Ångestladdat val

Efter en effektiv förmiddag i skolan är vi nu snart i mål! Det känns alltid som en ren befrielse när man känner vittring om målgång. Grupparbete i all ära.

Jag har nu anmält mig till Göteborgs Varvet 2011 och insett att jag kommer behöva springa seedingloppet för att få en chans till bättre startgrupp då jag inte sprang i mitt eget namn förra året. -Skit ock.
Så det blir till att ställa upp och springa seedingloppet, kul.

Ett mål uppsatt! Skulle vilja spika en måltid, men behöver nog suga lite på den. En specifik tid ska ju kännas svår att nå men inte omöjlig. Peppande mönster i träningen måste tassa på gränsen utan att kännas oövervinnerliga.

Min stora fundering nu: Finalloppet? eller inte Finalloppet? 6 November

18.8km? eller 8.8km? är då nästa fråga. Terränglopp med 45 procent Stig och 55 procent Grus.

Ååååå. Jag känner att just nu skulle jag behöva den där personliga tränaren som har bättre koll på min personliga formkurva än vad jag själv har. Mitt mål ska vara att när jag har gått ut skolan och skaffat mig ett "riktigt liv", med lön och rutiner. Hitta den bästa tänkbara personliga tränaren.


Gällande BANREKORD 2008
18,8 km
2008 Japhet Kipkorir Sävedalens AIK 64.00
2009
Malin Andersson
FK Herkules
88.01
8,8 km
2008 Erik Sjökvist Enhörna IF 26.58
2008 Ida Nilsson Högby IF 31.27


18.8 km




8.8km

??? Nå!

Tränarjävel Skjut Mig.

Opedagogiska och opsykologiska tränarjävel! -Det gick så himla dåligt... (Så jag tänker skylla på tränaren, vems fel skulle det annars kunna vara? Jag gör aldrig fel!) Solvikingarna igår var träningen från hell.

Lättare fartlek stod det på schemat och jag cyklade glatt iväg mot Skatås, i bakhuvudet hade jag lyckoruset efter förra veckans intervallträning. Idag stod det till och med "lättare" på schemat, det måste ju innebära att jag kommer cykla hem med en varm underbar känsla i magen även denna veckan. -Hepp, så var inte fallet!

Redan på uppvärmningen mäktes en förändring. Puls på 93 procent under 5 min/km tempo (någonting stod inte rätt till).

Vi stannade till och fick instruktioner, vi skulle springa fort när de blåstes i pipan och sakta in när det återigen blåstes i pipan. Inga stopp på vägen utan alla håller ihop. -My ass att jag hänger med de som springer Lidingö på 2.15

Iväg, ut i skogen, upp för backe, ner för backe, över stig och stock... Min enda tanke var:

-Jaha. Och hur långa intervaller, hur många? Hur långt eller hur länge ska vi totalt vara ute?

(svaren lös med sin frånvaro)

Jag hade hela passet inte annat än dötunga ben och negativt fokus i blicken. Ingenting hjälpte, jag försökte mentalt ställa om, intala mig om att det var fantastiskt väder, att jag hade lätta ben, att det var roligt att springa i grupp, bla bla bla... Ingenting hjälpte jag ville bara dö.

När vi väl kom tillbaka till stugan. Trött var bara förnamnet. Lättare fartlek? Vad är innebörden av ordet lättare? Var det bara jag som tyckte det var träningen allt annat än lättare fartlek?

Värken i benen idag är grym.


En intressant konversation plockades ändå upp på vägen:


-Jag fick ett grymt tips av en grym löpare en gång.
-Jaha vadå?
-Ät mycket mat! Bra va?
-Öhh a?!



Borde man vara glad över ett genomfört pass? Man har ju trots allt lärt sig mer om sin kropp och ökat den fysiska styrkan. Dock fick sig självförtroendet och psyket sig en törn.

Alla har bra och dåliga dagar i löpskorna. Fokuset måste ju ligga i att ta sig igenom de dåliga och det gjorde jag. Jag genomförde passet och är nu i efterhand är jag nöjd med min instats. Kroppen var ju inte utvilad och redo för passet enligt pulsklockan.

Betyg: Godkänt.

Morgonfis & Ågren

Vad fasen är de med folk! En sal full av brudar en tisdagsmorgon. Vilket kunde varit som vilket Bodypump pass som helst om det inte var för fislukten som hängde tung i luften. Vad faan, gå på toa innan om du behöver!

Sitter nu nersjunken i soffan. Blandade känslor över morgonens val... Jag borde verkligen inte gått och tränat. Jag borde läst! Känns som om jag drunknar i artiklar, böcker, kapitel, frågeställningar. Effektiv eftermiddag eftersöks! -Ågren

Fick ett infall igår kväll och valde bort läsningen och valde träning! Jag var i ett lyckorus efter HotYogan igår, om lyckoruset berodde på yogan eller över att jag hade ett fantastiskt sällskap som det strålade om vet jag inte. Men i vilket fall så mådde jag fantastiskt. Bra insats på Lidingö skapar känslor och smittar lätt av sig.

Jag måste göra en hissning av "mitt" gym Masthuggetfitnesclub. Jag baserar hissningen på dissningen jag gör på Sportlife Domkyrkan. Sunkiga vikter och mattor, nött och slitet. Man blir lätt hemmablind och tror att det är standard och självklart att allt är rent, fräscht och nytt.



Dags att köpa nya skor kanske...

Skolgången

Jag har svårt att koncentrera mig på ett bibliotek, har för mycket tankar och funderingar som flyger iväg och vips så är jag någon helt annanstans och bara tittar på bokstäverna. Hemma, instäng, helt knäpptyst och med vatten och kaffe då ligger min koncentrationsnivå högst. -Plugg, plugg, plugg...

Har precis ätit eftemiddags mellanmål. A-fil, banan och musli. Nu kommer jag kunna träna! -HotYoga... Är lite spänd men full av förväntan. Kul med nya saker.






Haga i Göteborg. Jag har nog världens mysigaste väg till skolan. Nu behöver jag inte heller traska ensam längre. Frankas sällskap värmer.


Mot inspiration


Jag behöver motivationshöjning! Ja en riktig j-la puff. Kanske ett mål vore på sin plats? Just nu börjar träningen som i ett fammel i mörkret. Ingenting känns klart eller med någon press att ta i de sista. Gick till gymmet igår utan mål eller plan. Tänkte att de vore på sin plats med ett riktigt styrkepass. Jag körde intervaller. -Va händer där?
Kikar igenom min lista på lopp som finns kvar för säsongen.
Kanske, kanske löser sig målet med en liten måndagsanmälan.


Kollat in biljetter till Göteborgs Horse Show i februari. -Mamma ska vi gå i år igen?


Annika Sjöö's visste precis vad jag sökte när jag motivationssökte runt bland oändligt många bloggar.



Kolla in klassbeskrivningarna här


Vill du gå med mig?


Höstfriskt myshumör


Vad gör man en helg som bara går i höstens mystecken. Har verkligen inte gjort ett skvatt. -Skönt. Ändå har jag orkat genomföra ett kortare intervallpass igår och ett kortare distanspass idag.

Kortare får de bli när motivationen sviker. Hellre kortare men väl genomförda. Lite känningar i kroppen, ont lite här och där. Känner av halsen lite lite igen... -Kan de vara därför kroppen skriker i tomhet att träning inte är kul?
Ska försöka muntra upp detta med lite mentaluppladdning inför morgondagens Yogapass.

-Ja ni hörde rätt, ska prova livets första pass HotYoga.



Hämtade lite inspiration från en hemsida...

Några av många fördelar med att träna Hot Yoga
  • Ökar cirkulationen i kroppen
  • Muskler och bindväv blir mjukare i värme och vi kommer lättare åt att stretcha strama muskler och förebygger skador
  • Värmen främjar svettningsmekanismen vilken är kroppens naturliga läkningsprocess och assisterar avgiftningen i kroppen
  • Ökad mental styrka då det krävs vilja, målmedvetenhet, fokus och koncentration att utmana sig i den här typen av miljö
Men hittar något i varje punkt som skulle kunna gynna min löpträning. -Perfekt!

(Reflektioner kommer)


Jag laddar inför att följa sms från lidingö loppet.

Idag smäller de! Idag går starten till Sveriges tuffaste terränglopp. Jag önskar jag ska ha fysiken att delta ett år. Inte vilket år, utan ett år, vilket som helst, obestämt.

Alla mina tankar går till er och DIG som ska springa.


Lidingöloppets banprofil


Joo men så att... Jag är grymt avis jag skulle också velat gå orolig nu över uppladdningen, sista måltiden. Fokus på banan och backarna.

Jag har min bästa och nufunna träningskompis på laddning. Hoppas du sovit gott och ätit ordentligt. För idag är dagen som träningen baserats på under sommaren. Utmana.


Långsam Väntan




Idag kommer mitt fokus hem. Allt blir så mycket bättre när han är hemma.

Skola - Städa - Plugga - FREDAGSMYS

Igår så stod åter TRX (total body resistens exercise) på schemat, det börjar bli en torsdags vana, en bra vana!


Klackismen


Provade ett par byxor igår på stan och hängde upp mig på försäljarens kommentar. Började fundera över mig själv som människa och mina val. -Rätt eller fel...

"-Den längden på byxa gör sig jätte bra för dina höga klackar till helgen."

Vad faan mena hon?! Mina höga klackar? Ingen har väl höga klckar på sig ett distanspass? Spinningpass? Eller ens i gymmet på styrkepasset?

Jag kanske rent av borde anta hennes kommentar och utmaning, skapa ett tillfälle att svida om och utsätta fötterna för klackar. (-Eller inte...) Tänk vad mycket träningstid jag förlorar på att gå i klackar?


Kanske man kan gå nykter i klackar? Eller kanske nästan iallafall...




Kanske, kanske inte.

Jag kanske borde börja vardagen med liten klack. Ja kanske rent av att dagen kan bli idag.


Life of Love


Jag har precis lämnat mamma vid stationen och tänkte plugga lite innan träningen ikväll, men kan inte slita mig från att göra ett litet, litet inlägg. Har myst ner mig i min nya kofta som mamma sponsrat.
-Kärlek! Hon ser när det står Emma på något.

Med en latte och bubbelvatten laddar jag för litteraturen. Mitt hjärta är på flykt och utforskar Sveriges hotellutbud denna veckan. Allt här hemma blir så himla stort när man är ensam, just nu känns soffan enorm...

-Mikael, Jag älskar dig och vill att du kommer hem.



Mikael och hans far sommaren 2009


Ikväll ska jag Bodypumpa -Yeah!


Mami Time


Göteborg en vårdag. Hösten slår våren!




Träningen med Solvikingarna igår: 1000x5, 200mx5


Sitter i detta nu med frukosten svald och väntar på att mammas tåg ska rulla in. En dag tillsammans med henne, bara hon och jag! I jakt efter den perfekta vinterjackan.
Känner att dagen kommer bli lång men rolig, mysig och alldeles underbar!

Blå vardag


Den här dagen går som dagen då jag fyllde på energiförrådet och återhämtade mig. Längesen jag gjorde så lite på så länge. Hemma och skrotar i mina skönaste mysbyxor.

-Thank good att ingen ser mig.


Tittade på Svt´s "efter tio" med Malou i förmiddags. Herman Lindqvist var där och talade om den svenska situationen i riksdagen. Skönt med någon som är lite realistisk och konkret. Han utstrålar lugn.
Utslaget gjorde honom inte förvånad. Han var förvånad över de andra pariterna som betedde sig som om det var aliens de aldrig hört talas om innan som svenska folket precis röstat in.
"Vi får inte drabbas av panik nu"



Men... ikväll väntar fartlek med Solvikingarna. Himlen är BLÅ och helt underbar.




För övrigt gör jag tummen upp för hälsotestet som Life har tagit fram för löparna innan Lidingöloppet.


"Testet innehåller blodtryck och puls som mäter både rytm och hastighet. För att mäta löparens syreupptagningsförmåga testar man även blodvärdet samt gör en PEF, ett snabbt utandningsprov för att kontrollerar hur väl löparen kan andas och syresätta sitt blod."


-Det kallar jag god service.


Distanstanke.


Under min löprunda igår...

Distanspassen brukar vara dom passen då tankarna verkligen flyger iväg, benen bär och man har tiden att ägna bara åt sig själv.


1.30h i Änggårdsbergen i ett 5.30-6.00 tempo.
Behagligt och skönt men tankefyllt.


Sprang förbi ett par som satt på en bänk och tittade ut över en damm, löv på vägen och luften var friskt höstig. Super fräscha satt dom och log och hade trevligt.

Min första tanke -Jaha, ännu en första date tryckt tysthet.

Vi såg en film i helgen där Sandra Bulllock som spelade huvudperson var på första date och fick frågan om hon köpt klänningen för just första date tillfället. Man fick aldrig veta mer än att prislappen satt kvar, antagligen var klänningen ny!


Min nästa date. Då ska jag också köpa en ny fin klänning som ingen sett mig i innan.


(Mamma och Jag i Göteborg Våren 2009)

På onsdag kommer mamma en heldag.
Jag har en liten överrasknings goodiebag till henne.
Längtar.


Nytto Söndag


Söndag. Grå, Regn och Mys.
Hade lite egentid på stan och inhandlade Höstens Kofta och ny Ansiktsrengöring.


Innan shoppingen hann vi ju givetvis med att rösta och...








...FIKA


Vill lägga en stor klick äckligt över Clinics produkter som gjort min hy väldigt dålig de sista månaderna. Håll tummarna för att jag nu med Decléor är tillbaka i min vardagliga glans inom kort.

Uppladdning inför Söndagens distanspass, Skatås 18km eller Änggårdsberget 2 h.
-Val val val...

Röd Blondi



Sitter och sneglar över gamla bilder. Becka, min äldsta vän är nu mera lycklig mor till fina Leo. Jag kommer bjuda in mig på mer mys snart. Hon ser ut att ha druckit bacardi...
åhh, ja den röda.


Spinning - Check

Lördags fika - Check


Ha nu en fantastisk lördagkväll.
I morgon väntar Skatås 18km slingan.


Ordbajs


Ååå.
Jag behöver hjälp med ordbajsning och argument som håller. Sitter och kikar igenom vårat PM till tisdagens seminarie -Ludd ludd ludd...

De här håller inte.

Ser fram emot att jag och Lindsay kläcker nöten under vår lördagslunch.



Hur kan de bli annat än bra när jag har höstens första spinningklass precis innan.
-Kom kom kom.


Strumpor & TRX


Igår var en riktig höstkväll med mat och mys. Kom aldrig iväg till gymmet...
Vad gör de när man har världens bästa sambo att dela kvällen med!

Dagens träning: TRX





Ett eget litet resekit ligger nära hjärtat.



Så här skriver de på hemsidan om träningsformen:

This system harnesses your own body weight to create resistance as you train. That's all you need - the TRX and your own body - no additional weights are required.

Suspension training builds superior muscular balance, joint stability, mobility, and core strength helping you perform better in any sport. It also improves posture and prevents injuries. The TRX enables more than 300 upper and lower body exercises, each one can be progressed to reflect your fitness levels. The difficulty level can be adjusted by where you place your body because your body weight is your resistance.

Because the TRX weighs less than 1kg, sets up in under a minute, and stores in a small bag, you can use it just about anywhere. Train at the gym, on the field, at home, on the road, outside on a sunny day – anywhere that has a sturdy support. You can easily switch from exercise to exercise in less than 15 seconds.

This allows you to maximize your training time and enables circuit style workouts.

Kika in på hemsidan här




Kompressionsstrumpor – ett fashion statement eller vad?

Vid första anblicken kan man misstänka att det är en löpbiten hippie som hållit fast vid 70-talets schyssta mode. Men retro-looken är inte den enda funktionen dessa långa sockor fyller.

Av Lisa Blommé
Det ser ut som en knästrumpa men en kompressionsstrumpa klämmer till på speciella ställen.

Många elitlöpare har setts bära dem. Paula Radcliffe var först ut i början av 2000-talet då hon dök upp till London Marathon klädd i något som mest liknade ett par knälånga damstrumpor. Glåporden haglade, men tvivlarna tystades snabbt då tjejen rev av ett loppet på 2h och 15min. Helt plötsligt var långa strumpor – eller kompressionsstrumpor – ett måste inom eliten om man skulle kunna springa bra. Vi på marathon.se bestämde oss för att titta lite närmare på fenomenet.

Strumporna är knälånga och rejält åtsittande. Inom vården har de använts länge, framför allt vid svåra trötthetssymtom i benen, lätta svullnader, venösa bensår, lymfödem och åderbråck.

Läs hela artikeln här

Kaffepaus


Känner mig dränkt av sidor som måste läsas och förstås för att kunna föra en diskussion och låta det vara till hjälp i framtiden. Vad ska studier ge om man bara läser för att läsa? -Jag läser ju för att lära.

KAFFE, hemmagjord latte i vår nespressomaskin räddar mina pluggdagar.

Funderar på min kvällsträning...

16:30 - 17:25 Bodyvive Annika
17:30 - 18:25 Bodycombat Jannica
18:00 - 18:55 Spinning 55 min Mia
18:30 - 19:25 Dance Camilla
18:30 - 19:30 Hot yoga Istvan
19:30 - 20:25 Bodypump Pernilla

Eller vanlig hederlig stryketräning kanske, suger vidare på den karmellen och återgår till böckerna...




Jag och Beckis på en after work 2009. Brunett, där ser man...
Måste varit en mörk period i mitt liv.
-Tack för din kommentar, jag blev jätte glad!


Idoler i min närhet.


Tisdagsrusk och regn. Intervaller på schemat. Väl uppe i Skatås kikar jag in Solvikingarnas nyrenoverade klubbstuga.
Som blivit superfräsch!

6 min x 5 ggr på asfalt i backe. (3 ggr uppför och 2 ggr nedför)


En Solviking att se upp till, Jaana Jobe.




Stockholm Halvmaraton

1:28:09 2009 5:e placering

1.26.53 2010 20:e placering


Zzzzumba ala Emma


Måndagar klockan 20.00 sitter jag som klistrad fram för tv4, Biggest loser.

Idag föreläste Stefan Rössner som är professor och forskar kring fetma, länken leder dig rakt in i hela föreläsningen han höll för deltagarna. Har du 26 min över? Öka din kunskapen kring fetmaepidemin som sköljer över världen.




Så här trött är jag efter ett pass Bodypump och som avslutning ett pass Zumba. Första gången jag provade Zumba. Instruktör Camilla är grymt inspirerande, hon log förstående åt mig och min löp- och cykelstela kropp.

Hur ofta gör jag cirklar med höften? Men att samtidigt klara av att ta fyra steg åt höger och sen spraka ut med höger fot, för att efter en millisekund göra likadant åt vänster. Resultatet blev att jag rullade höft, eller så bra de gick. Tog ett stort steg istället för fyra små steg. Hann oftast inte i tid heller, så när jag skulle sparka var alla på vänster sida och trippade fyra små nätta snabba steg med perfekta höftrullningar. -Suck...

Finner ett bra ord KAOS.

And now what...


Vaknade med ett vannsinigt tryck över huvudet och kunde knappt öppna ögonen utan att det sved och att huvudet kändes sprängfärdigt. Kudde av betong.
Efter att blivit serverad tablett och limevatten kröp jag ur sängen, mot frukost bordet. Nu börjar jag sakterligen ta mig tillbaka. -Måndagsplugg...

Frågan som klingar i huvudet är, -Öhh... And now what..? Känner en känsla av tomhet, ett famlande i mörker.
Jag behöver en strävan, en väg.
Enkelt sagt ett jävla mål.



I dagens Gp. -En skänk från ovan


Julafton! Har valt ut några tänkbara förslag;
Alla i månaderna September, Oktober och November, 8,8km terräng, 10 km och 21km.



Kretsloppet
Oslo Halvmarathon
Running Lights
Finalloppet Tjärnrundan
Ultraintervaller 8X10




Måste erkänna att jag inte kom hem påslös från Stockholm.
Höstens träningskläder 2010 går i dimmrosa.




I proudly presents...

...me, myself and I...


1:45:42







Vädret: 17 grader med växlande molnighet. -Hittar bara ett ord... PERFEKT






På hotellet mystes det i morgonrock efter loppet, gick lös i påsen man fick efter mål. Pepsi, kexchoklad, banan och cashewnötter. -Mmmme like.






Fantastisk middag på East i Stockholm en "2010-topp-upplevelse"






Stockholm by night.





Vad vore livet utan variation...

Förvirrad planerar.




Mitt bland fotbollsplanerna på Heden en sen torsdagskväll. Bollrädd och allmänt malplacerad tog jag hem titeln som fotbollsfru i klädd mina bästa fotbollsskor, kanske inte riktigt som Helena segers.
Mikaels korplag leder ligan och tog hem gårdagens match med 5-0 mot Chalmers datatekniker.
-Bra jobbat killar!


Minneslista för i morgon.
-Stockholm Halvmarathon.

13 500 löpare från 56 länder. 20 098 meter genom Stockholms innerstad på en spännande bana. Start vid Slottet. Mål i Kungsträdgården. Det är bäddat för löparfest i Stockholm den 11 september!


  • 1.20 – tempo: röd flagga
  • 1.30 – tempo: grön flagga
  • 1.45 – tempo: blå flagga <--- Mitt fokus!
  • 2.00 – tempo: gul flagga
  • 2.15 – tempo: orange flagga


  • Idag känner jag mig fräsch i kroppen, förkylningen verkar ge sig av och jag vinkar glatt hejdå. Eftermiddagsvila med ett kapitel kurslitteratur nu.

    Vila, mat, vatten och Fredagsmys är bästa uppladdningen.

    Målet blir att hålla 5 min/km tempo i morgon, det skulle vara en förbättring på 33 sek/km mot Göteborgsvarvet och 15 sek/km långsammare än Iform loppet. Känns som ett realistiskt mål inom räckhåll. -Eller vad tror du?




    Kärlek till er! -En liten lyckohälsning kanske man är värd?

    Självömkan


    Under mormors egen producerade filt med en latte, GP vid min sida och tillsammans med den solgula boken ska jag nu tömma mej på känslor.
    Men jag känner mej tom. I soffan kommer jag sitta och tycka synd om mej själv tills förkylningen ger sej iväg.

    Vilan/uppladdningen så här innan ett lopp gör mej alltid mer eller mindre stressad, vare sej jag är frisk eller förkyld. Stressad över att glömma formen jag är i, tappa greppet.

    Veckan innan Stockholm Halvmarathon så här långt:

    Lördag: 7.5km, Morgonjogg med far
    Söndag: 1.5h, Ridning i skog och mark. Som gjorde de till en rullande process att komma ur sängen måndag morgon.
    Måndag: Första dagen jag kände av förkylningen, Vila
    Tisdag: Solvikingarnas intervallträning fick ställas in, Vila
    Onsdag: 55 min RPM Spinning (säg mej om de var så smart med förkylning i kroppen)

    Med 2 dagar kvar så ligger mitt största fokus på klockan, äta rätt och vid rätt tid, dricka mkt vatten, knapra mina förebyggande förkylningstabletter, sova ordentligt och tillräckligt mycket (vilket inte kommer bli mitt största problem) men framför allt så går tankarna kring hur jag bäst lägger upp loppet, mellantider, delmål och hur jag med tankenskraft bäst kan styra känslan innan och under loppet.



    -Kommer jag kunna förbättra min tid från Göteborgsvarvet och i så fall med hur mycket?

    Svar: -Ja, jag kommer kunna förbättra min tid, osäker på antalet minuters förbättring.
    Målet ska vara satt innan jag sitter i bilen påväg till Stockholm.




    Min underbara Nancy och jag tog en efter försläsningen fika i solen.

     

    Sensommar i mitt hjärta.

     

     


    Kusin vitamin.

    Jag kan inte sätta fingret på om jag är förkyld eller håller på att bli... Men en tung känsla i kroppen, värk och orkeslös brukar i min värld leda till att en förkylning bryter ur, storhandlade på apoteket igår. Går all-in i förebyggande syfte. Min fantastiska sambo handlade hem kilovis med frukt, så nu går tankarna runt bästa tänkbara smoothie ur hälsosynpunkt.

    Antioxidanter i mitt hjärta


    Missade de tänkta intervallerna igår och ägnade mej åt vila och fruktfrossa istället.

    Jag kan inte påminna mej om när jag var sjuk senast, men typiskt att denna veckans uppladdning inför lördagens halvmaran istället blir hetsande försök att driva bort halsont och snuva.

    Fullföljer dagens tänkta träningspass med spinning på Masthuggets fitnessclub som ikväll välkommnar

    Dan McDonogh.

    Instruktör från Nya Zeeland där han arbetar för Les Mills. Kvällens ordinarie spinningpass med Åsa Erlandsson utgår, hon som är min favorit bland instruktörerna och för övrig hör till Sveriges mountaianbike elit.
    (Länk till hennes blogg)


    RPM™ is the indoor cycling workout where you ride to the rhythm of powerful music. Take on the terrain with your inspiring team coach who leads the pack through hills, flats, mountain peaks, time trials, and interval training. Discover your athlete within – sweat and burn to reach your endorphin high.

    Förkylning, släng dej i väggen.







    Skänker en tanke till vänner som börjar sin höststil med nytt årskort och första passet idag. Vi njöt av sushi igår! Lätt Göteborgs bästa sushihak, har glömt namn och gata, men kanske ni kan hjälpa?


    Förbered.

    Tisdagen. 3 dagar och 15 timmar kvar till Stockholm Halvmarathon.

    Tisdag: Löpträning, intervaller, ca 13km
    Onsdag: Spinning
    Torsdag: Styrka, rehab jogg ca 5km
    Fredag: Vila, MAT



    Bild från vårruset 2010.

    Dop.

    Nu är det mindre än en vecka kvar till Stockholm halvmarathon och då också full fokus på mat, sömn och vila. Rehabträning står på schemat denna veckan.

    -Men helgen då?
    -Jo...

    Bilen styrdes mot skövde fredag eftermiddag efter viss stress. Träffade min äldsta vän Rebecka Wäring, hennes fästman Niclas och "lille" söte Leo, nätt bebbe på nätta 5kg. -söt-
    Efter att ha mumsat i sig Rebeckas kladdkaka, delat de uppdateringar som fanns inom oss och myst med Leo så stod mamma och pappas tacos närmast på listan, mat mat mat.
    Bror med underbara Josefine och deras underbarn Olivia var med och myste. Familjemiddag ala Åhberg.

    Lördag;

    07:30 Morgonträning med Pappa Peter, morgonjogg på 7.5km, 38:10min
    13:00 Upphämtade för förberedelse av dopbarn
    14:00 Dop
    15:00 Fika, kak- och tårtkalas, presentutdelning/öppning
    19:00 Festmys hos den nydöpte Olivia och hennes stolta föräldrar

    Innan dopet hann jag trampa runt på varje kvadratcentimeter i kyrkan, kissa tre ggr och välja ut finast gravsten. Mikael hann med en utfrågning av prästen som med glädje bjöd på en historisk föreläsning. Jag gjorde ett tappert försök att starta dopet någon minut innan tiden var kommen, tydligen var det väldigt viktigt att klockorna skulle ringa innan man fick ställa upp sig inför hela släkten.

    Nä, jag/vi hetsade inget (Fröken Nervös)


    Jag är så stolt över oss. Vi var duktiga och kommer bli dom bästa tänkbara faddrarna!
    Olivia skötte sig också bra.

    Båttur, fika på klipporna och hög mysfaktor med hästen i skogen, vår söndag så som bara vår söndag kan vara.

    Taktens gud

    En helt vanlig torsdag kväll med iform loppet, mysigt kvällsmat och fantastiskt sällskap. Kantad av en förbättrad miltid. Jag hade en bra kväll, har en ond kropp idag.
    Men som ska få åka hem till mor och far och pysslas om ikväll.

    Igår innan dagens försläsning sökte jag inspiration till höstens spinningpass hos Matthew Griffiths, 30 min av lycka. Han är motiverande, energisprakande och uttryckfull utan att de känns som instruktörers typiska falska tomma tillrop.
    Allting blir lite mer tilltalande, spännande men framför allt nytt när man får det serverat på engelska.

    Jag kan inte ha varit ensam om att känna en känsla av att ha uppnått nya höjder i min träning. Trots att jag tog det som ett rehabpass och låg mellan 80-85% hela passet skriker jag med de andra av glädje och viljekraft när han frågar den enkla frågan "-Är ni med?"

    Att lyckas skapa en känsla av gemenskap, tillhörighet och trygghet i en grupp på 30 personer under en klass som pågår i 30 min och känns som 5 min gör mej tårögd.
    Jag kan inte sluta le.


    "Tänk på vad som tog dej hit just idag och låt de motivera dej"

    "Work as hard or as easy as you want, stick to your plan"


    Fokuserad och bestämd, med mej själv i främsta rummet. Med endast cykeln, styrkan och känslan att jobba med. Musiken i perfekt bpm genom hela passet, inget strul med takt eller tempo, allt bara flyter.
    Tanken tappar tid och rum.

    Att inspirera utan att tvinga eller pressa fram något. Att jobba metodiskt uppför. Bygga pass på det sättet med den kunskapen och den viljan att träna oss motionärer. Att ha så mkt att ge alla oavsett träningsnivå.
    Satt brevid två äldre damer som var på spinning första gången, det var deras fel att vi blev x antal minuter försenade då alla cykelns inställningar skapade viss förvirring. Jag fick ofrivilligt ögonkontakt med en av dem efter passet då hon strålade som en sol, vilket jag också gjorde. Två personer på olika nivåer som tränat samma pass med samma glädje, samma vilja och samma känsla av att passa in.

    En känsla av perfektionism.


    Åter till boken "Modern Politisk Filosofi"
    Ps. Pappa, ladda för morgondagens träningspass. Ds.


    Oh thank god it´s friday.

    Thank god it´s friday


    Skolflicka

     

     

     

    Idag började min höst med att göra terminens första skoldag. Det blev grymt! -Tankekraft. Vi hittar varandra i klassen, mej gör det inget att vi blir färre, mer kvalite för oss som är kvar. Vi kommer få en fantastisk höst och jag ser fram emot morgondagens föreläsning.

     

    Jag kommer inte ihåg att man blir så här trött av att bara lyssna, ta in och fokusera. Utslagen.

     

    Jag gjorde ett grymt träningspass i morse. Har längtat efter gymmet en tidig förmiddag, solen kikar in genom fönstret och alla är på tårna över den nya dagen. Tjejen i repan är relativt ny, men hon fyller platsen och hon gör de bra! Alla dessa personliga tränare dock. River ut varenda liten vikt för att stå och skrikaoch stonka på sina "elever"

    -Gud, spänn av! Jag skallar er om ni inte slutar tjuta.

    Jag ägnade 15 min åt stretch, vilket jag nästan aldrig gör. Men vilken fantastisk nedvarvning. Heaven.
    Så finns tiden, ge nedvarvning mer tid. Stretchtid lägger jag på min "att göra lista"

     


    Doppresent - check!
    Outfits - check!

     

     


     


    RSS 2.0