Styrkan lägger basen

Hittat styrkeövningar som kommer passa mig som handen i handsken. Styrka känns otroligt viktigt. Styrka för löpare.

 

Crunches med låsta fötter: Raka magmusklerna och höftböjarna.

Lägg dig ner. Kila fast tårna i en ribba. Lägg händerna på bröstet och lyft överkroppen. Sänk dig långsamt igen. Öka eventuellt intensiteten genom att placera en viktskiva på bröstet.

 

Utfall: Lårens fram- och baksida och rumpa.

Stå på en axelbredds avstånd med skivstången bakom nacken. Ta ett steg framåt med ena foten så att det främre benets lår är vågrät och underbenet lodrätt, medan bakre benet är vågrätt. Skjut ifrån med det främre benet så att du kommer tillbaka i utgångspositionen och gå sedan framåt med andra benet.

 

Crunches med rotation: Sneda magmusklerna.

Lägg dig på en boll så att hela ryggen vilar på den. Lyft överkroppen framåt och försök att rulla den ena axeln fram mot naveln. Utför övningen långsamt. Ha ländryggen i bollen och dra in naveln. Repetera övningen åt motsatt sida.

 

Knäböj: Lårens framsida, baksidan av låren och rumpa.

Stå på en axelbredds avstånd och placera skivstången bakom nacken. Böj knäna tills knäna har en vinkel på 90 grader och res dig upp igen. Spänn i mage och ländrygg.


Ryggresningar: Ländryggen.

Låt kroppen hänga ner mot marken och rulla upp kota för kota tills kroppen är helt uppe och ryggen rak. Du kan öka intensiteten genom att hålla en viktskiva intill bröstet.

 

Vadlyft:

Vaderna.

Ställ dig på en bänk med fötterna ut över kanten. Lyft ena benet. Sjunk sedan så djupt som möjligt och lyft dig sedan upp på tåspetsarna. Se till att rörelsen går upp och neråt. Du kan öka intensiteten genom att ta en vikt i varje hand.


Dessa utvalda är mina blivande styrkeövningar, dessa kommer göra mig snabbare och starkare.
Kram /E



Lämna tanken här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Ge mig din Tanke:

RSS 2.0