Paddling någon?

Vill du vara sällskap och lära dig något nytt? De vill ja...
Kolla in länken: Paddlamera.se
Nybörjarkurser i Marstrand, blir vi inte paddlingsproffs så kanske vi iallafall har en grym dag. Tjoa till om du är sugen, tråkigt att gå på kurs ensam.
Hittade en kul tagen bild på Mikael från WTAI

Garmins karta över lunchens aktivitet

Ja mer än så här blir de inte att informera om när ens nya bästis gör sitt jobb. Lilla lunchjoggen som jag stolt visar upp.
Tänk att det är så svårt att få tummen ur för att göra något man älskar och mår så bra av. Ändring Åhberg.

Lunchsvett

Att ryka åt sig väskan, kubba ner till närmaste toa, slänga av sej kläderna för att hoppa i löpskorna är inte speciellt glammigt. man får riktigt många blickar som säger "TÖNT" när man går genom korridoren på jobbet med för korta shorts och min löpbrillor som är ett måste när solen steker som den gör idag.

men 5km klarade och hann jag med under lunchen. Svettigt värre och sämre blev det inte tillbaka på kontoret när man fick höra att ventilationen inte fungerar idag.

Så från en svettig, rödmosat tryne dricker jag ikapp lite vatten.

Kosten på festival.

Något som retar mig och som jag inte rikigt kan släppa är att det nästan aldrig finns bra alternativ att dricka eller äta när man är runt omkring och far. Som när vi var på "Where the action is" i tisdags. Allt som fanns var 511 olika sorters hamburgertallrikar, spett av olika slag, langos eller ja det bästa som fanns var ett litet stånd med wok...

Men ville man ha sig ett mellanmål så var det att välja mellan godisrem, chips, karmeleriserade nötter... Men som från ingenstans så kändes som om kosten var räddad när vi gick för bli detta lilla stjärnskott.. Försäljaren borde förövrigt gå en kurs i charm, men det var en helt annan historia. han kunde vara hur otrevlig han ville för just den dagen var han min bästa vän.

Men det retar mej att det inte finns lite goa olika juicer för en bra mellis, skulle inte bara kalla fräscha smoothies gå som smör i solsken när det är dryga 30 grader och sol?! Varför fixar ingen de? Iste istället för bara kaffe? Vart är de inovativa tankarna kring mat på festivaler eller är det bara så att de som gillar musik inte bryr sig om kost eller visar någon som helst respekt för sin kropp och vad som stoppas i den?

Nu har jag tröttnat på att konka runt på mellanmål i väskan, ska de vara så svårt att fatta att hälsosam är de nya svarta??!

Tur för mej den dagen att jag hade osaltade nötter i väska och eget vatten smaksatt med väskeersättning vilket verkligen behövs dagar som den i tisdags.

Men jag kan bara inte sluta reta mej på kosthållningen? Det är för tusan 2011!!!



Som tur va fanns de röda gubbar, de var billigare än att dricka vatten :) 30:- för en flaska, snacka om utbud och efterfrågekurvan fått sig en törn.

Kloning?!

Igår satt jag på styrelsemöte HELA kvällen... Mitt första styrelsemöte efter att ha gått med i vår BRFs styrelse. Spännande och utmanande och en grymt bra erfarenhet som jag tror kommer leda mig närmare de jobbet jag vill ha när skolan äntligen slutat och jag står där med min examen.

Men igår så var det med blandade känslor, 19:30 vet jag att det sprakade i änggårdsberget och mina cykelvänner hade en grym kväll på cykeln i kvällssolen. Min cykel stod blänkande ny renoverad i källaren och fick stå kvar ensam och uttråkad medans jag mumsade äpplepaj i en lägenhet längre bort.

Varför finns inte två av mej, varför kan man inte vara på två ställen samtidigt?

Vaken i tankens kraft om lunchjogg.

Sovtid är något som är det bästa som finns, 8h bara för mig, för att jag ska må bra och för att jag ska överleva. I natt var en natt utan sömn, svårt att somna och taskig sömn i en kombination av tidig morgon på jobbet. Ingen bra kombo för ett bra morgonhumör, solen lyser ute men i huvudet på mig slår de blixtrar.

Vilodag igår...

Väskan ligger packad, förhoppningen om ett lunchpass är stor. Jag vill löpa, även om jag bara hinner några kilometer under min rast så vill jag ändå ta mig ut.

Så håll tummarna för att jag inser hur bra jag mår av träning och hur mycket jag behöver min sömn så jag kommer i säng tidigt ikväll.

Ta hand om er.
/E

Gräs och lugn

img_6229 (MMS)

Att slå sej ner ute i gräset för lunch när solen gassar och står som högstpå himlen kallar jag rättvist. Ligger ner med ett gött lugn, Coldplay och "Where the action is" va super! Bästa sällskapet och mysigaste spelningarna i slottskogen. Allt är så bra live, eller ja de mesta, Glasvegas var där men inte närvanade, tråkigt för jag hade verkligen förväntningar höga som hus... Uppdatering med bilder kommer strax. Trött i kroppen efter morgonträning och en heldags festivalande. Kanske hinner ja med att cykla ikväll annars kanske ett gött pass på gymmet, kanske soffan vinner.  Hur ska du göra med träning idag? Man vill ju bara vara ute i grymma vädret! Ute träning är det stort gilla på!


Morgonguld med mitt guld

img_8679 (MMS)

Powerwalk med paus för utfall, knäböj, crunch i fantastiskt väder.


Födelsedag

Jag är så värd det bästa säger min vän Rebecka så idag gör kg bara saker som är de bästa


img_6328 (MMS)


8:an och knäjäkel

Ja efter 5km på min morgonrunda så fick jag känning i knät igen... fast andra knät denna gången. Mikael har en teori, jag tror på den och ska testa.
600m promenad och 30st utfall fick bli straffträningen till knät. Sen promenerade vi vidare, jag och Mikael i solskenet en vanlig måndagmorgon. Allt är super när man fyller år, då får man bestämma hela dagen, den är bara min och jag bestämmer ALLT.
Snart snart frukost ute i solen.
Psst. jag sprang ändå sista kilometern och är tok nöjd över att ha gjort de på 4:04min/km.
En midsommarstång på 3 meter måste man ha. Inget uppställd för fotografering alls...

Bilåkning och vila

Vilodagarna flyter i varandra. Mätt fylls på med mer mat och ytterligare mättnad. Men jag bara njuter, ledig och på semester över midsommar. En underbar helg utan någon kommunikation, med ute dass och till och med utan el.
Nedvarvning 2.0
Sover i min egen säng först idag och allt känns lyxigt. I morgon fyller jag år och väntar på present innan jag bestämmer hela dagen som givetvis ska startas med morgonjogg. Woohoo äntligen får jag testa min nya Garmin klocka.
Vad vore midsommar utan en krans, lite skurar, midsommardanser runt stången och 5-kamp?!
Har varit en lång dag i bilen idag, så god natt.

Norrlandsmyggen och tunnbrödsrullen

Hemmagjord sill, lägga nät, ta upp nät. Nästa, röka fisk. Underbara ledighet


Bajsmackan ALLAN

Parkeringsböter.
600:-
Som jag hade kunnat köpa nya löpskor för, midsommarklänning, nya sneakers, träningstoppar eller varför inte bara äta ute för och ha roligt för!!!
Nä för jag råkade parkera på en jävla väg som sopas på natten, vem faan sopar vägar på natten.
TYPISKT.

Ödmjuk och inte alls självgod.

Jag är alltid lite extra trött på tisdagar, det har liksom blivit som en mörkskugga över mig. Som om något som har satt sig mentalt att jag bara ska vara trött då. Tankenskraft är stark och jag ska verkligen bättra mig och försöka vända trenden om min tisdagströtthet.
Solvikingträning och 18:00 stod vi ett bra gäng utanför stugan, Anders som faktiskt hördes berättade vad som stod på schemat. Förvånat värmde vi upp vetandes om vad som ska hända, underbart.
1000x6
Jag kände mig faktiskt ganska pigg i benen. Lyckades ta ut mej som jag inte gjort på mycket länge, jag var helt slut och oerhört nöjd med min prestation. Lycklig på nedjoggen och slog ner min stjärt i gräset utanför stugan för att stretcha.
Då kommer den briljantaste iden på länge... Varbergsloppet den 2 juli jag är superladdad. Blir det en bil full av brudar som vi pratade om då och den heldagen med strålande sol och ett avslutande dopp i havet så är jag överlycklig.
Marcus! Min underbara vän. Jag måste få visa up min fina teknik snart. Allt bara känns så himla bra nu. Du är en klippa och bara så där fantastisk. Nu känner jag att jag börjar få in både fart och teknik i samma bild villket känns super kul! Jag är inte snabb, men snabbare :)
Alltså jag har så fantastiska träningskompisar, inte alla i min ålder och det är verkligen tjusningen med Solvikingarna, alla kan och får vara med. Alla känner sej lika hemma. Som en extra familj. Men denna konversationen borde få pris;
-Om du vore 30 år äldre så är jag fortfarande äldre än dej!
- Ja imponerande måste jag säga Gunnar
- Tack det va kul att du säger de
- Jag lovar Gunnar, när jag är lika gammal som dej så vill jag vara hälften så snabb som du...
- Och dubbelt så ödmjuk förstås
- Aaa det skulle nog gynna mej...


Ta hand om er. Psst imorgon väntar 75mil i bil... tröttsamt men blir en tvingande vilodag, passande.
/Emma

Hälsokontroll av ms WhiteAspect

Efter jobbet svängde jag in till den omtalade Jon som nu är extra pappa till min MTB, antagligen så kommer ansiktslyftningen vara välbehövlig. Inne på service och det var verkligen på tiden. Jag sneglar på telefonen och hoppas mej inte få något samtal som kan göra mej fattigare än vad detta redan gör mej.
Cyklar är underbara ting men med tummen mitt i handen och inte ett uns intresse för att meka så är sådana som Jon som en skänk från ovan.
Håll tummarna för att jag kommer skonsamt undan.
Jag väntar fortfarande på min klocka som ska komma, min Garmin, min ny vän. Jag vill ha den till intervallerna ikväll men det verkar som om jag får rota fram min Polar ändå. Den är inte fy skam den heller. Men nya prylar är ju nya prylar :)
Jag lever vidare på endorfinerna från igår kväll och hoppas att löpningen ikväll ska ge mej en likadan kick.
Kram /Emma

KCÅ den rätta kombon

Änggårdsberget de lux är när Knutson håller i spakarna och driver oss framåt i en väldans fart. Regnet hängde i luften och kameran fick lämnas hemma. 17km cyklade och jag var överlycklig, jag tog hinder som jag aldrig trodde mej klara. Men väl nere så kändes det som om jag aldrig ville att prövningarna skulle ta slut.

Carlsson, Åhberg och Knutson en måndagkväll känns som en grym kombo och jag längtar tills nästa gång.
Benen var trötta när jag landade hemma och kvällsmaten smakade fantastiskt.

Ta hand om er!

/Emma

Dafgårds köttfärspaj är inget att rekommendera.

Så svårt det är att sätta fingret på vad som pågår...
Hungrig?

Trött?

Träningssugen?

Trött i benen?

Varm eller fryser jag?


Jag åt en Dafgård köttfärspaj till lunch, jag äter aldrig färdig lådmat och detta var verkligen ett undantag. Inte god, äcklig och min kropp har slagit bakut. Jag tycker inte om de, misshandel av älskad kropp, INTE OK ÅHBERG.
Hela dagen har jag kännt mej vilsen i pannkakan. Sitter och väntar in M för en efterlängtad MTB tur. Tänk att allt blir så där bra som man bara önskar ibland.
Egentligen så känner jag mej lite för slö för att gräva upp cykeln, byta om och bege mej ut. Men jag vet så väl att jag kommer kliva innanför dörren efter passet sådär lycklig och full boostad av endorfiner. Så va tusan, M ta dej hem snart för jag går i bitar om jag inte kommer upp på cykeln snart :)
Måndag: MTB
Tisdag: Löpning
Onsdag: Oklart

Sen börjar Midsommar 2011. Ska packa med träningskläder och kanske kan de bli lite coreträning med havet som bakgrund, yoga på bryggan och ev lite skogspromenader. Bra helg eller vad vet ja, filmmaraton kanske eftersom det ser ut att bli regn. Tröttsamt.
Kram /E

Vädret styr oss och vinden bestämmer, plikten vid Plikta.

Langtidsvarsel
Mandag20. juniTirsdag21. juniOnsdag22. juniTorsdag23. juniFredag24. juniLørdag25. juniSøndag26. juniMandag27. juniTirsdag28. juni
Delvis skyet Klarvær Regn Regn Regnbyger Regnbyger Klarvær Klarvær Klarvær
16° 15° 18° 17° 16° 17° 20° 20° 20°
2,0 mm mm mm mm 2,7 mm 0,6 mm 0,4 mm mm mm
Laber bris, 6 m/s fra vest Laber bris, 8 m/s fra vest-sørvest Lett bris, 5 m/s fra sør-sørvest Laber bris, 7 m/s fra sørvest Lett bris, 6 m/s fra vest-sørvest Lett bris, 4 m/s fra vest-nordvest Lett bris, 4 m/s fra nord-nordvest Svak vind, 3 m/s fra vest Svak vind, 3 m/s fra vest-sørvest

Att träna intervaller på tisdagkväll känns lovande, men att lämna Göteborg på torsdag känns inte helt fel heller. Kanske vore morgondagen den bästa dagen för MTB. Men vad vet yr? och vad vet jag om de?
Jag håller tummarna för att tisdagen blir super! Det är den dagen som kommer bestå av kvaliteträning för denna veckan.
Visst du att lekplatsen heter Plikta
för att det var där man betalade inträde till parken förr

Plikta byggs om i Göteborg, vilket är en stor lekplats i Slottskogen men vid höstsnåret när de slår upp portarna igen så pryds de även med ett utegym. Jag ska stå i kö flera dagar för att vara först in. Härligt att kunna avsluta löppassen med lite styrka och ha ett gym ute för de. Jag ser fram emot detta med högförväntan!

Vilken dag. Nu sova. I morgon en helt ny vecka.
Kram /E

Regn, blöt med en jädrans magknip och spykänsla

Idag har de bara regnat och regnat.
Soffan, mysbyxor och min älskade har varit de bästa idag.
Skatås, en mysjogg tillsammans i regnet. Ett tips; Träna inte direkt efter spagetti och köttfärssås.
Aka Spykänslor.
Det bästa med söndagar är att man kan fundera på hur veckan kan komma att se ut. Midsommar till helgen kommer betyda noll träning för mej vilket är en vila som jag är välförtjänt av och som kommer när jag som mest behöver den.
Ta hand om er.
Löpning, MTB och lite styrketräning ska hinnas med innan midsommarresa.
Kram //E

Fördelar med att vara en rookie;

- Man kan ställa in om det regnar.

- Man kan göra det man tycker är roligt

- Man tar inte allt på blodigt allvar

- Man kan tillåta sig ta en kaka

- Man kan skratta och fokusera på lite allt möjligt

- Man kan göra så mycket mer än bara en idrott

- Man behöver inte alltid vara på topp


Ja det finns så mycket fördelar med att inte vara något proffs, inte speciellt bra på något. Jag får inte betalt för att träna och behöver därför inte prestera.
Det är bara jag själv som bestämmer vad jag ska, vill och måste göra.
Ingen kan tvinga mej till något bara för att det förväntas av mej. Jag ställer in om jag vill eller gör något helt annat om de faller mej in. Jag fortsätter med mottot "Gör inget du inte vill"
Jag behöver inte alltid vara på topp, det enda jag vill är att känna mej lycklig, glad och tillfreds med mina val.

Coldplay, Turbosarvänner

(Vi hoppade löpningen igår) Jag och min vän Emma Å hade en grym kväll, hur underbart är det inte att ha en vän som heter precis samma som jag?! Emma Å. Säkert bara jag som tycker det är kul. En precis sådär lagom kväll för att vara en fredagskväll. Mycket prat om träning, kost och återhämtning. Det känns som om det är lite på tapeten för mig. Jag har verkligen laddade batterier efter en super kväll med massa socialtmys.
Efter mötet med Änggårdsberget nu precis så läser man detta på FB;
"Fina Emma! Så himla kul att du ringde igår, du är en såndär vän som man bara är så glad att man får ha i sitt liv, som sätter sin färg på vilken dag somhelst bara genom att finnas! puss på det! jag är så jädra exhalterad över Coldplay i götet att jag håller på att ladda sönder!!.. ville bara säga det :)"

Men hallå?! Den här dagen kunde inte börjat bättre. Sara du är en underbar person. Love U.
Jag har tre önskningar nu, midsommar, coldplay och min födelsedag. Det händer mycket den kommande veckan.
Löpningen då, änggårdsbergen me, myself and I. Tråkigt att springa själv. Laddade och ökade i varje uppförsbacke och försökte koncentrera mig på tekniken. Det känns faktiskt som om det går lite snabbare för mig nu än för ett tag sen, jag anar en utveckling. WIIIE.
Lycka till mina turbosar som landat i Karlstad och ska springa stadsloppet där idag och ni andra som cyklar vätternrundan idag. Jag är grymt imponerad!
Kram
/Emma

Polar får kicken.

Jn min handled har prydits med den nätta klockan från Polar nu i 1 år. Jag har tillsammans med den använt GPS:en eller fotpoden vid löpning. Den har fungerat bra men har inte alltid varit helt tillförlitlig med i vilket tempo jag håller.
Polar får kicken från min handled och ny vinnare är Garmin. Jag känner mig kluven då jag älskat hur nätt klockan är och dess inställningar samt att uppladdningen till min sida på nätet kan ge mej en bra sporre när man kan lägga upp sitt eget mål. Till och med specifikt datum när målet ska vara nått.
Denna kommer skickas till mig inom kort. Jag är förväntansfull. Jag älskar prylar och inser att detta är sådanna som man måste unna sig och uppgradera sig med.
Så om någon letar efter en grymt bra pulsklocka att ha i gymmet, för löpning eller annan träning så är min Polar nu till salu, en Polar rs300x svart med GPS och fotpod till.
Säg till så kan nu få prov träna med den.
Ta hand om er!
/Kram

Spinn spinn spinnande ben i trans

Omstart eller nedvarv, vila eller vad som. Jag sitter och bara gör inget och njuter verkligen av de. Spinningen på World Class City var grym. Dom är så närvarande och driftiga cyklister att jag blir ett psyko på cykeln. Jag gillar att cykla och det bästa är att cykla med andra som gillar att cykla. De gjorde jag idag.
Lycka.
Nu nedvarv innan kvällslöpning och fredagsmys drar igång.

Rockning vid kronhusbodarna, mer cykling och löpande lycka

Jag har fått bilder så jag kan förtydliga att jag faktiskt var med och cyklade i helgen. Jag älskar att
dela med mej av bilder.

Söndagen var helt underbar och jag längtar tills nästa gång. Snälla någon säg till om ni vill rasta mej på cyklen snart. Blir ensam tur på söndag om ingen vill ta sig an mej.



Igår hade jag en helt underbar ledig dag. Igår fyllde jag år lite för tidigt och blev bjuden på en Beatleskväll. Vi hade det super mysigt och idag är jag helt varm i kroppen. Jag tackar och meddelar att denna födelsedagspresenten rockade big time i hjärtat på mej.


För jag lämpade av alla mina tillhörigheter i gymmet, vi sprang en runda genom slottskogen innan konserten. Så en effektiv snabblöpning på 30min var vad jag klarade av. jag älskar att få sällskap, det bästa är att sällskapet är så väldigt snabb att jag hetsas upp i ett bättre tempo, mer tryck i benen och jag behöver bli lite pressad. Jag behöver jobba upp mer tempo i min kropp. tack M, du gör mej till en bättre, snabbare och gladare människa. Du rockar min värld.




Tänk er medelålders män i antalet 5 med spaceade skjortor i storlek damstorlek. En som en sticka med händer som dasslock och små små bongotrummor. Den andra mer förvirrad än den andra. Det är felsägningar, missförstånde och sång bland publiken. Instrument som lagt av men som bara råkar vara handhavandefel. Skämt, historier och andra väldigt långa utläggningar om inget. Men dom gjorde verkligen kvällen, personligt och med grymt framförande av Beatles låtar så var jag lycklig på cykeln hem, en sommarkväll som verkligen får toppbetyg.

Idag om någon timme eller två, spinning på World Class City. Kom vet ja.

Ikväll underbar sällskapslöpning igen men idag med ett annat sällskap.



Elixia kändes som ett steg bort men jag var ändå redan i de

När jag bodde i Skövde så åkte vi ganska ofta till Göteborg för att gå på konvent, vilka som hölls på gymnasium. Jag var alltid så imponerad av deras lokaler och hela atmosfären. Jag önskade att jag någongång hade möjligheten att träna på ett så stort och fint gym någongång i framtiden.
Gymnasium köptes upp av ett norskt företag Elixia, när jag flyttat till göteborg hörde allt mer om de nya stora gymmen ute i torslanda och sisjön. Jag trånade efter att få träna där men det låg förlångt hemifrån
Igår hade vi möte på gymmet MasthuggetFitnessClub som nu är uppköpt av just Elixia. Så helt plötsligt utan att göra något har gymmet kommit till mej. Helt plötsligt tränar jag inte bara på Elixia, jag är anställd av Elixia. Jag längtar tills jag sitter på bussen ut till sisjön eller torslanda för att provträna där innan man börjar instruera även där.
Jag har en fantastisk framtid framför mej. Jag tycker det ska bli underbart roligt och är aspepp på att suga in all information och ny kunskap. Jag vill utvecklas och det känns naturligt att göra det tillsammans med Elixia.
Jag är en del av något så stort, så fint och så fullt av kärlek.
Visionen klingar fint och uttrycker verkligen hur varje klass bör bemötas.

”KEEP MEMBERS FOR LIFE”

Rehab, knäspökning och intervaller med en gnutta socialt tjejsnack

Jag kastar en glad blick på de diclofenac jag la fram innan jag åkte till träningen. Hade på något sätt redan ställt mig in på att knät skulle gå tok sönder och att jag skulle få gå gråtande tillbaka till Solvikingarnas stuga för att jag hade så ont.

Intervallerna som stod på schemat var 800mx6 i med- och motlut, jag blev genast nervös över att springa utför och uppför. Detta skulle inte gynna mitt knä. Beslutade mej för att ta det lite lugnare, att inte pressa på.
Uppvärmningen försvann och likaså räknades intervallerna ner, en underbar kväll trots att vinden hade fått fnatt. Jag var sist in i varenda intervall men alla är så underbara, passar på att ge mej peppning och tekniktips när de har tid att se mitt steg. Jag fick en uppenbarelse! Jag tror denna kommer göra mej både snabbare och med tiden starkare. Ibland räcker det inte att man vet vad som ska göras och hur de ska se ut. Man måste ibland känna de, känna skillnaden, de gjorde jag igår. Jag är så lycklig.
Helt plötsligt var de 6 intervallerna slut och vi joggade tillbaka till stugan, jag var häpen... Mitt knä kändes lite lite den sista intervallen, troligen för att kroppen slappnat av lite och är trött, tappar teknik, de jag kände kan lika gärna varit påhittade känslor. Jag vet inte, men de blir lugnt några dagar nu.
Jag fick underbar hjälp med lite styrkeövningar av T. Fantastiskt hur vissa lägger tid på en och man känner att de bryr sig. Härligt med folk som visar, förklarar och verkligen kommer med vettig information. tack tack tack!!! Redan i eftermiddag ska jag köra mitt första rehabpass ala T.

Vi va så upptagna med styrkeövningarna och nedjoggssnacket att vi tappade bort våran grupp och jag missade den undebara styrketräningen, men vet att M håller ställningarna men jag hade velat göra lite övningar i gruppen. Attans.
Vi är ett gött gäng flickor på intervallpassen, jag gillar skarpt att fler hittar till oss. Men fler borde träna löpning i grupp, det är ju helt oslagbart. Att kunna småprata om allt och inget under passet är så skönt och trevligt. Löpningen bara försvinner som om man fikade typ :)
Jag kommer inte behöva knapra tabletter. Så jag sitter hemma och är lycklig.
I veckan blir de fokus på att bli hel och pigg.
Ta hand om er
/E

Sommarbenen är BACK.

Här upptäcks det ena blåmärket efter det andra, helgens cykling satte sina spår. jag älskar blåslagna ben de visar på att man gjort något man älskar och jag intalar mej att det utstrålar kärlek.

Tyvärr har jag fortfarande känningar i mitt knä, kände redan efter joggningen igår att det inte står helt rätt till. Jag smärjer med tigerbalsam och funderar på att lägga mej själv på en diklofenac kur.
Vad tror ni?
Jag ska testa löpning ikväll med andra skor än de som jag har haft när knät har spökat. Kan det vara så lätt?! Tror inte de, men värt ett försök. Löpning utan tabletter med liniment på ikväll.
Vidare får utvisas efter hur det känns vid påfrestning.
Kram och ta hand om er!

Återhämtningsjogg genom ett sommar slottis

Jo men kom inrusandes i BodyPump salen med lätt stressad-panik-blick.
- Välkommen Emma, du är sen! Men kul att se dej..
- Förlåt att jag är sen

Alla stirrade ut mej i salen när Cate presenterade mej som den sena :) Men jag tycker de tär underbart, allt ska vara personligt och det skapar vi verkligen på Masthugget. Alla känns som en stor härlig familj.
Jag var inte stark, men med fokus på teknik så fick jag ut massa av de passet sen att jag lät det avslutas med en joggning på 5km gjorde inte saken sämre. Återhämtnings lunk kanske man ska kalla de, så långsamt har jag inte tagit mig fram i löpskorna på länge, men jag hade bestämt mig för att kontrollera pulsen och detta passet var bara ren återhämtning.
Idag ska jag testa en ny grej efter träningen. Jag tror mej veta varför jag känner mej så tung, jag vill inte avslöja något än. Ja vill testa.
Underbara dag. Nu längtar jag tills klockan blir tid för intervallträning.
Kram

Fastnade i ett ris ute i en skog

Söndagar betyder ganska ofta långpass. Man har gott om tid att ge sej iväg och träna länge. Igår var det lite stressigt eftersom jag jobbade hela förmiddagen, missade ju lunchen och allmänt dåligt förbered. Men ändå så åkte vi mot Angered och Vättlefjäll som vi bestämt och jag var hur pigg och lycklig som helst. Sådär som man blir när man har något riktigt kul framför sej.
Lite bilder som får beskriva dagen. Alla bilderna på mej ligger i CJs telefon och jag hoppas på att få hans bilder också så jag kan visa att jag faktiskt inte bara var med som fotograf :)
Hög på endorfiner och helt underbart glad. Man blir verkligen lycklig! Ett sätt att umgås är i skogen på varsin cykel.
Han under, CJ är den kille som alltid har hemmabakade kakor med sej på rundan. Fikat är helt klart höjdpunkten. Igår fick vi ökenstenar tror ja de hette. Mumma som bondkakor fast med lite knäckkänsla. Underbara.
M och CJ är grymma, de klarade båda den värsta branten på hela rundan. Jag är imponerad. Själv så utnämnde jag mej till fotograf lite extra just där. Jag är inte den kaxigaste men jag är den som råkar köra fast i sly och bli helt instängd där, kör genom de skitigaste hålet av dy så jag får den där svarta blicken från CJ att jag fick börja fundera på hur långt det var att cykla hem...
Svettig, skitig och jädrigt trött så rullade vi tillslut tillbaka till Vättlefjällsstugan där cyklarna fick sej en spa behandling i form av vattenslang och svamp. 25km var avklarade, jag tror jag var bättre tränad förra året. Kommer inte alls ihåg att jag blev så här trött...
Jag fick en bajsmacka när jag kom hem och insåg att jag glömt hjälmen, klockan och handskarna på en trappa vid vattenslangen. Så det var bara att sätta sej i bilen och åka tillbaka. Väl hemma somnade jag som en prinsessa eller som en gris kanske. Gött iallafall.
Cj skicka dina bilder till mej så jag kan visa att jag också satt på cykeln :)

Ta hand om er.
Kram

Flykt, chips och döden

Vilandes, stressandes, tidig morgon med alldeles för lite och dålig sömn. Jag mår inte speciellt bra av denna kombinationen. Jag inbillar mig att de inte finns någon annan än mig som mår såhär dåligt av kombinationen dåligt levene, men det kanske inte är mänskligt att leva så, eller vad tror du? kanske man vänjer sej? men jag vill inte vänja mig!!!

Åt ingen lunch igår, tryckte i mig en HEL chips påse innan middagen. Men hallå?! Jag tycker ju inte ens om chips! Hej tomma kalorier och tom energi, stress och för lite sömn. Känns som om detta tricket kan leda mig till någon form av död.

Men jag ska härda och sätta mig på min underbara cykel och köra MTB i vackra Vättlefjäll i eftermiddag.

Jag älskar Vättlefjäll, mina cykelvänner och naturen. Kanske kan det vara som alvedon mot huvudvärk fast som en botningskur mot dåligt leverne.

Nu ska jag leta efter en resa, en flyktväg helt enkelt.

Finns det en onesize för löparen?

Dubbelpass en dag som denna. Solen lyser på oss i Göteborg och efter min pulshöjande spinningklass var det dags för lite kvalitetstid i löpspåret. Jag bara älskar att springa tillsammans, idag med han som mitt hjärta brinner för.
Idag såg löpoutfiten ut följande, Röd t-shirt med svarta shorts. Premiärlöpning i funktionärströjan vi fick när jag och M delade ut midnattsloppsbroschyrer. Tydligen är det så att en löpare är man med storlek M för det fanns inte en dammodell så långt ögat kunde nå... tur att Mickey är man med storlek M, han är alltså den ultimata löparen. Eller...?!
Muntergök?!
Puss och ha en underbar Pingst. I helgen blir de långpass på MTB:en. Me love.

Svenglish

Jomensåatte... Klev glatt in på World Class City, så roligt att få komma och köra en klass där, hoppas på fler sådana klasser :)
Stoppade i min skiva i spelaren, tryckte in den. I displayen;
Reading
No CD

What the fuck? läser den inte brända skivor?! Hmm. Där stod jag med endast den skivan med mej, resten låg kvar hemma på hög. tryckte på eject och vad händer?! Jo den öppnar sej, men ingen skiva syns till så långt ögat kan nå?
Kan verkligen en spelare äta upp en skiva sådär?

Paniken växte sej som ett stort monster, jag blev svettig på överläppen. Jädrar. Vad? Hur? ska jag kunna köra en klass utan musik?
Kubbade in i personalrummet och bad till gud om att jag hade något pass på iphonen... Sekunderna flög iväg, 5 min till start, nu var de fullt av folk i salen.
Jag stannade till i korridoren, såg att jag hade ett pass, puh. Jag hade musik men inget uppbyggt pass. Bestämde mej för att detta skulle bli den bästa klassen jag kört på länge. Andades långsamt.
Klev in i salen, fullt av folk. Jaja, min bästa klass tänkte ja, min bästa klass!!!
En mörk gubbsnygg man kommer fram till mej och på den bredaste brittiska engelska;
-Do you mind teach the class in english?
-Offcourse not!?

Snacka om dubbelbajsmacka. Jag har aldrig kört en klass på engelska...

Klassen flöt, jag hade flyt, passet kom tillbaka till mej, ett grymt pass jag körde i våras som jag älskade. Med viss improvisation och stakande på någon slags engelska så klev jag av cykel och var överväldigad av lycka.
I DID IT. tankens kraft är GRYMT oslagbar!

Som grädde till detta så fick jag en anstormning av frågor om jag kommer hålla fler klasser snart och när. Grym musik sa någon, tack för ett grymt pass tjoade någon i dörren. Ja det kändes som om det haglade positivt över mej, jag blir så lycklig. Jag vände något som kunnat bli katastrof.
Kärlek.
Men jag funderar fortfarande på vart min skiva tog vägen...

Varvning 2012

Jaha då har man grym träningssmärta efter boxpasset igår. Nu är jag lätt trött på att inte löpträna så i helgen tror jag att den träningen ska smygas igång efter, hör och häpna 2 veckors löpvila. Tjoho!
Nu är jag anmäld till GÖteborgsVarvet 2012, då jädrar.
Kul kul, idag lunch spinning på World Class City. Annorlunda spinningsal tillsammans med poolen så det är måttligt fuktigt där inne. Jag kan inte säga att jag gillar de, men inte att jag ogillar de heller. Det är bara väldigt konstigt.

Ostmacka.

Jag vet inte vad det tagit åt mej, jag rentav sprang in på hemköp efter mitt tandläkarbesök. Köpte den största nybakade frallan jag kunde hitta.
Nu hemma pågår någon form av ost-macke-marathon. Redan igår kväll försökte ja få Mikael att bli sugen på ostmacka men icke, så nu missar du mitt marathon i ostmacke ätande.
Kanske behöver jag en ostmacka? Kanske tycker jag bara det är lite för gott just nu?!
Hur som helst så är denna ostmackan värd att dö för.
Tjing.

Vem är jag och vad fasen vill ja?

Ja vem ska kunna svara på de om inte jag själv, men just nu är jag så splittrad. Jag gillar för mycket saker att jag håller på att gå i bitar, träningsmässigt alltså. När jag cyklar funderar jag på varför jag inte gör de oftare, när jag springer samma sak, styrketräning samma... Ja alltid är allt så jävla kul. Allt kan och får inte vara så jävla kul, när ska min kropp då få vila om man hela tiden längtar efter nästa träningsform.
Jag hinner inte ens få av mej cykelbyxorna förrens jag ser fram emot löpskorna.

TräningsStart

Sitter och mosar i mej resterna från helgen. Vilket får mej att tänka tillbaka på helgen, ja alltså 5 av 5 möjliga för den helgen. Massa kvalitetstid, utflykter, glass och bad i havet! Tänk att få ha saltvattenhår igen. Underbart!
Men dagens träning har dragit igång och det med bravur! Tidig morgon i Slottskogen, funktionell styrka och mys jogg dit och hem, men de räknas knappt...
Sam stod uppställd 17:30 även denna vecka så jag var inte sämre, jag stod uppställd och genomled världens jobbigaste träningsform, den ska få mej i topp form. TRX kommer göra mej starkare BIG Time!
Men inte nog med de...
Puh. Helt slut. Men vilken dag.

Tapas, fokusering, omstart

Att vänja sej vida att vakna vid 10 och inte göra många knop alls på dagen känns efter 4 dagar som en självklarhet. varför kan man inte alltid bara ha det så här?! Ja me 28 graders värme och sol då givetvis. min sista dag av vila och jag känner inget i knät. I morgon ska de testas. jag har fått tips och trix om hur jag ska lägga mitt fokus. Nu till att genomföra tankar ut i handling, de brukar vara svårt.
Men med påminnelser i iphonen så är jag uppdaterad på hur planen lyder. Vad skulle jag göra utan men iphones påminnelser?
Jag ser fram emot kvällens tapas ala Wanberg. Kanske favoriten baconlindade daddlar?! Mmmm.
I morgon väntar två-pass-träning. Jag älskar livet och träning älskar mej. Nu till största möjliga fokus på middag.
Badbilder är de nya svarta. Anders in action.

Jag gör en omstart på min kropp, jag räknar med att vara helt återhämtad i morgon när träningslivet börjar. Helt frisk, pigg och som ny. En omstart helt enkelt.

Nu kan du få mej så lätt

Att få läsa att andra löptränar, går på gymmet, testar nya pass och går runt med grym träningsvärk gör mej galet avis. Jag vill bara träna, varje stig vi gått förbi idag har jag fantiserat som löpning, varje landsväg om vilken grym cykling den skulle kunnat bjuda på. Men jag har bestämt mej, vila för Fröken! Nu ska knät få läka i fred och kroppen ska få gå in i en riktig återhämtningsfas och uppbyggnadsfas. Reparation av kropp pågår! Jag njuter av livet och älskar att vara med min älskade M så mycket.

Så under tiden jag väntar passar jag på att utforska mitt underbara Göteborg;




Jag testade att sminka mej utan att stressa, testa alla krämer jag samlat på mej, eller fått av mamma. Foundation och massa annat smet toppat med ett splirrans nytt läppglans, längesen jag kände mej så fin! Vidare till Slottskogsvallens Håkan Hellström konsert, Galet bra!
Ny dag, ny utflykt. Marstrands färjan.



Barfota i gräset, en lång diskussion med flickor vid badbryggan efter att dom äntligen sprungit upp och ner hundra tio gånger innan dom dopat stjärten och insett att dom nog inte skulle bada. Äntligen min tur! Badkrukan Åhberg svalkar av svallningarna. Två gånger till och me... :)



Nöjd är kanske ordet jag söker.

Bilutflykt, nästa gång sker den per cykel...

Eller kanske från löpskorna, men just idag stod återhämtning med hjälp av energipåfyllning på schemat för Fröken Åhberg. Sol kärlek och bilutflykt. Återigen så berättas livet i bilder!
Puss från en harmonisk Emma.

Första dopet fotat.

Det finns inget som svensk sommar... Även idag en liten bildkavalkad!
*Puss*

*Ankhoppet*

Första doppet! Allt handlar om helhet, jag vilar och älskar livet. 2 glassar, en mega grillbuffe och lite smågodis. Nu börjar det vattnas i munnen efter färska räkor. Sa jag att jag har de bra?!


Ta hand om er, och för er som inte varit lediga idag hoppas jag verkligen ni fåt mycket gjort för ni har missat en grym dag på kusten. Klockan kunde varit 13 när hon var 15 eller tvärt om. Men det bästa av allt är att det inte spelar någon roll vad klockan är. Kopplat bort allt utom avslappning, njutning och sommarkänslor.
Kvalitetstid! /E

BIKE time BiG Time

Dagens innehåll är fullt av saker jag älskar! Lång mys frukost ala Åhberg/Wanberg hotellbuffe. Vidare till gymmet, uppställning 10:00 för 55min Spinning och 30 min Core --> Instruktör --> JAG :)
Äntligen lite Corepass på min agenda, hoppas de inte dröjer innan jag får mej fler pass.
Hem för lunch och ombytte, sen började de på riktigt...
Änggården i mitt hjärta, en liten bildbuffe kanske?
Kram!

TRX

Men seriously. Vad tog det åt mej?! När man missar en löpträning för att man är lite ringrostig efter Göteborgs varvet, det var som om jag ville håna, plåga och misshandla min kropp för att jag kunde löpträna som jag ville egentligen.

Styrka, funktionell styrka skrev jag med versaler på gymmets väggar när jag bokade upp mej på tre pass, ja du hörde rätt TRE PASS!!! Och så sitter jag här och undrar varför jag har kramper i benen.

TRX för underbara Sam. Han är alltid så glad och ropar glada tillrop som att man är stark. Kul. Jag ser ju inte dirket stark ut...

RSS 2.0