tror jag ska börja redan på måndag. Med Hälsoveckan, vecka 10 blir den veckan då jag är extra hälsosam. Så nu ska här börja googlas och sätta upp riktlinjer inför denna veckan.
-Vad faan ska jag byta ut min fantastiska E-ämnen och sockerchockade godispåse med???! Helgkvällsmyset måste räddas, ett hälsosamt alternativ!?


Förslag någon?



Haha. Ser ni osäkerheten?! Nu måste här hittas fokus. Rätt fokus, Hälsofokus! Kanske borde investera i en hälsotidning, någon som har någon speciell favorit?!

Hjälp! /E

Utnämnd till Hjälte

Jag orkar inte gräva i det nu men det första jag ska göra när jag vaknar i morgon är att googla varför jag inte kan sova efter mina kvalitetspass! Kroppen borde väl vara trött. Men inte, jag har de mest kreativa tankarna just då och just nu.

Jag har hunnit vrida mig hundra gånger i sängen, planerat min 25års dag, så nu vet jag hur jag vill fira den, jag har funderat ut en fördelsedagspresent till min kära och faktiskt göttat mig över att få bli kallad hjälte idag! - De ni!!!
För en kort sekund så var personen i fråga min hjälte.
Allt började med ett grymt bra intervall pass.
Löpteknik i lätt uppförsbacke,
Lätt uppvärmningsjogg i 3.5km.
Intervaller (4min x 1 min vila + 5 min x 1min vila) x2
5x200m snabba
3 km nedvarvningsjogg
Och det var på nedvarvningen det hände, något plänkte till på backen mitt i skogen på motionsspåret. En nyckel? Puhh.. Fanns det ett litet hopp om att jag kunde stanna till och ta ett djupt andetag medans jag tog upp nyckeln? JAPP. Segade mig tillbaka för att fånga upp nyckeln. Berömde mig själv för min falk syn och fortsatte mot Solvikingarnas stuga nu med lättare ben förutom då att jag fick en putt i sista uppförsbacken då jag fastnat på en isfläck och verkligen inte kom någonstans. Några stereotypa gym killar fnös åt mig medans en snäll solviking räddade mig från min nöd. Men vad gör de? Jag har kanske deras hemnycklar!? Vem blir viktigast då tro??!
Ingen av Solvikingarna hade tappat en nyckel, men inne i receptionen satt en ynklig kille med röda ögon, trött och hängig. Fnissandes stormade vi in med nyckeln i högsta hugg, han utbrast...
-Har ni min nyckel
-Ja om det är denna? (Med lite förstort leende visade jag upp min fångst, inte lite nöjd...)
-Du är min HJÄLTE!
Där kom de, och jag vill lova de är inte varje dag man hör de :) Jag fick en sjuhelvetes lång kram av någon som suttit lite väl länge utan att duscha efter träningen...
Men vad gör de jag är ju hans hjälte!
Efter mitt nattamål och bloggande kanske jag kan sova nu?
Natti Natti /E

YogaGames

Stela vinter kroppar behöver kickas igång, aaa min iallafall :) Detta event är jag sugen på att delta i, så fort jag vet när min sista tenta ligger så är jag inne och bokar mig.
I'm in! Älska träning, här kommer en utmaning, lär dej älska yoga, de ska ja!
YogaGames
Kika in! Vore super att få sällskap på eventet! Häng på! Fasen jag har typ aldrig yogat, de här blir kul. Boka första helgen i juni.

Youtube i all ära! Kunskapen finns såå nära.

Tänk att kunna lära sig så mycket utan att gå utanför dörren, inget möte, ingenting mer än några minuters uppoffring. Detta kommer ge mig glädje tillbaka. Shit vilken bra video, nu snackar vi funktionell träning.
Dagens tips på löparens styrketräning. Detta borde förbättra löptekniken om något...
Jag ska prova passet på onsdag tänkte jag. :)
Kram /E

Core, skidor och mystid

Nu ska jag mysa ner mig i soffan öppna min Makrobok och dricka kaffe och vänta in mitt Corepass vid lunch. Jag älskar livet som student lika mycket som jag hatar det. Men jag är helt övertygad om att det är en period i livet som jag kommer sakna.
Ikväll om hälsotillståndet håller i sig så blir det långa intervaller med Solvikingarna i Skatås.
Men höjdpunkten är väl lunchen tillsammans med Richardsson och övriga stjärnor. DN har sammanfattat alla VM tider så här ser dagen ut:


Tisdag 1 mars

Klockan 13.00 Herrar, 15 kilometer klassisk stil

Daniel Richardsson krossade konkurrenterna på 15 kilometer klassiskt i norska Drammen. Johan Olsson har en tuff vinter bakom sig men brukar prestera bra på den här distansen.

Det ser ju ut att bli hur bra som helst :) Northug ska ju dessutom inte starta, gött för oss :)
Ta hand om er!
Kram /E

RSS 2.0